Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αααχ! Ρέσλερ…


ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ του εκφράζει ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, εκείνος ο βιετναμέζος, γιατί η Ελλάδα δεν δέχεται τον διορισμό Επιτρόπου ο οποίος θα ελέγχει πλήρως την χώρα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντιτίθεται στην πρόταση αυτή», λέει μάλιστα σε μια συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», επισημαίνοντας ότι «ο Επίτροπος για την ανοικοδόμηση», θα ήταν ένας εκ των 27 επιτρόπων της Ε.Ε. και θα είχε «την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα.

            Προφανώς ο κ. Ρέσλερ αδυνατεί να καταλάβει πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Δεν μιλώ αποκλειστικά για την ελληνική κυβέρνηση του τραπεζικού υπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου, η οποία τα έχει δώσει ήδη όλα και προφανώς θα έδινε ακόμα περισσότερα, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει και τις όποιες αντιστάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
            Αναφέρομαι στην Ελλάδα ως χώρα, ως Έθνος, στους Έλληνες ως λαός. Προφανώς ο κ. Ρέσλερ αγνοεί ποια είναι η Ελλάδα και ποιοι είναι οι Έλληνες. Βλέπω ήδη κάποιους από εσάς να μουτσουνιάζουν και να σουφρώνουν τα φρύδια και τα χείλια τους. Ναι, ο Έλληνας έχει άπειρα ελαττώματα, δεν θα διαφωνήσω. Ο Έλληνας μπορεί σε κάποιες στιγμές της Ιστορίας του να υπήρξε καλοπερασάκιας, αλλά υπήρξε και αγωνιστής, υπήρξε και αντιστασιακός, υπήρξε και πολεμιστής.
            Ο Έλληνας και η Ελλάδα αντιστάθηκαν. Όταν βρήκαν πρόσφορο έδαφος και έδιωξαν από πάνω τους ζυγούς και αφεντάδες, ελευθερώθηκαν. Αγωνίστηκε και πάλεψε, έστησε κράτος μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική αυτοκρατορία, πέρασε όλες τις «παιδικές ασθένειες» ενός νεοσύστατου έθνους – κράτους, αγωνίστηκε, πολέμησε σε όλες τα μέτωπα. Το σαράκι βέβαια του διχασμού και της ρεμούλας δεν μπόρεσε να τα πολεμήσει. Αλλά παράμεινε ανεξάρτητος και ελεύθερος, με την γνώμη του, με την άποψή του, με τα ελαττώματά του. Αντιστάθηκε σε δεκάδες επεμβάσεις γειτονικών λαών και όχι μόνο. Αντιστάθηκε ακόμα και στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ που ευκόλως είχαν καταλάβει την Ευρώπη κ. Ρέσλερ, αν δεν γνωρίζεται ιστορία!
            Έλληνες έστησαν τις πρώτες αντιστασιακές ομάδες στην Ευρώπη! Αλλά αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τον κάθε Ρέσλερ που φέρει την καταγωγή του από το Βιετνάμ, μια χώρα η οποία καταπιέστηκε ασύστολα από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ακόμα δεν έχει βρει τους ρυθμούς της. Η Ιστορία και μόνο της χώρας του, θα έπρεπε να οδηγήσει τον κ. Ρέσλερ, στο να καταλαβαίνει τους Έλληνες!
            Στο λεξιλόγιο του νεότατου κ. Ρέσλερ, δεν υπάρχουν προφανώς κάποιες έννοιες. Γι’ αυτό άλλωστε και εκφράζει και την «σφοδρή του δυσαρέσκεια», για την απροθυμία της Αθήνας να δεχθεί την προσφορά στήριξης της Γερμανίας, την ώρα που είναι ακόμη σημαντικότερο «να προθυμοποιηθεί επιτέλους η Ελλάδα για περισσότερο συνεργασία». Φυσικά άφησε και τις αιχμές του: «Έχω μερικές φορές την εντύπωση, πως ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση των θυσιών που είναι απαραίτητες, αλλά οι ελληνικές ελίτ δεν θέλουν να απαρνηθούν τα προνόμιά τους».
            Καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει. Όμως, έλεος πια! Δεν βλέπω ποιες ακριβώς ελίτ θα χάσουν … ποια ακριβώς προνόμιά τους… όμως, άλλου παπά ευαγγέλιο η πλήρης παραχώρηση δικαιωμάτων μιας χώρας σε μιαν άλλη και δη στο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας οι λαοί έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι μετά την ένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας, το Δ΄ Ράιχ είναι πια μια πραγματικότητα! Και όλοι ξέρουμε στην Ευρώπη τι ακριβώς σημαίνει Ράιχ!!!
Θανάσης Πολυμένης 
(Δημοσίευσα "Πρωινό Τύπο" Δράμας Σάββατο 3 Μαρτίου 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ