Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Νέα κόμματα δημιουργούνται συνέχεια στην Ελλάδα…


Νέα κόμματα δημιουργούνται συνέχεια στην Ελλάδα… μπορεί να μην παράγουμε πολιτική… αλλά κόμματα παράγουμε σίγουρα… άντε να δούμε τι θα ψηφίσουμε τελικά!




M Η ΕΛΛΑΔΑ που ξεπερνάει κάθε φαντασία πλέον… είναι ήδη εδώ! Γίναμε όλοι μάρτυρες την περασμένη Πέμπτη, της κατάστασης στην οποία έφτασε ένας εργαζόμενος που απολύθηκε από τη δουλειά του, από την εταιρεία Helesi PLC, στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.
Ø Πρόκειται για έναν 52χρονο, ο οποίος είδε τον ουρανό να σκοτεινιάζει γύρω του όταν του ανακοίνωσαν ότι απολύεται. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος προσδοκούσε καιρό τώρα να επαναπροσληφθεί σε άλλη εταιρεία του ίδιου επιχειρηματία, η οποία κατασκευάζει πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων…
L … όμως το αφεντικό δεν κράτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει. Θολωμένος ο άνθρωπος, βλέποντας ότι στα 52 του θα έμενε χωρίς δουλειά, άρπαξε την κυνηγετική του καραμπίνα, πυροβόληση τον επιχειρηματία τραυματίζοντάς τον και κράτησε ομήρους άλλους δύο.
@ Μετά από διαπραγματεύσεις, η ομηρία λύθηκε και παρέδωσε το όπλο του, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν άλλα θύματα ή να υπάρξει ακόμα και θάνατος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας… «ο δράστης εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυσή του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».
u Πού κατάντησε πια αυτή η χώρα… να έχουμε ομηρίες σε χώρους εργασίας… σωστή Αμερική… όσο για το αν έπαιρνε ψυχοφάρμακα ή όχι ο άνθρωπος, μπορεί να είναι ένα ζήτημα, όμως από πίσω υπάρχει πάντα κάτι βαθύτερο!
K Η Ελλάδα άλλαξε… αλλάζουν και οι άνθρωποί της… Ας μην ξεχνάμε ότι οι αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους έχουν αυξηθεί σημαντικά, ότι πριν από μερικές ημέρες ένα ζευγάρι που εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ανέβηκε στο μπαλκόνι της υπηρεσίας και προσπάθησε να αυτοκτονήσει… και τώρα η υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή!
S Συνεχίστε έτσι… και θα δούμε πολλά ακόμα τέτοια δράματα να έρχονται στο φως της … ασάλευτης καθημερινότητάς μας! American bar!!!

C Άντε και εις ανώτερα… έρχεται το νέο κόμμα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ… που πάει να πει ότι άρχισε πλέον και επίσημα η διάσπασή του… αφού ήδη ο Χάρης Καστανίδης προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο ελπίζει ότι θα … γεμίσει από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ και ίσως και από άλλους χώρους…
v Όπως είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του… «έχει ήδη ξεκινήσει μια συνεννόηση και μια συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητας», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο νέο κόμμα και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε ωστόσο ότι γίνονται συζητήσεις με διαγραφέντες βουλευτές άλλων κομμάτων.
Ø Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διεγράφη επειδή καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη «έχει τρομακτικούς όρους, που οδηγούν τον κόσμο και τη χώρα σε αδιέξοδο».
F «Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μία γραμμή την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο» υποστήριξε. «Εμείς ανήκουμε στον χώρο της κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Και θα υπερασπιστούμε τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε. Ο κ. Καστανίδης απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η σύγκρουση δεν αφορά ένα δευτερεύον και περιθωριακό θέμα». 

M ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσα κόμματα έχει πλέον η χώρα; Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καταγραφή, η οποία όμως σίγουρα θα έχει κενά. Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1. ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου) / 2. Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς) / 3. ΚΚΕ (Αλ. Παπαρήγα) / 4. ΛΑΟΣ (Γ. Καρατζαφέρης0 /  5. ΣΥΡΙΖΑ (Αλ. Τσίπρας) / 6. Δημοκρατική Αριστερά (Κουβέλης) / 7. Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη) / 8. Άρμα Πολιτών (Γ. Δημαράς0 / 9. Οικολόγοι Πράσινοι (Εκτελεστική Επιτροπή0 / 10. Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) / 11. Δημοκρατική Αναγέννηση – Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (Στ. Παπαθεμελής) / 12. Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος) / 13. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών / 14. Δράση / 15. Οικολόγοι Ελλάδας / 16. Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή / 17. ΑΝΤΑΡΣΥΑ / 18. Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης) / 19. Μαρξιστικό Λενινιστικό ΚΚΕ / 20. ΛΕΥΚΟ / 21. Κοινωνία / 22. ΕΑΡ – Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας / 23. Κόμμα Φιλελευθέρων / 24. Κόμμα Νέων / 25. ΕΕΚ Τροτσκιστές / 26. Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο / 27. Φιλελεύθερη Συμμαχία / 28. Ελληνική Ενότητα / 29. ΟΑΚΚΕ – Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ / 30. Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα / 31. ΚΚΕ Μ.Λ. / 32. Δημοκρατικοί / 33. ΑΣΚΕ / 34. Το κόμμα που πιθανόν θα ιδρύσει ο Χάρης Καστανίδης.
{ Φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά, αυτά όμως είναι τα πιο γνωστά απ’ όλα. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, αίτηση για συμμετοχή είχαν καταθέσει 28 κόμματα. Σε πολλά από αυτά, δεν μπορέσαμε να βρούμε τα ονόματα των προέδρων, όμως υποσχόμαστε ότι σε μελλοντικό σημείωμα, θα δούμε διεξοδικότερα το ζήτημα.
v Λοιπόν, στις επόμενες εκλογές, τα κόμματα που θα καταθέσουν υποψηφιότητα θα είναι σίγουρα περισσότερα από 28 που ήταν το 2009, μιας και οι εκλογές αυτές θα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως είναι αναμενόμενο.
Ø Τι γίνεται όμως με τα κόμματα στην Ελλάδα; Αυτά που βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι καλοπληρωμένα και κοστίζουν στο ελληνικό κράτος … ουκ ολίγα χρήματα! Στη διετία 2010-1011 μάλιστα, κατά την οποία στη χώρα εφαρμόζεται το μνημόνιο, η προϋπολογιζόμενη χρηματοδότηση έφτασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Συζητήσεις οι οποίες εξελίχθηκαν σε αντιδράσεις, καθώς, την ώρα που εφαρμόζονται σκληρά μέτρα μείωσης μισθών, αύξησης φόρων και έκτακτων εισφορών, το 2011 η προβλεπόμενη χρηματοδότηση των κομμάτων αυξήθηκε κατά 5,2 εκατομμύρια ευρώ, από 48,8 εκατ. σε 54 εκατ. ευρώ. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία σε επίπεδο πολιτικών συμβολισμών.
D Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν αποτελέσματα αναφορικά με τη μείωση των κρατικών πόρων που προορίζονται για τα κομματικά ταμεία, καθώς στη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των μεγάλων οφειλών τους προς τις τράπεζες και λιγότερο για την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων. Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων συνέκλιναν στο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να λαμβάνουν το 60% της κρατικής επιδότησης και το υπόλοιπο 40% να αποδίδεται στις τράπεζες για την εξόφληση των δανείων τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οφείλουν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ το καθένα στις τράπεζες, ενώ το συνολικό χρέος των κομμάτων λόγω δανείων αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ.
L Το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης από το 2000 ώς το 2011 φτάνει τα 640 εκατομμύρια ευρώ. Τη μερίδα του λέοντος πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τα οποία προβλέφθηκε μισό δισεκατομμύριο (250.928.607 εκατ. για τη ΝΔ και 250.510.455 για το ΠΑΣΟΚ).

J ΓΡΑΦΑΜΕ χθες πρωτοσέλιδα, για το κίνημα της πατάτας που δημιουργήθηκε σε όλη τη χώρα. Ελάχιστοι είναι όμως εκείνοι που αναφέρουν πότε και πώς ξεκίνησε αυτή η τακτική με τη διάθεση της πατάτας απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή χωρίς ενδιάμεσους μεσάζοντες και εμπόρους.
Ø Κι όμως, η κίνηση αυτή ξεκίνησε από μια πρώτη ιδέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας Νίκου Σμολοκτού, ο οποίος προμηθεύτηκε πατάτας απευθείας από παραγωγούς και τις διέθεσε στα μέλη του Συλλόγου. (Μπορείτε να αναζητήσετε το φύλλο της Παρασκευής 2 Μαρτίου για να δείτε ολόκληρο το άρθρο).
S Αυτή τη στιγμή, η πατάτα Κ. Νευροκοπίου και Βροντού, πωλείται απευθείας στον καταναλωτή με 2,5 ευρώ το δεκάκιλο. Όπως έχουμε μάθει όμως, κάποιοι παραγωγοί έχουν αρχίσει … να συντονίζουν προσπάθειες να ανεβάσουν την τιμή της… τώρα που πουλάει!
F Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάποιοι πατατοπαραγωγοί προσπαθούν να … μαζέψουν την πατάτα τους στις αποθήκες και ετοιμάζονται να την πουλήσουν μόλις η τιμή της αυξηθεί στην αγορά των κοινωνικών παζαριών!
D Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες μας είναι λανθασμένες ή ότι μας τις έχουν μεταφέρει κακόβουλα! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο… αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένοι ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο… μετά θα ψάχνουν πάλι αγορές για να τις πουλήσουν… και είναι πολλοί οι τόνοι που απομένουν ακόμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ