Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ημεροδείκτης

Μια απόφαση και μια ανακοίνωση… πολιτικά ανήθικη!
Τον τηλεοπτικό αέρα διάλεξε ο Α. Γιαννακίδης, για να καρατομήσει τον Γ. Ξανθόπουλο

Την ώρα που όλος ο πολιτικός κόσμος της Δράμας βρισκόταν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα της τελευταίας ημέρας των Μπαμπούγερων και των μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, βρήκε την ευκαιρία, μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Δράμας, να καρατομήσει κυριολεκτικά τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο, λέγοντας ότι «ο κ. Ξανθόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος με την Κοινωνική Συμμαχία».

Ο κ. Γιαννακίδης, σε ερώτηση αν το έχει συζητήσει μαζί του ή αν είναι απόφαση δική του, είπε: «Όχι, είναι απόφαση την οποία την δημοσιοποιώ…» που σημαίνει ότι ο κ. Ξανθόπουλος δεν γνώριζε τίποτα απολύτως για την απόφαση του περιφερειάρχη! Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε για τον κ. Ξανθόπουλο ότι «εξάλλου έχει πάρει άλλους δρόμους, σέβομαι τις επιλογές…» ενώ στην ερώτηση «επικοινωνείτε; συζητάτε;…» ο κ. Γιαννακίδης είπε: «Και χθες μιλήσαμε, και προχθές μιλήσαμε, δεν παύει να είναι ο αντιπεριφερειάρχης μου, για όσο χρόνο είμαι εγώ περιφερειάρχης και αυτός έχει τον ρόλο του αντιπεριφερειάρχη, γιατί έτσι επέλεξε η Δραμινή κοινωνία (σ.σ. με ιδιαίτερη έμφαση το υπογραμμισμένο), έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε».
Την ίδια ώρα που γινόταν αυτή η τηλεοπτική συνέντευξη και ο κ. Γιαννακίδης καρατομούσε στον «αέρα» τον κ. Ξανθόπουλο, ο τελευταίος παρακολουθούσε τα δρώμενα των Μπαμπούγερων στην Καλή Βρύση. Ούτε γνώριζε ότι ο κ. Γιαννακίδης ήταν στη Δράμα, ούτε ότι έδινε συνέντευξη, ούτε ότι τον καρατομούσε! Επικοινωνιακή τακτική του κ. Γιαννακίδη να το κάνει; Προφανώς, γιατί η εκπομπή είχε ήδη κλείσει πριν από μερικές ημέρες και ο κύριος περιφερειάρχης σκόπευε να ανακοινώσει τη διακοπή της συμπόρευσής του στις επόμενες εκλογές, με τον νυν αντιπεριφερειάρχη Δράμας.
Το ότι ο κ. Ξανθόπουλος δεν γνώριζε τίποτα απολύτως γι’ αυτό, το κατάλαβα προσωπικά τρεις ώρες αργότερα, όταν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, τον ρώτησα αν θα κάνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με την συνέντευξη του κ. Γιαννακίδη και την αποπομπή του. Ο ίδιος έδειξε έκπληκτος, είπε ότι το άκουγε πρώτη φορά και ότι φυσικά δεν είχε δει την εν λόγω τηλεοπτική συνέντευξη και φυσικά δεν γνώριζε καν την καρατόμησή του από τον κ. Γιαννακίδη!

Η απόφαση Γιαννακίδη
Η αλήθεια είναι ότι, αρκετοί από τον δημοσιογραφικό κόσμο της Δράμας γνωρίζαμε τις εν λόγω εξελίξεις ήδη από την προηγούμενη ημέρα. Το ρεπορτάζ της στήλης, λέει ότι ο κ. Γιαννακίδης είχε ήδη αποφασίσει την αποπομπή του κ. Ξανθόπουλου, τουλάχιστον πριν από την ημέρα των Φώτων. Απόφαση, που όπως φαίνεται, πήρε οριστικά μετά από την συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου Δράμας με μοναδικό θέμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής, και ότι ο κ. Ξανθόπουλος επρόκειτο  να στείλει επιστολή στους δημάρχους του νομού Δράμας, να ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου Αν. Μακεδονίας-Θράκης για το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Και η απόφασή του αυτή, ενισχύθηκε όπως όλα δείχνουν, έπειτα από έντονες πιέσεις που δέχθηκε από τους δημάρχους της Δράμας και ιδιαίτερα από τον κ. Χαρακίδη. Για τον τελευταίο, ο κ. Γιαννακίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια και τον εκθείασε σε μεγάλο βαθμό, στην εν λόγω τηλεοπτική εκπομπή.
Η απόφαση είχε πλέον παρθεί. Ο κ. Ξανθόπουλος «διάλεξε τους δικούς του δρόμους». Όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης, μάθαμε ότι ο κ. Γιαννακίδης έχει ήδη κανονίσει αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη και ότι από εκεί θα ανακοίνωνε και την απόφασή του να μην είναι μαζί του ο κ. Ξανθόπουλος, προσπαθήσαμε να ζητήσουμε, η ανακοίνωση αυτή να γίνει σε συνέντευξη Τύπου με όλα τα μέσα ενημέρωσης της Δράμας. Κάτι όμως που δεν έγινε, καθώς δεν γνωρίζουμε αν έφτασε καν στα αυτιά του περιφερειάρχη. Ο κ. Γιαννακίδης, προτίμησε εκ του ασφαλούς να καρατομήσει τηλεοπτικά τον κ. Ξανθόπουλο, χωρίς να έχει καμιά διάθεση να δεχθεί προφανώς κάποιες ερωτήσεις (σ.σ. όπως το συνηθίζει άλλωστε πολλές φορές στη Δράμα, καθώς όποτε τον ρωτούσαμε για την παράταξη, απέφευγε να απαντήσει με … άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μιας και ήταν πάντα εκεί μπροστά ο κ. Ξανθόπουλος. Προφανώς προτιμούσε να αποφεύγει προσωπικές αντιπαραθέσεις). Λανθασμένη τακτική για το πολιτικό ανάστημα του ανδρός. Θα μπορούσε ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε μια συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Δράμας, να ανακοινώσει με όλη την τυπικότητα και το πολιτικό ανάστημα που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, την αποπομπή του κ. Ξανθόπουλου από την παράταξή του! Δικαίωμά του είναι άλλωστε να το κάνει, όχι όμως με τον λανθασμένο και απαράδεκτο τρόπο που το έκανε, που θυμίζει μόνο ίντριγκες και παλαιοκομματικές πρακτικές!

Οι περιπτώσεις Γκαρέλα - Μαυρίδη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ημερών, που δεν θέλαμε όμως να δημοσιοποιήσουμε για να μην φανεί ότι μεθοδεύουμε εξελίξεις, δυο-τρεις ημέρες πριν από τα Φώτα, ο κ. Γιαννακίδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΟΔΕ Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Γκαρέλα, και του ζήτησε να συνεργαστεί μαζί του στις επόμενες εκλογές. Οι φήμες έλεγαν ότι ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Γκαρέλα να είναι μαζί του ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Κύκλοι του κ. Γιαννακίδη επιβεβαίωναν τις φήμες του ρεπορτάζ, ότι όντως είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όχι όμως ότι του ζήτησε να είναι μαζί του ως αντιπεριφερειάρχης, αλλά ως περιφερειακός σύμβουλος. Την επομένη ημέρα των Φώτων, σε τηλεφωνική επικοινωνία της στήλης με τον κ. Γκαρέλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε συνομιλία με τον κ. Γιαννακίδη και ότι του ζήτησε να είναι μαζί του ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τη Δράμα. Ο ίδιος είπε επίσης, ότι έχει και μια πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία, να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δοξάτου (μιας και ο κ. Γκαρέλας κατάγεται από την Φτελιά).

Αναφορικά με τον νυν δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Μαυρίδη, ο ίδιος κινείται ανοιχτά προς την θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη. Εδώ θα υπάρξει έντονη διαμάχη, τουλάχιστον στα τοπικά εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ενδιαφέρεται άμεσα και ο κ. Πατακάκης (νυν περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου). Αν δεχθούμε ότι ο κ. Γιαννακίδης επιθυμεί να σχηματίσει ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, ας μην αισθανθούμε καμία έκπληξη, αν δούμε τον κ. Μαυρίδη να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας με την «Κοινωνική Συμμαχία» του κ. Γιαννακίδη και από την άλλη πλευρά τον κ. Πατατάκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ