Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μηχανικών – δικηγόρων - ιατρών

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ



Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μηχανικών – δικηγόρων - ιατρών - Κοινά τα προβλήματα – κοινός ο αγώνας




Του Θανάση Πολυμένη

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους, είναι πλέον κοινά για όλους. Για όλο τον κόσμο, για όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Η ψήφιση του πρώτου, αλλά κυρίως και του δεύτερου Μνημονίου, οι εντολές που επιβάλλουν η Τρόικα, η Γερμανία και το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλήττουν πλέον όλους τους εργαζομένους, σε όλους τους κλάδους, ακόμα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά φυσικά και τους μηχανικούς, τους δικηγόρους και τους γιατρούς.
            Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν από κοινού τα δεινά του επιφέρουν τα δύο Μνημόνια στη χώρα αλλά και στις δουλειές τους, οι πολιτικοί μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι γιατροί, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δράσουν από κοινού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να αναζητήσουν λύσεις στα σοβαρά κλαδικά και επαγγελματικά θέματα.
            Έτσι, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέβηκαν χθες Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου σε μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, αγωνιζόμενοι για την προάσπιση της αξιοπρέπειάς τους ως επιστημόνων.

Στη Δράμα
            Στη Δράμα, οι πολιτικοί μηχανικοί του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέβηκαν σε απεργία και κοινή διαμαρτυρία, έξω από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ στη Δράμα, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη.
            Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Συμπαρατασσόμαστε με την κοινωνία και υψώνουμε τη φωνή μας, μαζί με τη φωνή όλων των εργαζομένων. Αντιδρούμε ως πολίτες και ως επιστήμονες ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ολοένα και σε μεγαλύτερη ύφεση και στασιμότητα, ενάντια στα φορολογικά και φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους και τους οικονομικά ασθενέστερους, ενάντια στην πιο στυγνή πολιτική που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.»
            Μιλώντας στον «Π.Τ.», ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του Τμήματος Αν. Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αντιδρούμε στη διάλυση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, στην επιβολή εξωθεσμικών παραγόντων οι οποίοι επηρεάζουν τη λήψη των αποφάσεων. Είμαστε κατά του δήθεν εκσυγχρονισμού του συστήματος της δομής του ελληνικού κράτους, κατά της συμπίεσης των κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη και βάζουμε ως στόχο να προασπίσουμε το κοινωνικό κράτος και να προτείνουμε τη διαδικασία ενός αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο θα φέρει μια βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους πολίτες και συμπολίτες μας, που υποφέρουν και υφίστανται την επίθεση αυτή της άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής στα ασθενή στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και βάζουμε σε όλα αυτά ένα πλαίσιο αντίστασης.»
            Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον «Π.Τ.», τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κοινωνία ανθίσταται. Οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι γιατροί, προασπίζουμε τη νομιμότητα. Τα Ταμεία είναι δικά μας, δεν είναι της Τρόικας. Τα Ταμεία είναι των εργαζόμενων μηχανικών, των εργαζόμενων δικηγόρων, των εργαζόμενων γιατρών. Τα αποθεματικά, είναι αποθεματικά του ελληνικού λαού. Είναι προφανές ότι σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, συσπειρωμένη στους συλλόγους μας, θα υπερασπίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τη νομιμότητα και την ύπαρξη των Ταμείων μας, που ουσιαστικά αποτελούν ύπαρξη αυτής καθαυτής της επαγγελματικής ζωής μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το μέλλον της δικηγορίας. Η Δικαιοσύνη δεν είναι εμπόρευμα, η Δικαιοσύνη είναι βάθρο της σύγχρονης κοινωνίας. Ατυχώς, αυτοί που έχουν το πάνω χέρι σήμερα στην κοινωνία, οι νεοφιλελεύθεροι, τη Δικαιοσύνη την βλέπουν ως έναν εισπρακτικό μηχανισμό. Η Δικαιοσύνη είναι συνταγματικό, ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα. Δεν είναι εμπόρευμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ