Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ημεροδείκτης

Η γριά, ή από πέσιμο ή από σκί-σιμο θα πάει! Τι περίμενε δηλαδή; Εδώ ο Σουμάχερ τσακίστηκε…





24 Απριλίου 2013! Οι μνήμες ακόμη νωπές από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι. Στη φωτογραφία σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες, εντοπίζουν ένα ζευγάρι, αγκαλιασμένο, κάτω από τα ερείπια! Η φωτογραφία, εντάσσεται στις 10 καλύτερες για το 2013, που ανακηρύχθηκαν από το TIME.


Ο 17χρονος Βασίλης Κωνσταντινίδης έπιασε φέτος τον σταυρό! Όπως είπε ο ίδιος, βουτάει από 11 ετών, ενώ ευχήθηκε «να έχουμε όλοι φώτιση και υγεία πάνω απ’ όλα».







Ελικόπτερα και άλλα τρελά! Ούτε έξοδα, ούτε τίποτα. Τελικά, ο Χριστόδουλος Ξηρός στάθηκε πιο έξυπνος από κάποιους άλλους που προσπάθησαν την τελευταία φορά να αποδράσουν με ελικόπτερο! Με μια απλή άδεια, έστειλε όλη την Ελληνική Αστυνομία και την υποτιθέμενη αντιτρομοκρατική στα αζήτητα! Τέτοια επιτυχία… Πήρε άδεια και την έκανε… χάθηκε, εξαφανίστηκε και ο δικηγόρος του είπε ότι, «ήταν πολιτική του απόφαση»! Με μια λέξη; Κατάντια, για την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Ν. Δένδια! Και εις άλλα με υγεία…



Κυκλικοί κόμβοι στην πόλη!
Το τελευταίο διάστημα, έχω ασχοληθεί αρκετά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Μέγα πρόβλημα και δυσεπίλυτο. Κανένας και καμιά δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να το λύσει. Και όσο δεν το βλέπουν σοβαρά, τόσο περισσότερο αυτό αυξάνεται. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν το κυκλοφοριακό ζήτημα στην πόλη της Δράμας, είναι η έλλειψη κυκλικού κόμβου στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Τα μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν από την στιγμή που αυτός καταργήθηκε και η πλατεία Ελευθερίας ενοποιήθηκε και ουσιαστικά έκλεισε ένα τμήμα της οδού Θ. Αθανασιάδη. Μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, δημιουργήθηκε το γνωστό «πολυβολείο» στην πλατεία και γέμισε ο τόπος καφετέριες! Αυτό ήταν η χαρακτηριστική βολή!
Σε όλες τις πόλεις του πλανήτη, υπάρχει τουλάχιστον ένας κυκλικός κόμβος στο κέντρο τους, ο οποίος από μόνος του ρυθμίζει την κεντρική κυκλοφορία της πόλης και δεν κολλάνε τα οχήματα στα ίδια σημεία. Είναι καιρός πια, σήμερα, η σημερινή δημοτική αρχή να το δει το θέμα ζεστά.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι ανάγωγοι και κάκιστοι οδηγοί. Παράδειγμα που μου έτυχε δύο συνεχόμενες φορές τις προηγούμενες ημέρες. Στα φανάρια της οδού 1ης Ιουλίου και Βεργίνας, μπροστά από το κτήριο του παλιού καπνομάγαζου όπου στεγάζεται το ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Βρίσκομαι μπροστά στο φανάρι με κόκκινο με κατεύθυνση προς δημαρχείο – διοικητήριο. Οι επιλογές κατεύθυνσης που έχω είναι δύο: είτε να συνεχίσω ευθεία, είτε να στρίψω δεξιά προς το κέντρο της πόλης. Τα σταθμευμένα οχήματα από την απέναντι φορά του δρόμου με κατεύθυνση προς Καβάλα, έχουν επίσης δύο επιλογές: είτε να συνεχίσουν ευθείες, είτε να στρίψουν δεξιά τους στο δρόμος προς τις γραμμές του τρένου, Αμπελόκηπους κτλ.
Κι ενώ ανάβει το φανάρι, ο απέναντι από εμένα στρίβει αριστερά του, δεξιά για μένα με πορεία προς το κέντρο της πόλης. Αν δεν πρόσεχα, σίγουρα θα υπήρχε σύγκρουση οχημάτων. Παρ’ όλα αυτά, όταν κορνάρισα, μου έριξε και μια μούντζα! Όχι, δεν ήταν ξένος επισκέπτης της Ονειρούπολης. Ήταν όχημα με πινακίδες της Δράμας ΡΜΗ! Ο απίστευτος αυτός οδηγός, αδιαφόρησε για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Το ίδιο συνέβη την επόμενη ημέρα, στο ίδιο ακριβώς σημείο!
Ποιος φταίει; Η συμπεριφορά του Έλληνα οδηγού, που αδιαφορεί για τον εαυτό του, για τη ζωή του άλλου οδηγού, για τα παιδιά του, για οτιδήποτε. Κακή συμπεριφορά, κακοί οδηγοί. Μήπως θα έπρεπε να τοποθετηθούν κάμερες και να μαζεύουν διπλώματα και πινακίδες δια βίου από τους ανόητους και ηλίθιους; Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει!!!

Στήριξη με χειρόγραφες υπογραφές!

Την στήριξή τους στο δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη ανακοίνωσαν χθες το πρωί, 12 από τους 15 προέδρους Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Δράμας. Και όπως μάλιστα επισημαίνουν, στηρίζουν «την μόνη Ανεξάρτητη Πολυσυλλεκτική Δημοτική Παράταξη Πόλη και Ζωή». Που σημαίνει ότι ο προεκλογικός αγώνας έχει ήδη αρχίσει πια και αν μη τι άλλο, έχουμε καιρό μπροστά μας ακόμα. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως δεν αρκούσε στον δήμαρχο μια απλή δήλωση, αλλά χρειάστηκε οι 12 πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων να υπογράψουν δια χειρός… και μάλιστα να δώσουν και φωτογραφία τις υπογραφές αυτές στον τοπικό Τύπο. Αν μη τι άλλο, μην βγει κανένας απ’ αυτούς αύριο και πει ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο και έχουμε άλλα ντράβαλα! Ξεκάθαρες θέσεις και δηλώσεις. Γιατί, το παρελθόν έχει αποδείξει άλλα και καθώς πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, καλύτερα να έχουμε τον γάιδαρο δεμένο που λέει και ο σοφός λαός!

Μην απαντάτε σε SMS
Πολλοί την έχουν πατήσει, αλλά λίγοι τελικά βάζουν μυαλό! Συνεχίζουν να βγάζουν χρήμα οι απατεώνες αλλά και εταιρείες που υποτίθεται ότι νόμιμες και σοβαρές, εις βάρος όλων μας, που καθόμαστε και απαντάμε σε μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, ότι δήθεν πρόκειται να κερδίσουμε κάτι. Μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει μια εταιρεία, η οποία, ζητάει από τους ανυποψίαστους να συμμετέχουν σε έρευνα που κάνει για την αγορά, με δήθεν προσφορά κέρδος 85ο ευρώ για κουπόνια αγορών σε σούπερ μάρκετ μετά από κλήρωση. Όταν δέχτηκε την προσφορά, της ερχόταν ορισμένα μηνύματα κάθε εβδομάδα με 6 ευρώ κόστος ανά μήνυμα.
Και δεν είναι η μοναδική απάτη. Εκατοντάδες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε διάφορες σελίδες στο ίντερνετ, σου ζητάνε να συμμετάσχεις σε διάφορους διαγωνισμούς, για να σου στέλνουν διάφορα μηνύματα, δήθεν ενημερωτικά, και σου μαζεύουν το χρήμα. Άλλοι πάλι, σου προσφέρουν απίθανες δίαιτες, σου ζητάνε να μάθεις πότε θα πεθάνεις, να δεις ποια ήταν η προηγούμενη ζωή σου, ή το ακόμα πιο δελεαστικό απ’ όλα, να μπορείς να παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή το στίγμα ενός κινητού τηλεφώνου, σε ποιο σημείο βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Όπως για παράδειγμα ο/η αγαπημένος/η σου, ή ακόμα και κατασκοπευτικά! Όλα αυτά δήθεν πάντα, την ώρα που κάποιοι πιάνονται κορόιδα και κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν!
Είναι πολύ απλό: μην απαντάτε σ’ αυτά τα μηνύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ