Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Γέμισε ο τόπος καλικάντζαρους…

ΘΥΜΑΜΑΙ, πιτσιρίκια ακόμα, μας έλεγαν τα παραμύθια οι γιαγιάδες, τα διαβάζαμε ακόμα και στα βιβλία του δημοτικού εκείνα τα παλιά τα χρόνια, ότι με τα Φώτα που αγιάζονται τα νερά φεύγουν οι καλικάντζαροι! Παραμύθια θα μου πείτε, αλλά εκείνοι οι παλιοί τα πίστευαν αυτά. Και γιατί όχι, είχαμε όλοι μια ελπίδα μέσα μας, ότι με τον αγιασμό των υδάτων, θα μπορούσε να εξαλειφθεί το κακό!
Όλα αυτά βέβαια, κάποτε, σε κάποια άλλα χρόνια! Σήμερα, ελάχιστοι φαντάζομαι, μπορούν να πιστέψουν ότι με τον αγιασμό των υδάτων φεύγουν οι καλικάντζαροι, ή ξορκίζεται το κακό και χάνονται τα δαιμόνια… που τελικά, πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες ξαναγυρίζουν! Όλα αυτά παρέμειναν ως έθιμα πια, όμορφα, ωραία, άγιες ημέρες, φωτεινές ημέρες, γεμάτες δρώμενα και άλλα τινά!
Οι καλικάντζαροι όμως εδώ! Παρόντες… καθημερινά! Χώθηκαν για τα καλά μέσα στην καθημερινότητά μας, καθοδηγούν την ζωή μας, οδηγούν την επιβίωση όλων μας και έχουν καρφωθεί στην εξουσία! Και δεν λένε να το κουνήσουν απ’ εκεί… απίθανοι τύποι αυτοί οι καλικάντζαροι! Κάνουν ό,τι θέλουν στην πολιτική, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα της χώρας, αδιαφορούν να ακούσουν τον κόσμο που παραπονιέται από κάτω, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα! Γέμισε ο τόπος καλικάντζαρους και είναι όλοι τους κακοί! Δεν ενδιαφέρονται για το αν παίζουν θέατρο και το καταλαβαίνουμε όλοι εμείς… σημασία γι’ αυτούς έχει να μπορούν να κρατιούνται στην εξουσία! Όλο λένε ότι φεύγουν αλλά τελικά μένουν! Και όταν λένε ότι δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα, γαντζώνονται όλο και περισσότερο από τους θώκους της εξουσίας! Μυστήριο πράμα αυτοί οι καλικάντζαροι!
            Κι όλο εφευρίσκουν και νέα κόλπα οι καλικάντζαροι για να μας πικάρουν. Ανακαλύπτουν συνέχεια νέους φόρους και νέα χαράτσια. Ψάχνουν κάθε μέρα τρόπους για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Προσπαθούν να επιβληθούν μέσα στην ψυχή μας, στην ζωή μας, να αμαυρώσουν το χαμόγελό μας, να μαυρίσουν τις μέρες μας. Πότε μας μειώνουν τους μισθούς, πότε μειώνουν τις συντάξεις μας… και τώρα σκέφτονται να μας κόψουν και τα δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων.
            Στόχος των καλικάντζαρων, είναι να μας κάνουν  όλους άνεργους, άστεγους, ζητιάνους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πετάγονται από κάθε γωνιά για να μας τρομάξουν! Ακόμα κι από την τηλεόραση πετάγονται οι καλικάντζαροι και αγαπούν πολύ τα δελτία ειδήσεων βραδιάτικα!
            Εδώ χρειάζονται δραστικά μέτρα πια! Η αγιαστούρα του παπά δεν κάνει τίποτα… δεν αρκεί να διώξει τους καλικαντζάρους! Εδώ χρειάζονται άλλα μέτρα… όπως την αγιαστούρα των εκλογών! Άντε να δούμε… πότε θα διώξουμε τους καλικάντζαρους από τον τόπο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ