Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με λένε Βαγγέλη!!!



M ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι το ΚΚΕ έχασε το … τρένο για το «κίνημα της πατάτας»! Η ανακοίνωση που προηγήθηκε από το κόμμα, γύρισε τελικά μπούμερανγκ και δεν είναι εποχή για ασάφειες ή για … αποστασιοποίηση από λαϊκά κινήματα. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα να βγει και να δηλώσει ότι… η πρώτη ανακοίνωση του κόμματος για το ζήτημα θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεκριμένη και σαφής για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Ø Τώρα βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι το «κίνημα της πατάτας» είναι μια φούσκα και θα ξεφουσκώσει… Λογικό είναι θα έλεγα… με την άποψη ότι όλα τα κινήματα κάποια στιγμή τελειώνουν, ξεφουσκώνουν… αφού αυτή είναι η μοίρα τους…
J Το ζήτημα με ένα τέτοιο κίνημα, είναι το αν θα μπορέσει να πετύχει στόχους, να πετύχει να κατέβουν οι τιμές, να αλλάξουν οι καταστάσεις ως προς τους μεσάζοντες… να αλλάξει ο τρόπος πώλησης, να προωθηθούν νέες ιδέες και λειτουργίες, να προωθηθούν νέες μορφές συνεταιρισμών, να δημιουργηθούν νέες μέθοδοι αγορών στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας και άλλα παρόμοια.
@ Το «κίνημα της πατάτας» θα μπορέσει να είναι η σπίθα που θα ενεργοποιήσει όλες αυτές τις καταστάσεις; Προς το παρόν δείχνει ότι μπορεί να επηρεάσει τις τιμές στις μεγάλες λαχαναγορές και αυτό μπορεί να επεκταθεί σε πολλά προϊόντα και σε όλη τη χώρα…
C Το «κίνημα της πατάτας» αποτελεί μια καλή ευκαιρία ώστε να υπάρξει προώθηση των τοπικών προϊόντων, της ντόπιας παραγωγής στο ράφι του σούπερ μάρκετ, στα ράφια των λοιπών εμπορικών καταστημάτων και να γίνουν οι όποιες προσπάθειες απαιτούνται για μειώσεις τιμών.
{ Το πρόβλημα βέβαια με την παραγωγή τοπικών προϊόντων παραμένει, καθώς οι εγχώριες επιχειρήσεις παραγωγής τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με δάνεια, ενοίκια, επιχορηγήσεις, φόρους και ΦΠΑ. Η εγχώρια επιχείρηση μοιάζει να … διώκεται κυριολεκτικά από το ελληνικό κράτος, το οποίο δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα.
¯ Αν αυτό δεν αλλάξει, τα εισαγόμενα προϊόντα θα παραμένουν φθηνότερα και θα ανταγωνίζονται δυνατά τα ελληνικά προϊόντα. Το «κίνημα της πατάτας», θα μπορούσε ίσως σε μια επέκτασή του… να δώσει την σπίθα της αλλαγής σε όλη τη χώρα…
D … που δυστυχώς εξαρτάται από πολιτικούς που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν… ή που παραμένουν αγκυλωμένοι σε άλλους κόσμους!

M ΞΕΚΙΝΗΣΕ προ ημερών μέσω του διαδικτύου η λεγόμενη «Κίνηση ΓΑΠ». Μια κίνηση για την στήριξη του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου, που όμως σε τελικά ανάλυση, πέρα από την στήριξη στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού… ζητούσε και οικονομική ενίσχυση.
L Το ΠΑΣΟΚ διέψευσε επίσημα κάτι τέτοιο και άμεσα επενέβη το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκινώντας έρευνα για να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτό το ηλεκτρονικό εγχείρημα. Το μυστικό είναι ότι η «Κίνηση ΓΑΠ», θέλει χρήμα…
@ Για την ακρίβεια … όποιος συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία του για να γίνει μέλος, μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία ενημερώνεται ότι για τη συντήρηση της ιστοσελίδας υπάρχουν έξοδα και έτσι ζητείται ένα αντίτιμο από κάθε μέλος. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το αντίτιμο σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο αφού έφτασε ως και τα 500 δολάρια, αν και στην πλειοψηφία των μελών ζητήθηκαν περί τα 2 δολάρια.
u Ναι, σωστά διαβάσατε… ζητάνε δολάρια και όχι ευρώ! Παρόμοιες σελίδες έχουν στηθεί και στο Facebook αλλά και μέσω της δημιουργίας ενός blog, ενός διαδικτυακού ιστολογίου δηλαδή… το οποίο δηλώνει και αυτό: «Κίνηση ΓΑΠ». Μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kinisigap.wordpress.com/ Με ανάρτηση που έγινε στις 6 Μαρτίου 2012 στο εν λόγω ιστολόγιο, και με τίτλο: «Κι όμως είμαστε αυθεντικοί», τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζουν και δηλώνουν κατηγορικά ότι «… ουδεμία σχέση έχουμε με τις οργανωμένες ομάδες και συφέροντα».
S Και λίγο παρακάτω επισημαίνουν: «Οι κατηγορίες ότι η πρωτοβουλία είναι προβοκατόρικη είτε μια διαδικτυακή απάτη με στόχο την συλλογή χρημάτων είναι συκοφαντικές. Ουδεμία σχέση έχουμε με διαφημιστικές καταχωρήσεις που εμφανίζονται σε μία δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα συλλογής υπογραφών. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προς αυτή την κατεύθυνση».
Ø Ως εδώ καλά. Όταν όμως πας να γίνεις μέλος του ιστολογίου και να δηλώσεις υποστήριξη, σου ζητάνε να καταθέσεις ένα ποσό σε δολάρια… τι να τα κάνουν άραγε τα χρήματα; Δεν αρκεί η συμπαράσταση στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου;


{ Για να πω την αλήθεια, πικράθηκα που είδα τον κ. Μπαμπινιώτη να αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας σε μια τέτοια περίοδο. Ίσως είναι ο μόνος σχετικός που θα μπορούσε να αναλάβει το Υπουργείο αυτό, την Παιδεία, όχι όμως σε μια κυβέρνηση από την οποία μαστίζεται κυριολεκτικά η χώρα. Σε δηλώσεις του είπε: «Ποτέ δεν είχα πολιτικές βλέψεις για θέσεις και αξιώματα, κάνω μία εξαίρεση από τον εαυτό μου και τη συνείδησή μου για τη χώρα και η στιγμή δεν χωρά αρνήσεις όταν η χώρα καλεί». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαψευστούν οι ελπίδες του … αν και αμφιβάλω!!!




M ΜΙΑ εμπιστευτική έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) – που ασχολείται με το «κούρεμα» του χρέους - που είδε το φως της δημοσιότητας και επικεφαλής του είναι ο γνωστός στην Ελλάδα Τσαρλς Νταλάρα…
@ … αναφέρει ότι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα κόστιζε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ για τις χώρες του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος… πυροδοτώντας ταυτόχρονα και ένα δραματικό ντόμινο εξελίξεων σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία … αγγίζοντας ακόμα και τις οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.
J Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν, ότι, είχαμε ένα τρομερό όπλο στα χέρια μας, το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε χρησιμοποιήσει κατάλληλα, αν είχαμε πολιτικούς που το έλεγε η καρδιά και η ψυχή τους και δεν υπέκυπταν στους πρώτους εκβιασμούς και δεν παραμύθιαζαν και δεν εκβίαζαν τον ίδιο τον λαό τους!
N Εννοώντας μ’ αυτό, ότι, θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ ευνοϊκότερους όρους της δανειοδότησής μας ίσως ακόμα και χωρίς Μνημόνια όχι τόσο αυστηρά και άγρια που μας έχουν επιβάλλει και με όρους που δεν θα έθεταν τόσο την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού, όσο και την εθνική κυριαρχία της.
v Τώρα όλα αυτά έχουν χαθεί. Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέγγενη και ελπίζει ότι κάποια μέρα θα μπορέσει να πατήσει φρένο στην λεηλασία και την αφαίμαξη που υπόκειται… Αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να το κάνει, όσο αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί που την έστειλαν στον Καιάδα, συνεχίζουν να παραμένουν στην εξουσία της χώρας!
I Ας ελπίσουμε ότι, την ημέρα των ερχόμενων εκλογών δεν θα πάθουμε καμιά εθνική αμνησία ή Αλτσχάιμερ και θα μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμά μας μέσα από την κάλπη… και τους περισσότερους απ’ όλους αυτούς τους γελοίους δειλούς στο σπίτι τους, ώστε να μην έχουν κανέναν λόγο πια στην εξουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ