Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Δεν μας τα λένε καλά...

M ΚΑΠΟΙΟΣ δεν μας τα λέει καλά! Ή η Τρόικα δεν ξέρει τι της γίνεται, ή η κυβέρνηση Παπαδήμου προσπαθεί να γίνει … τροϊκότερη της Τρόικας! Τέτοιες καταστάσεις… στην Ελλάδα… είναι συχνότατες!
J Όπως δηλώνει ο κ. Πάνος Καρβούνης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, η Τρόικα δεν έχει θέσει ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού ή κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Ø Οι δηλώσεις του κ. Καρβούνη έγιναν προχθές στον δελτίο ειδήσεων του Mega, ο οποίος επεσήμανε ότι η Τρόικα έχει παροτρύνει να υπάρξει συζήτηση για το μισθολογικό κόστος, αλλά ότι «δεν πρόκειται να επιβάλει τέτοιου είδους κινήσεις».
@ Όπως είπε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, η απόφαση για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ανήκει στους κοινωνικούς εταίρους και την κυβέρνηση. Τελικά, το ποιος λέει τι, το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις και το τι τελικά αποφασίζουν και ψηφίζουν στη Βουλή… ούτε που παίρνουμε χαμπάρι!
K Όχι ότι θ’ αλλάξει τίποτα με όλο αυτό το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος όλων μας, όχι ότι, θέλει ή δεν θέλει η Τρόικα, θέλει ή δεν θέλει η κυβέρνηση Παπαδήμου… στο τέλος δεν θα μας επιβάλλουν αυτό που θέλουν…
u … αλλά είναι τελικά εκείνο το «γιατί» θα πρέπει να γίνονται όλα όσα γίνονται! Αλλά αυτό προφανώς είναι ένα φιλοσοφικό και ρητορικό ίσως ερώτημα και μάλλον δεν πρόκειται κανείς να δώσει απάντηση… αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πια!
C Σημασία έχει να μπορούμε να αντιστεκόμαστε σε όλα όσα γίνονται για μας, χωρίς εμάς! Να αντιστεκόμαστε σε όλους αυτούς που έχουν καταλάβει την εξουσία και κυβερνούν με τη δική μας … προσκυνητική στάση.
F Απ’ ό,τι φαίνεται, οι ελάχιστες αντιστάσεις που έχουμε ως λαός απέναντι σε όσα μας επιβάλλονται, η μοιρολατρική στάση που πολλές φορές αποδεχόμαστε… λαμβάνεται ως αδυναμία και ως συναίνεση στα επιβαλλόμενα μέτρα και χαράτσια!
L Αν οι Έλληνες πιστεύουμε ότι αντιδρούμε με το να φωνάζουμε και να βρίζουμε στα καφενεία και τις ουρές… προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό! Αυτοί επιβάλλουν κεφαλικούς φόρους και χαράτσια κι όλοι εμείς τρέχουμε να βρούμε χρήματα να τα πληρώσουμε!

M «ΚΟΚΚΙΝΗ γραμμή» χαρακτήρισε την επιβολή νέων αβάσταχτων μέτρων της κυβέρνησης Παπαδήμου προς τον ελληνικό λαό, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Κολοκοτρώνης την Κυριακή, από τη Δράμα όπου βρέθηκε… λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι…
J … «δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα βάρη στις πλάτες του λαού». Είπε ακόμα, ότι «… εμείς δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε ένα νέο έγκλημα εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας». Λέτε να δούμε σύντομα τον ΛΑ.Ο.Σ. να … μαζεύει τους υπουργούς του και να αποχωρεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου;
Ø Έχω την εντύπωση ότι ο … σοφός πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης, θα βρει κάτι … ώστε να δικαιολογήσει την παραμονή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου… ακόμα και αν κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα … ακόμα κι αν ο κατώτατος μισθός φτάσει στα όρια του ευτελισμού!

L Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, να έλεγε τον Ιούνιο του 2011, ότι… «οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν μπορεί να είναι ο μοχλός για να εισπράττονται τέλη και φόροι» και ότι το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, αλλά, άλλο τι λες τη μια μέρα… και άλλο τι πράττεις μετά από ένα μήνα!
Ø Όλη αυτή η υπόθεση με το χαράτσι της ΔΕΗ, δεν εξελίσσεται καλά. Τώρα που είδαν ότι δεν μπορούν να μαζέψουν τα λεφτά, τώρα δίνουν εντολή στη ΔΕΗ να αρχίσει να κόβει το ρεύμα!
M Και τι θα γίνει αλήθεια κύριε υπουργέ αν κόψετε το ρεύμα; Μέσα στο καταχείμωνο, θα αρρωστήσουν άνθρωποι, παιδιά και ηλικιωμένοι κυρίως! Δεν θα μπορούν να μαγειρέψουν, δεν θα μπορούν να ζεσταθούν. Πολλοί από αυτούς θα καταλήξουν στα νοσοκομεία…
u Και δεν είναι βέβαια μόνο αυτό! Κάποιων η υγειά θα επιδεινωθεί. Και κάποιοι άλλοι δεν θα μπορέσουν να σας πληρώσουν ποτέ. Και τι θα κάνετε γι’ αυτό; Θα τους πάρετε το σπίτι; Θα τους αφήσετε στο δρόμο; Θα τους κάνετε άστεγους και πένητες; Ποιος θα τους σιτίσει;
D Και μετά κύριε Βενιζέλο και κύριε Παπαδήμο; Θα τους επισκέπτεστε στις γειτονιές και στα συσσίτια και θα τους ζητάτε να κάνουν υπομονή και κουράγιο ότι κάποτε θα φτιάξουν τα πράγματα;
L Τριτοκοσμικές καταστάσεις πλέον στην Ελλάδα του 2012! Στην Ελλάδα, η οποία πριν από δέκα χρόνια έμπαινε στον 21ο αιώνα με όνειρα και φιλοδοξίες, σήμερα απλώς προσπαθεί να επιβιώσει…
N … και οι Έλληνες να κάνουν προσπάθειες να επιζήσουν… προσπάθειες που σύντομα θα γίνουν πιο έντονες, αφού η φτώχεια, η εξαθλίωση και η πείνα έχουν αρχίσει να χτυπούν πλέον την πόρτα και αυτών που μέχρι χθες πίστευαν ότι όλα πήγαιναν μια χαρά στη ζωή τους, ή τουλάχιστον δεν υπήρχε ζήτημα φτώχειας!

{ ΤΟ ΟΤΙ θα θέλαμε όλοι η Ελλάδα να ήταν διαφορετική, αυτό είναι γεγονός. Αλλά μόνο ως προς αυτό συμφωνούμε. Από εκεί και πέρα, ο κάθε Έλληνες θέλει μια διαφορετική Ελλάδα. Σκεφτείτε λοιπόν, το πώς θέλουν την Ελλάδα τα κόμματα, οι αρχηγοί τους, τα στελέχη τους.
v Έτσι και ο Χρυσοχοΐδης, θέλει κι αυτός τη δική του Ελλάδα … «θέλουμε μια Ελλάδα φτιαγμένη από την αρχή. Η Ελλάδα από την αρχή. Αυτή την Ελλάδα θα παραδώσουμε στις νέες γενιές».
Ø Μόνο που κανείς δεν μας λέει, πώς ακριβώς οραματίζονται την Ελλάδα όλοι αυτοί! Διαφάνεια και δημοκρατία. Και όταν βρίσκονται στην εξουσία, τα μόνα που δεν τηρούνται είναι ακριβώς αυτά που διακηρύσσουν πριν εκλεγούν! Αυτό γινόταν τόσα χρόνια… αυτό προτίθενται να κάνουν και τα επόμενα!
F «Μια Ελλάδα από την αρχή…» με υλικά του διεφθαρμένου παρελθόντος τους! Αυτή την Ελλάδα ενδιαφέρονται να παραδώσουν στις νέες γενιές… γιατί μόνο μέσα απ’ αυτήν μπορούν να επιβιώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ