Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ημεροδείκτης


Ο φωτογράφος Emin Özmen αποτυπώνει στο φακό του την ωμότητα της βίας στη Συρία, όταν η Αλ Κάιντα εκτελεί την τέταρτη και τελευταία εν ψυχρώ εκτέλεση μέσα στην ημέρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκων στην πόλη Aleppo. Οι σφαγές στη Συρία υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες. Παρ’ όλα αυτά, καμία απολύτως καταδίκη δεν επήλθε από  πουθενά. Οι πληρωμένοι φονιάδες – σφαγείς, συνεχίζουν το έργο τους χωρίς καμία απολύτως ενόχληση! Μία από τις 10 καλύτερες φωτογραφίες του 2013 που ανέδειξε το περιοδικό TIME.



Στο Κ. Νευροκόπι ο Ευμοιρίδης!
Στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος ο πρώην νομάρχης Δράμας και νυν δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δράμας, κ. Κώστας Ευμοιρίδης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί μαζί του, μας επιβεβαίωσε ο ίδιος την απόφασή του αυτή που έλαβε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σε ερώτησή μας αν πρόκειται για καινούρια παράταξη ή έχει ως βασικό κορμό την παράταξη του σημερινού δημάρχου κ. Μελέτη Μαυρίδη, ο οποίος σημειωτέον δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, ο κ. Ευμοιρίδης είπε: «Όχι, είναι καινούρια παράταξη, δεν είναι διάδοχος κανενός, διότι και οι δύο δημιούργησαν ένα κλίμα διχασμού με τις αντιθέσεις τους και δεν προσέφεραν θετικές υπηρεσίες. Στην παράταξή μας μπορεί να μπει οποιοσδήποτε θέλει, μακριά από κόμματα. Άλλωστε το απέδειξα την προηγούμενη φορά στη Δράμα. Αρνούμαι να κάνω και αίτηση για χρίσμα».
Όπως είπε ο κ. Ευμοιρίδης, η παράταξη θα λέγεται «Ένωση Πολιτών», ενώ περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, πρόκειται να παρουσιάζει ένα μέρος του ψηφοδελτίου. Ερωτώμενος να μας πει κάποια από τα άτομα που θα είναι υποψήφιοι μαζί του, απάντησε: «Δημήτρης Τσαϊρίδης από το Περιθώρι. Ο Δημήτρης Σεφερίδης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Σίγγος, ο Σίμος Γαλόπουλος και ο Άρης Κουτσίδης».

Αποχωρεί …παραμένοντας ο Καγιάογλου!
Μπορεί ο νυν δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου να αποχωρεί από τη θέση του δημάρχου δηλώνοντας ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση, όμως παραμένει στο ψηφοδέλτιο ως δημοτικός σύμβουλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο σημερινός αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Κουκαριώτης, ο οποίος θα δοκιμαστεί να εκλεγεί δήμαρχος στο Παρανέστι.

Το 2004 εξελέγη πρώτη φορά ο Γρ. Παπαεμμανουήλ
Είπε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης, υποψήφιος σύμβουλος με τη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», ότι όταν πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε η Ονειρούπολη, ο κ. Παπαεμμανουήλ ήταν τότε δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος της εκδήλωσης. Όταν η Ονειρούπολη ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, το 2004 δηλαδή, ο κ. Παπαεμμανουήλ δεν ήταν καν δημοτικός σύμβουλος. Σύμφωνα με το βιογραφικό του ιδίου, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά το 2006 οπότε και ανέλαβε άμεσα αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Μουσικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού την περίοδο 2009-2010.  Καλό είναι, αν μη τι άλλο, ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει το βιογραφικό του επικεφαλής του!

Βοήθεια σε καρδιοπαθή από το ΚΙΦΑ Δράμας
Σημαντική βοήθεια βρήκε ένας καρδιοπαθείς συμπολίτης μας, ανασφάλιστος, προκειμένου να υποβληθεί σε διπλό by pass, από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο (ΚΙΦΑ) Δράμας.
Μετά την παρέμβαση και συνάντηση μελών του ΚΙΦΑ με τον διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας τη Δευτέρα 9/12, το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δέχτηκε τον ανασφάλιστο ασθενή. Ο καρδιοπαθής έκανε στεφανιογραφία και υποβλήθηκε σε διπλό by pass (είχε δυο αρτηρίες βουλωμένες κατά 40% και 50%).
Μετά την εγχείρηση και αφού όλα πήγαν καλά, ο ασθενής πέρασε χτες από το ΚΙΦΑ να τους ευχαριστήσει και μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για το προσωπικό του νοσοκομείου που του φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο! Έτσι, δόθηκε τέλος στο πρόβλημα και στην αγωνία ενός ανθρώπου που θα έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση από την προηγούμενη άνοιξη!
Τα στελέχη του ΚΙΦΑ Δράμας επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους: «Η επιτυχία της παρέμβασης, δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Το δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση στην υγεία από όλους τους ανθρώπους μπορεί να κατακτηθεί μόνο με ενεργή συμμετοχή και κοινωνικούς αγώνες. Κανένας δεν πρέπει να νιώθει και να είναι μόνος του. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα του ΚΙΦΑ για ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν την κοινωνία και περιθωριοποιούν τους αδύναμους.»

Λάθος του η Τουρκία!
Πήγε στην Τουρκία να κρυφτεί, στην Κωνσταντινούπολη, ο Άγγελος Φιλιππίδης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και άρχισε τα τηλέφωνα λες και βρισκόταν στην αυλή της μαμάς του!!! Απίθανες καταστάσεις… χωρίς να σκεφτεί καν, ότι, αν ο εισαγγελέας τα πάρει στο κρανίο, τότε θα την είχε … βάψει κανονικά, καθώς θα τον συνελάμβαναν Τούρκοι αστυνομικοί και θα πήγαινε σε τουρκικές φυλακές. Προφανώς ο Φιλιππίδης, δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, γιατί μάλλον δεν έχει δει το «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Το έπαιξε ότι δήθεν είχε δουλειές,  λες και ο εισαγγελέας τρώει κουτόχορτο. Δεν κατάλαβε προφανώς, ότι, αν ο εισαγγελέας θυμώσει, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να περιμένει … ραντεβού για να βρεθούν! Τι το πέρασε; Για τον εισαγγελέα είναι φυγόδικος και έδωσε εντολή να συλληφθεί πάραυτα! Κακό του κεφαλιού του…

Να απελαθούν οι άντρες!!!
Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκλημάτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και κοστίζουν μια περιουσία για το νομικό σύστημα και το σύστημα υγείας. Ως εκ τούτου, οι Σουηδοί άνδρες θα πρέπει να απελαθούν αντί των μεταναστών. Κι όμως, έτσι γράφει η βουλευτής των Πρασίνων Magda Rasmusson στο SVT Debate. «Η ακροδεξιά πρέπει τώρα να αποφασίσει. Για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την καταστολή της εγκληματικότητας: ρίξτε το φταίξιμο στο φύλο, όχι στη μετανάστευση. Σήμερα, θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί η απέλαση των ανδρών, παρά των μεταναστών», γράφει η Rasmusson.
«Πόση αρρενωπότητα μπορεί να ανεχθεί η Σουηδία;» ήταν το όνομα του άρθρου της Rasmusson, η οποία παραπέμπει στην κριτική για την μετανάστευση διατριβή «Πόση μετανάστευση μπορεί να ανεχθεί η Σουηδία;» Το πρόβλημα της κοινωνίας, επομένως, δεν είναι η μετανάστευση, αλλά οι άνδρες, λέει η Μάγδα Rasmusson. Πολύ βαθυστόχαστη ανάλυση του προβλήματος. Παρόλο που σχεδόν όλοι οι βιαστές στην - κάποτε ήσυχη - Σουηδία είναι μετανάστες, επειδή τυγχάνουν (!) να είναι άντρες , θα πρέπει αντί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που λέγεται «άνδρες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ