Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ημεροδείκτης

Με το καλημέρα σας!
Το τσιτάτο «δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι», έχει κατακρεουργηθεί πλέον εδώ και χρόνια. Δύο νέοι φόροι με το καλημέρα στο 2014, έκαναν την εμφάνισή τους και μας ευχήθηκαν… κι άλλους πολλούς για το ’14, καθώς τα έσοδα δεν εξισορροπούνται τόσο απλά με τα έξοδα! Ή μάλλον στις πληρωμές της χώρας στους δανειστές μας.

Μπορεί να «έφυγε» το 25ευρω του Άδωνι από τα νοσοκομεία, το πέρασαν όμως ως «ισοδύναμο μέτρο» με τα πέντε λεπτά αύξηση στα τσιγάρα και στο ένα ευρώ ανά εκτέλεση συνταγής στα φαρμακεία για όλους τους ασθενείς. Άλλη μεγάλη απάτη εδώ με το ένα ευρώ, το οποίο αφαιρείται από τον ποσοστό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς, και οι τελευταίοι το εισπράττουν από τους ασφαλισμένους με την εκτέλεση της συνταγής. Αν για παράδειγμα, σε μια συνταγή 100 ευρώ, ο ασφαλισμένος πλήρωνε μέχρι χθες 10 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ έβαζε τα υπόλοιπα 90 ευρώ, τώρα ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει 11 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ τα 89 ευρώ! Και ας μας παραμυθιάζουν ότι εξαιρούνται οι χρόνιες ασθένειες. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η δημοσιογραφικής παπαγαλία των Αθηνών και των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, αποφεύγει να αναφερθεί με λεπτομέρειες για τους χρονίως πάσχοντες και της χρόνιες ασθένειες που δεν θα πληρώνουν το ένα ευρώ ανά συνταγή. Το ανακαλύπτεις όταν πάς στο φαρμακείο.
Οι χρόνιας ασθένειες λοιπόν, είναι μόνο ορισμένες μορφής της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας και τίποτα περισσότερο από αυτό. Χρόνιας ασθένειες όπως: σακχαρώδης διαβήτης, καρδιοπάθειες, νεοπλασίες, διάφορα είδη καρκίνων, εγκεφαλικά, άτομα με αναπηρίας που χρήζουν χρόνιας θεραπείας και τα λοιπά, δεν εξαιρούνται καν από το μέτρο του ενός ευρώ ανά συνταγή. Άρα λοιπόν, το παραμύθι καλά κρατεί κι ας μην το λένε.
Τείνω να καταλήξω στο τέλος, ότι, όλο αυτό το κόλπο με το 25ευρω ήταν μια καλοστημένη παράσταση. Γρήγορα το απέσυραν μετά από «σύσσωμη κατακραυγή», αφενός για να βάλουν τους δύο νέους φόρους σε τσιγάρα και φάρμακα και αφετέρου να προετοιμάσουν για να επαχθή φορομπηχτικά μέτρα αμέσως μετά.
Σ’ αυτό το παλαιοοθωμανικό υβρίδιο παρακράτους και προτεκτοράτου, η φορομπηχτική τακτική και τα χαράτσια έχουν καταντήσει καθημερινότητα, που θα ζήλευε ακόμα και ένας Οθωμανός σουλτάνος! Κανείς δεν αντιδρά και μύτη δεν ανοίγει!

Αλήθεια, ποιος ινστρούχτορας, έκανε το τραγικό «λάθος» στο επίσημο twitter της Ελληνικής Προεδρίας 2014 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναδείξει τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε DPM: Deputy Prime Minister, δηλαδή αναπληρωτή πρωθυπουργό; Υπήρξε ποτέ αναπληρωτής πρωθυπουργός στην Ελλάδα; Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο αξίωμα. Μήπως λοιπόν κάποιοι ετοιμάζονται να αναδείξουν έναν τέτοιο θώκο εξουσίας, αναπληρωτή πρωθυπουργό; Είναι άραγε «γκάφα» από τους ογκόλιθους της ανικανότητας ή απλά δημιουργικό λάθος από τους μαέστρους της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μιζαδόρικης πολιτικής;

Η περίπτωση Ξηρού!
Η περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού της «17 Νοέμβρη», είναι μία μόνο περίπτωση. Κατά καιρούς, έχω υποστηρίξει ότι οι κοινωνίες του Δυτικού πολιτισμού, είναι κατά βάση κοινωνίες συγχώρεσης και έτσι θα έπρεπε να είναι. Για παράδειγμα, δεν μπορεί το κράτος να δολοφονεί επίσημα έναν δολοφόνο, με την ποινή του θανάτου και την άμεση εκτέλεσή του. Με τη λογική αυτή, το κράτος και ολόκληρη η κοινωνία μέσω της θανατικής ποινής, γίνεται κράτος δολοφόνος. Άραγε έχει διαφορά ο τρόπος με τον οποίον αφαιρείται μια ζωή; Μπορεί δηλαδή μια δολοφονία να είναι νόμιμη; Αν μια κοινωνία εθιστεί στην θανατική ποινή, τότε έρχονται και άλλα μέτρα, όπως το κόψιμο του χεριού για κάποιον  που κλέβει κτλ.
Όμως στην Ελλάδα, όπου η θανατική ποινή έχει καταργηθεί επίσημα. Τα ισόβια όμως παραμένουν. Και όπως είχε πει και ο αείμνηστος Καραμανλής, «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια». Πώς μπορεί ένας τρομοκράτης όπως ο Ξηρός και άλλοι με σοβαρότατα αδικήματα, να έχουν καταδικαστεί πολλάκις ισόβια και να δικαιούνται άδειας, να βγουν στον κόσμο, να πάνε διακοπές στην Ικαρία, να μιλούν με την οικογένειά τους στο σπίτι τους και άλλα τέτοια; Τότε, αλήθεια, τι νόημα έχουν τα ισόβια; Τι νόημα έχει η τιμωρία της ισόβιας φυλάκισης; Όλοι εμείς οι μεροκαματιάρηδες, οι συνταξιούχοι με την ελάχιστη σύνταξη, που επιβιώνουν πλέον με δυσκολίες τρομερές και δεν μπορούν να πάνε διακοπές εδώ και δεκαετίες, δεν είναι σας να βρίσκονται στη φυλακή;
Και να σκεφτεί κανείς, ότι ο Ξηρός δεν έχει ούτε ενοίκια, δεν πληρώνει κοινόχρηστα και ρεύμα, χαράτσια και φόρους και φυσικά σιτίζεται από το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία! Ας πάψουν λοιπόν τα κολπάκια του παρακράτους με την εγχώρια τρομοκρατία, γιατί παρατράβηξε αυτό το βιολί σε διπλό ταμπλό! Απατεώνες…

Τι χρονιά έχουμε;
Τι χρονιά έχουμε αλήθεια; Σύμφωνα με το γνωστό ημερολόγια που ακολουθεί ο σύγχρονος Δυτικός κόσμος, έχουμε το έτος 2014. Πρόκειται για το γνωστό Γρηγοριανό ημερολόγιο, μια παραλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου και προτάθηκε από τον Αλοΐσιους Λίλιους, Ναπολιτάνο γιατρό και θεσπίστηκε από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ΄ τον Φεβρουάριου του 1582. Το Γρηγοριανό ημερολόγιο λοιπόν που ακολουθεί ο σύγχρονος Δυτικός κόσμος, λαμβάνει απαρχή από την γέννηση του Ιησού Χριστού. Από εκεί και προς τα κάτω, δηλαδή πίσω προς το παρελθόν, μετράει ανάποδα! Το γνωστό μας προ Χριστού και μετά Χριστόν.
Υπάρχουν όμως και άλλα ημερολόγια στον πλανήτη που ακολουθούν άλλοι πολιτισμοί, ασχέτως αν τυπικά συμβαδίζουν με το Δυτικό τρόπο μέτρησης του χρόνου για λόγους καθαρά οικονομικούς προφανώς.

Το μεγαλύτερο σε βάθος χρόνος είναι το Αιγυπτιακό ημερολόγιο, το οποίο μετράει σήμερα 6.250 έτη και ακολουθούν: Το Εβραϊκό 5.774, το Κινεζικό 4.982, το Ιαπωνικό 2.674, το Βουδιστικό 2.558, το Κοπτικό 1.730, το Μουσουλμανικό 1.434 και το νεότερο το Ιρανικό ημερολόγιο που μετράει 1.392.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ