Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΡΑΜΑΣ

Διαμαρτυρία πολιτών στη ΔΕΗ για το χαράτσι

- Διαβεβαίωση του προϊσταμένου της ΔΕΗ ότι όσο το χαράτσι είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό δεν θα κοπεί πουθενά το ρεύμα
- Ένα περίεργο τηλεφώνημα από τον κλαδάρχη κ. Παναγιωτόπουλο!
- Η πληρωμή του ρεύματος μόνο χωρίς το χαράτσι μπορεί να γίνει και στα ΑΤΜ των τραπεζών.



ΠΟΛΥΩΡΗ κατάληψη κατά του χαρατσιού που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πραγματοποίησαν χθες το πρωί πολίτες της Δράμας, μετά από κάλεσμα διαμαρτυρίας που είχαν ανακοινώσει η Συνέλευση Δραμινών Πολιτών και το Εργατικό Κέντρο. Είναι η δεύτερη διαμαρτυρία που οργανώνεται από το σύνολο των πολιτών της Δράμας μέσα στα γραφεία της ηλεκτρικής επιχείρησης, ζητώντας από τον αρμόδιο προϊστάμενο, να διαχωριστεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος από το χαράτσι.
Ευμοιρίδης (δημ. σύμβουλος), Μαμσάκος (δημ. σύμβουλος), Λατσίνογλου (εκπρόσωπος πολιτών), Ανάογλου (εκπρόσωπος παράταξης), Τερζής (δημ. σύμβουλος), Παπαδόπουλος (δημ. σύμβουλος), Σαβρίδης (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Δράμας)



Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ κ. Πανίλας, αναγκάζεται να επικοινωνήσει με το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κ. Τούμπα για να διαπιστώσει αν εκεί ξεχώριζαν το λογαριασμό από το χαράτσι. Πήρε θετική απάντηση. Λίγα λεπτά αργότερα... τον τηλεφώνησε ο κλαδάρχης κ. Παναγιωτόπουλος για να του πει ότι... γίνονται ανακρίσεις!

            Όπως είναι γνωστό (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη της εφημερίδας σήμερα), οι διαμαρτυρίες των Δραμινών Πολιτών και του Εργατικού Κέντρου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας το βράδυ της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να παραβρεθούν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δράμας στη ΔΕΗ.
            Το ραντεβού ήταν για τις 09.00 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην πόλη της Δράμας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 πολίτες μαζί με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν «για τα απανωτά χαράτσια και τον μαφιόζικο κυβερνητικό εισπρακτικό μηχανισμό … ενάντια στο ανήθικο και άδικο χαράτσι της ΔΕΗ».
            Στη συνέχεια, αφού ακούστηκαν μερικά συνθήματα έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του οικονομικού προϊσταμένου της επιχείρησης της Δράμας κ. Σωτήρη Πανίλα, με τον οποίο ζήτησαν να συνομιλήσουν όπως και έγινε. Θα πρέπει να πούμε ότι, αν και κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης που έγινε στο γραφείο του κ. Πανίλα κάποιες στιγμές οξύνθηκε λίγο ο διάλογος, παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξαν έκτροπα και όλα έγιναν με κόσμια διαμαρτυρία χωρίς παρεκτροπές και άλλα φαινόμενα.

Το αίτημα …
            Το κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων πολιτών, της Συνέλευσης Δραμινών Πολιτών, του Εργατικού Κέντρου και των παρόντων συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου Δράμας, ήταν ο άμεσος διαχωρισμός του χαρατσιού από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.
            Ζήτησαν δηλαδή οι παριστάμενοι, όταν οι Δραμινοί πολίτες προσέρχονται να πληρώσουν στο ταμείο τον λογαριασμό τους, να γίνει άμεσα και επί τόπου διαχωρισμός του λογαριασμού του ηλεκτρικού από το χαράτσι και να πληρώνεται μόνο το ρεύμα και όχι το χαράτσι. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων, αυτό έχει γίνει σε άλλα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε άλλες πόλεις.
            Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ κ. Πανίλα, εξ αρχής επέμεινε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και ότι δεν έχει γίνει πουθενά στην Ελλάδα. Μετά από επιμονή των παρισταμένων στο θέμα αυτό, ο κ. Πανίλας έδειξε μια πιο ήπια στάση και έφτασε στο σημείο να επικοινωνήσει με συνάδελφό του σε υποκατάστημα της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου πήρε τη διαβεβαίωση ότι, ναι μεν έγινε κάτι παρόμοιο, όμως έγινε για συγκεκριμένα άτομα με ειδικά προβλήματα και κατόπιν σταμάτησε και δεν έγινε ξανά.
            Ο κ. Πανίλας διαβεβαίωνε ότι αυτό δεν έχει γίνει σε κανένα υποκατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τόνισε ότι σε 20 περίπου ημέρες, πρόκειται να περάσει στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα διαχωρίζεται πλέον το χαράτσι από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και θα βεβαιώνεται στις οικονομικές Εφορίες και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν λίγες μέρες υπομονή.

… και το περίεργο τηλεφώνημα!!!
            Παρ’ όλα αυτά, η επιμονή των διαμαρτυρόμενων πολιτών έφερε τον κ. Πανίλα σε μια πιο ήπια θέση ως προς το αίτημά τους και κάποια στιγμή διαφάνηκε να δείχνει την πρόθεση να δεχθεί το αίτημα με κάποιους όρους, ίσως. Όμως αιφνιδιαστικά, λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα που έκανε σε συνάδελφό του στην Τούμπα, πληροφορήθηκε ότι τον ζήτησε στον τηλέφωνο ο κλαδάρχης της ΔΕΗ κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μάλλον και με κάποιον τρόπο έμαθε για το τηλεφώνημα του κ. Πανίλα (από πού και πώς άραγε έφτασε τόσο γρήγορα στ’ αυτιά του;)
            Ο κ. Πανίλας επικοινώνησε αμέσως μαζί του, αναφέρθηκε στο αίτημα των πολιτών που εκείνη τη στιγμή ήταν στο γραφεία του, για να πάρει την απάντηση από τον κύριο κλαδάρχη ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και ότι απαγορεύεται. Να διαχωριστεί δηλαδή ο λογαριασμό του ρεύματος από το χαράτσι. Ο κ. Πανίλας του απάντησε στο τηλέφωνο ότι κάτι τέτοιο είχαν κάνει κάποια άλλα υποκαταστήματα, για να πάρει την τελικά απάντηση από τον κύριο κλαδάρχη, ότι ξεκινούν ανακρίσεις για όσους προϊσταμένους της ΔΕΗ το έκαναν!!!
            Στη συνέχεια ο κ. Πανίλας διευκρίνισε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να περιμένουν οι πολίτες την τροπολογία που θα περάσει από τη Βουλή, με την οποία θα διαχωρίζεται το ρεύμα από το χαράτσι.
            Είναι περίεργο πάντως, όπως και εκείνη τη στιγμή οι διαμαρτυρόμενοι το τόνισαν αυτό, ότι μόλις ο κ. Πανίλας έδειξε μια πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με συνάδελφό του στην Κ. Τούμπα, αμέσως μαθεύτηκε και μέσα σε πέντε λεπτά, επικοινώνησε μαζί του ο κλαδάρχης της ΔΕΗ από τη Θεσσαλονίκη για να του υπενθυμίσει πια θα πρέπει να είναι η στάση του.

Το αποτέλεσμα
            Τελικά, μετά από αρκετή ώρα στο γραφείο του κ. Πανίλα, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαμαρτυρίας, ήταν η δέσμευση του κ. Πανίλα να μην γίνει διακοπή σε κανένα σπίτι και σε καμιά επιχείρηση σε όλο το νομό της Δράμας, που να έχει άμεση σχέση με την μη πληρωμή του χαρατσιού.
            Συγκεκριμένα ο κ. Πανίλας είπε: «Όσο είναι το χαράτσι μέσα στον λογαριασμό, δεν θα γίνει καμιά διακοπή. Το δεύτερο είναι, όταν θα φύγει το χαράτσι από τον λογαριασμό, θα είμαι στη διάθεση του πολιτών, για οποιονδήποτε διακανονισμό της αποπληρωμής, αφού θα έχουν μαζευτεί μεγάλα ποσά».
            Πάντως, όπως είναι γνωστό, μέχρι στιγμής, οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος στα αυτόματα (ΑΤΜ) μηχανήματα των τραπεζών, ενώ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στα ταμεία της ΔΕΗ.
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ