Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τόσοι αγιασμοί έγιναν σ’ όλη τη χώρα… κι ακόμα δεν έφυγαν οι Καλικάντζαροι!

M Ε, ΛΟΙΠΟΝ, τόσοι αγιασμοί έγιναν ανήμερα των Φώτων σ’ όλη τη χώρα, αγιάστηκαν τα νερά, φωτίστηκαν τα σπίτια, όλοι αναθεματίσαμε το κακό… αλλά οι καλικάτζαροι ακόμα δεν έφυγαν… και έμειναν να μας τριβελίζουν με νέους φόρους, νέα μέτρα, νέους ανέργους, νέα δάνεια και πάει λέγοντας! Τι κακό κι αυτό… να γεμίζει καλικαντζάρους ο τόπος και να μην μπορούμε να τους διώξουμε… Τέτοιο κακό δεν ματάγινε στη χώρα!


M ΑΙΦΝΙΔΙΑ και ιδιωτική (;;;) επίσκεψη πραγματοποίησε στη Δράμα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας και δελφίνος για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος… και η μυστικότητα της επίσκεψής του προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, για το τι ακριβώς επεδίωκε…
D … κι όταν λέω μυστική, το εννοώ, καθώς δεν ανακοινώθηκε επίσημα και από κανέναν, ούτε από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ (κεντρικά και τοπικά), ούτε από το Υπουργείο Υγείας!

¯ Και όχι μόνο δεν ανακοινώθηκε επίσημα κανένα πρόγραμμα… αλλά δεν ειδοποιήθηκε επίσημα κανένα τοπικό μέσο ενημέρωσης και ακόμα χειρότερα… ειδοποιήθηκαν μόνο μερικά μέσα ενημέρωσης… ή τουλάχιστον όσα πρόλαβε να ειδοποιήσει ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης τηλεφωνικά!
F Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο κ. Λοβέρδος εμφανώς … αδυνατισμένος, εξασθενημένος και ταλαιπωρημένος, μόλις και μετά βίας ακουγόταν η φωνή του… είχε συνάντηση αρχικά με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ…
@ … και μάλλον εκεί πρέπει να εστιαστούν περισσότερο οι λόγοι της επίσκεψής του, καθώς, όπως φαίνεται, προσπαθεί να ζυγίσει καλά για το τι σκέφτονται τα διάφορα τοπικά στελέχη και αν θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει σε μια ενδεχόμενη εκλογή του στην αρχηγία του κόμματος!
S Η επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου, χαρακτηρίστηκε ιδιωτική, ινκόγκνιτο, αν και ο ίδιος ειδοποίησε τελευταία στιγμή το νοσοκομείο Δράμας το οποίο επισκέφθηκε και μάλιστα πραγματοποίησε και μια έκτακτη σύσκεψη εκεί με τη διοίκηση και άλλα στελέχη του ιδρύματος!
Ø Από την σύσκεψη αυτή, τελικά, βγήκε και μια είδηση (ας το πούμε είδηση γιατί προς το παρόν σ’ αυτή την σφαίρα ανήκει…), ότι ο ίδιος (χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο…)…
I … μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα λύσει το θέμα της κλειστής … από τον Μάρτιο του 2011… Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με δική του πρωτοβουλία… και η ΜΕΘ θα λειτουργήσει με παθολόγους ιατρούς!
q Αν και ο ίδιος τοποθέτησε τον εαυτό του ως μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου… επί της ουσίας κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς θα είναι η τύχη της ίδιας της κυβέρνησης… οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο θα μπορέσει και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος να δώσει λύση με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας!
J Αν ο κ. Λοβέρδος που είναι τόσους μήνες υπουργός Υγείας δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να λύσει το πρόβλημα της ΜΕΘ Δράμας, τότε γιατί να μπορέσει να το κάνει τους επόμενους δύο μήνες το αργότερο με την πλέον ασταθή κυβέρνηση Παπαδήμου;
Ø Ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε τη Δράμα, αλλά πήγε και στην Καβάλα, θα πάει και στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Είναι μια προσωπική περιοδεία, προκειμένου να δει που βαδίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προφανώς, όσον αφορά το όνομά του και την υποψηφιότητά του!
@ Ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, έμπειρος προφανώς στα κομματικά και στη διαδρομιστική πολιτική, ξέρει καλά να χρησιμοποιεί το Υπουργείο Υγείας… προκειμένου να ανεβεί ένα ακόμα σκαλοπάτι στην ιεραρχία του κόμματος για την αρχηγία!
v Δικαιολογώντας πάντως ο ίδιος την επίσκεψή του σε Δραμινό δημοσιογράφο, είπε ότι χρωστούσε από μία επίσκεψη στα νοσοκομεία της Δράμας και της Καβάλας, καθώς δεν μπόρεσε σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του να τα επισκεφθεί, αφού ούτως ή άλλως υπήρχαν και οι δύο υφυπουργοί Υγείας (Δράμας – Αηδόνης, Καβάλας – Τιμοσίδης).
u Αναφέρθηκε ακόμα και στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι τότε μοίραζαν νοσοκομεία και κέντρα υγείας και αυτός (σ.σ. ο Λοβέρδος), τα έβαλε σε λειτουργία!
L Όπως και να ’χει ερωτηματικά και απορίες προκύπτουν από την αιφνίδια επίσκεψη του Λοβέρδου, Κυριακάτικα 8 Ιανουαρίου στη Δράμα! Ο χρόνος θα δείξει τι πραγματικά ήθελε να πετύχει!
q Μιας και αναφερόμαστε στο νοσοκομείο Δράμας, να σημειώσουμε ακόμα εδώ, ότι εκείνη η Ψυχιατρική κλινική που σύντομα, εντός του 2011 επρόκειτο να ξεκινήσει η ανέγερσή της… παραμένει ακόμα στα χαρτιά!
¯ Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, από το νοσοκομείο Δράμας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όσον αφορά τις υποχρεώσεις του. Το οικόπεδο, στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου έχει παραχωρηθεί και αναμένεται η τελικά απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης!
v Απαντήσεις βέβαια δεν έχουν δοθεί από κανέναν υποτιθέμενο αρμόδιο… για την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κάτω Νευροκοπίου από 1ης Φεβρουαρίου… κι ας στέλνει ο δήμαρχος Μ. Μαυρίδης επιστολές στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στους βουλευτές του νομού και σε άλλους…
K … οι οποίοι προφανώς θα του απαντήσουν ότι είναι αναρμόδιοι, άλλοι θα πουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας επιτάσσει αυτό το μέτρο και ότι … και δήθεν και άλλα διάφορα!
Ø Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου σε επιστολή του (δημοσιεύεται ολόκληρη σε άλλη σελίδα της εφημερίδας)… «η υποχρέωση μετακίνησης των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής για οποιαδήποτε υπόθεσή τους στο ΙΚΑ Δράμας, θα είναι πραγματικός Γολγοθάς, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους»!
D Τα αυτονόητα, θα έλεγε κανείς… αλλά σήμερα στην ελληνική γη και στο ελληνικό κράτος… δεν υπάρχουν πλέον αυτονόητα… καθώς αυτό λειτουργεί πλέον όπως λάχει… με μοναδικό γνώμονα το κλείσιμο υπηρεσιών… είτε επειδή έτσι διατάσσει η Τρόικα και το διευθυντήριο της Ευρώπης…
u … είτε επειδή έτσι νομίζουν ότι θα πρέπει να συρρικνωθούν οι διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα που εξυπηρετούν τους πολίτες στις πλέον ακριτικές περιοχές!
L Και όχι μόνο βέβαια συρρικνώνουν το κράτος, συρρικνώνουν τον δημόσιο τομέα, συρρικνώνουν και νευραλγικούς τομείς της Υγείας και όχι μόνο σε ακριτικά σημεία της χώρας…
Ø … αλλά με τα μέτρα αυτά θα επέλθει λίαν συντόμως και η συρρίκνωση των ακριτικών πληθυσμών και θα επιδεινωθεί ακόμα χειρότερα η κατάσταση της υγείας των κατοίκων! Γι’ αυτά όμως, λέξη ο κ. Λοβέρδος…

M ΠΑΡΤΕ και δείτε, ως παράδειγμα μόνο, την πώληση των αεροπλάνων Airbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας… καθώς έστησαν το μεγάλο κόλπο με τις αεροπλανάρες… για το εξπρές ξεπούλημα τεσσάρων από αυτά…
L … ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, που πωλήθηκαν έναντι μόλις 31 εκατ. ευρώ και τα τέσσερα σε ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης αεροσκαφών του Μαϊάμι, όταν η πραγματική αξία και των τεσσάρων ανέρχεται τουλάχιστον σε 660 εκατομμύρια ευρώ!
N Και το ζήτημα δεν τίθεται μόνο ως προς την εξευτελιστική τιμή που ξεπουλήθηκαν … κυριολεκτικά χαρίστηκαν… αλλά το ότι θα μπορούσαν αυτά τα τέσσερα Airbus να χρησιμοποιηθούν από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας…
Ø … για επιχειρήσεις στην Μεσόγειο ή να μετατραπούν σε μεταφορικά καυσίμων για εναέριο ανεφοδιασμό… Όμως, φυσικά, έτσι όπως λειτουργεί αυτό το κράτος… μόνο ζημιογόνο μπορεί να αποδειχθεί για την ίδια του την επιβίωση!
@ Αυτή είναι μια πρώτη γεύση μόνο, για το τι θα επακολουθήσει όταν αρχίσουν πλέον να ξεπουλιούνται, κυριολεκτικά, διάφορα τμήματα του δημοσίου, των επιχειρήσεών του, τη γης του και άλλα πολλά και διάφορα…
K Θα γίνει κυριολεκτικά της αρπαγής… όποιος προλάβει θα πάρει ό,τι μπορέσει να αρπάξει… και είναι άγνωστο πώς και με ποιους τρόπους θα μεθοδευθούν όλα αυτά… εφόσον δεν υπάρχει προηγούμενο… αλλά σίγουρα θα γίνει ληστρική επιδρομή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ