Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ημεροδείκτης

Αυτό  που για κάποιον είναι εύκολο, για κάποιον άλλο είναι δύσκολο. Πράξη αλληλεγγύης – πράξη αντίστασης!
 Ημεροδείκτης 4 Ιανουαρίου 2014



Ο φωτογράφος του 2013!
Ο Goran Tomasevic του Reutersείναι ο φωτογράφος της χρονιάς που έφυγε Εδώ και 20 χρόνια, ο Goran καλύπτει πολεμικές συρράξεις από την πρώτη γραμμή. Είτε πρόκειται για το το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο ή τη Συρία. Με τον φακό του έχει αποτυπώσει σκληρές εικόνες πόνου, απελπισίας και φρίκης. Αλλά και τη χαρά της ζωής και της επιβίωσης που βγαίνει μέσα από τις χειρότερες κακουχίες. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του από την ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι της Νιγηρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά και τις αιματηρές συγκρούσεις από τον πόλεμο της Συρίας. Λήψεις που του χάρισαν και την πρώτη θέση.


Χιόνι για το Φαλακρό!
Συν τοις άλλοις, είμαστε και άτυχοι! Άντε και καταφέραμε και βρήκαμε μια δίοδο για να δουλέψει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ως Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μετά από κόπο, μόχθο, χρόνο και πολιτικές αψιμαχίες. Συσκέψεις επί συσκέψεων, κόντρες πάνω σε κόντρες, πλακωμοί, τσακωμοί, απίστευτες φράσεις που ακούστηκαν σε συσκέψεις άτυπων συντονιστικών οργάνων και άνθρωποι που χάθηκαν από το προσκήνιο. Με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και μετά από μια συνεργασία με τη νέα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Χιών» που σύστησαν οι εργαζόμενοι εκεί, κατάφεραν και άνοιξε το Χιονοδρομικό στην ώρα του!
Και τώρα τι; Δεν έχει χιόνι να το στρώσει για να ανέβει ο κόσμος να κάνει το σκι του, να παίξει χιονοπόλεμο, να δει λίγο χιονισμένο τοπίο. Επί της ουσίας, τώρα που πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τελειώνει και η Ονειρούπολη, το χάσαμε το παιχνίδι γι’ αυτή τη σεζόν. Για κάποια επόμενα Σαββατοκύριακα που απομένουν, αν χιονίσει, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τις Απόκριες, αλλά κομμάτι δύσκολο!
Για τις τιμές δεν θα μιλήσω ιδιαίτερα, καθώς και γνωρίζω και πολλά πράγματα. Αλλά μέρες Πρωτοχρονιάς που ανέβηκαν κάποιοι φίλοι επάνω, έκαναν μια βόλτα με την τετραθέσια καρέκλα. Έξι ευρώ το άτομο κοστίζει το εισιτήριο! Μια οικογένεια με παιδιά θέλει από 18 έως 24 ευρώ το λιγότερο!!! Συν τους καφέδες, πορτοκαλάδες, σοκολάτες!!! Να το πενηντάρικο υπολογίστε και την βενζίνα!!! Ακριβούτσικα δεν είναι για ένα Χιονοδρομικό χωρίς χιόνι;

Ευχή από Προσότσανλη!
Σε δηλώσεις του πάντως χθες το πρωί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της «ΧΙΩΝ» και διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού ευχήθηκε μια καλή χρονιά «με πολλά χιόνια», ενώ όπως είπε «είναι γνωστό ότι το Χ.Κ. λειτουργεί καθημερινά από 21 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου 2014. Ελλείψει χιονιού λειτουργεί ο τετραθέσιος αναβατήρας. Ο κόσμος επισκέπτεται το Χ.Κ.Φ. γιατί είναι γνωστό ότι, είτε με χιόνι είτε χωρίς χιόνι, δεν παύει να αποτελεί έναν πόλο έλξεις.»
Σε ερώτηση αν είχαμε αρκετούς επισκέπτες, είπε ότι «είχαμε αρκετούς επισκέπτες» τις ημέρες των εορτών, συνδυάζοντας αρκετοί το Χ.Κ.Φ. ως προορισμό μαζί με την Ονειρούπολη». Περιέργεια προκαλεί η δήλωση του κ.  Προσότσανλη, «ότι σε μια ιστοσελίδα…» (χωρίς να την κατονομάζει) «οι αναγνώστες της ιστοσελίδας καθιστούν το Χ.Κ. Φαλακρού, ως πρώτο μεταξύ όλων των χιονοδρομικών κέντρων», προφανώς της χώρας! Και συμπλήρωσε: «Εδώ πρέπει να επενδύσουμε, να δώσουμε μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε το Χ.Κ. να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.» Τα σχόλια δικά σας… για το ποια είναι τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα, όταν άλλα γεμίζουν κόσμο και άλλα είναι άδεια!

25ευρω στην Υγεία!
Καραγιαννίδης: «Χαράτσια…»
Για «χαράτσια στην Υγεία» μίλησε χθες το πρωί σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης, αναφερόμενος στο γνωστό 25ευρώ για εισαγωγή νοσηλείας στα Νοσοκομεία. Όπως είπε μάλιστα «… ο κόσμος δεν πρέπει να ανταποκριθεί στην απαίτηση του κ. Γεωργιάδη, για έναν και μοναδικό λόγο: γιατί δεν έχει χρήματα να πληρώσει. Θεωρούμε ότι το 25ευρω είναι ουσιαστικά μια κλοπή, θεωρούμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι πλέον δωρεάν, και εξωθείται ένας κόσμος είτε να πεθάνει, είτε να απευθυνθεί σε άλλες δομές υγείας.» Είπε ακόμα ο κ. Καραγιαννίδης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ότι «δεν μπορεί να πληρώνει ένας ασφαλισμένος 25 ευρώ, την στιγμή που έχει πληρώσει μέσω της ασφάλισής του, όλο αυτόν τον καιρό, τα χρήματα για να έχει δωρεάν υγεία και φαρμακευτική περίθαλψη. Τέτοιου είδους χαράτσια έχουν ένα και μοναδικό λόγο, να πηγαίνουν δηλαδή στους δανειστές μας».
Κυριαζίδης: «Διαφωνώ…»
Σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριαζίδης, είπε ότι διαφωνεί με το 25ευρω: «Ο ίδιος διαφωνώ. Διαφωνώ με την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού από όσους είναι ασφαλισμένοι, δηλαδή έχουν βιβλιάριο υγείας που κατά την άποψή μου οι φορείς αναλαμβάνουν και θα έπρεπε να αναλάβουν αυτό το κόστος. Είναι ένα ζήτημα που έχω πλήρη αντίθεση». «Το θεωρώ ακατανόητο… εκτός αν οι ασφαλιστικοί φορείς επιστρέφουν το ποσόν αυτό στον όποιο ασφαλισμένο. Τότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι μπορεί να κάνει αποδεκτό ένα τέτοιο μέτρο.»

Άφαντοι οι δήμαρχοι…
Άφαντοι οι δήμαρχοι του νομού Δράμας, ούτε καν εκπροσώπους τους έστειλαν στη συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου για το νομό, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά από την ψήφιση, σε πρώτη φάση, για να ενταχθεί η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ 2013-2020 της Περιφέρειας ΑΜΘ. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει καν, καθώς ίσως, είτε δεν πήραν χαμπάρι τι ακριβώς θα γίνει, ή δεν ενδιαφέρονται καθώς έχουν ήδη μπει στο προεκλογικό κλίμα, είτε πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να ασχοληθούν μ’ αυτό το θέμα, είτε γιατί οι οδικοί άξονες του νομού προς την Εγνατία δεν τους αφορούν άμεσα. Αλλά μπορεί να είναι και το ζήτημα ότι προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Ξανθόπουλο! Οι λόγοι; Πολλοί… Καθώς οι ψηφίσαντες υπέρ, περιφερειακοί σύμβουλοι, κουβαλάνε ούτως ή άλλως πολλούς ψήφους, και μπορεί να πιστεύουν ότι ο Γ. Ξανθόπουλος είναι … απομονωμένος και τελειωμένος από επιμένει μερίδα συμβούλων του και μερίδα του τοπικού Τύπου! Όλα ένα παιχνιδάκι είναι, που θα ξεκαθαρίσει μόνο στις εκλογές του Μαΐου! Άλλωστε, το παιχνίδι των εκλογών παίζεται πόρτα-πόρτα και όχι έργο-έργο! Κατά τα άλλα, ο τόπος συνεχίζει να βουλιάζει κι αυτοί ασχολούνται μόνο με τον καθρέφτη μου! Με τις υγείες μας…

Οι πρώτοι 1.000 για τον Άρη!
Άλλος για τον Άρη… αναχωρεί! Μοιάζει λες και φωνάζει ο εισπράκτορας σε κάποιο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, καθώς είναι έτοιμο για αναχώρηση. Αν και θα πάρει μερικά χρόνια, οι πρώτοι 1.000 πάντως που ενδιαφέρονται στα σοβαρά για να μετακομίσουν μόνιμα στον Κόκκινο Πλανήτη Άρη, έχουν ήδη επιλεχθεί. Το διαστημικό λεωφορείο για την πρώτη ανθρώπινη αποστολή στον Άρη, αναμένεται να αναχωρήσει το 2025, με 24 τελικούς τυχερούς αποίκους. Η αναχώρηση θα γίνει σε έξι ομάδες των τεσσάρων ατόμων η καθεμιά, προφανώς ανά ζεύγη, καθώς ένας από τους σκοπούς είναι η τεκνοποίηση στον γείτονα πλανήτη Άρη. Διαφορετικά, η αποστολή δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα, καθώς σκοπός της είναι ο αποικισμός του πλανήτη! Κάτι δηλαδή σαν 12 ζευγάρια Αδάμ και Εύα!!!

Τα προβλήματα που θα έχουν αντιμετωπίσουν οι επίδοξοι άποικοι του Άρη είναι πολλά και τεράστια, καθώς στην ουσία ο πλανήτης είναι μια τεράστια έρημος, η ατμόσφαιρά του αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα και η μέση θερμοκρασία ανέρχεται στους -63 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ