Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βρικόλακες…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ήρθε το πολυπόθητο δεύτερο Μνημόνιο με το οποίο η χώρα θα ανασάνει πια! Τώρα μπορούν να μπουν οι βάσεις για την ανάπτυξη, η οποία θα μπορεί – ίσως – να ξεκινήσει δειλά – δειλά από το 2013 και το 2020 να μας δώσει απτά δείγματα ότι πράγματι θα έχουμε ανάπτυξη. Όλα αυτά, αν και εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα το Μνημόνιο του Φεβρουαρίου και δεν αλλάξει ούτε λεξούλα από το κείμενο, αν αλλάξει εξ ολοκλήρου το Ελληνικό Σύνταγμα και αν η χώρα, επιτέλους, παραδοθεί στους δανειστές της!

            Αυτά μας είπαν λίγο – πολύ οι κυβερνώντες, καθώς περιχαρείς υπέγραφαν τη νέα δανειακή σύμβαση εις τας Ευρώπας, υποθηκεύοντας τόσο το μέλλον της χώρας όσο και το μέλλον του Ελληνικού Λαού! Και γύρισαν χαρούμενοι πίσω, με ελαφρύτερες τις ανάσες τους για να διατυμπανίσουν στο πόπολο ότι επιτέλους, η χώρας, δανείστηκε άλλα 130 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μην μιλήσουμε για τα «κουρέματα» που υπέστη το χρέος και η χαρά τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν άντεξαν άλλο πια και βγήκαν στα τηλεκάναλα και έσταζαν σάλια τα στόματά τους από την χαρά τους!
            Μαζί τους, φυσικά, κι εκείνα τα βρομερά τηλεκάναλα των Αθηνών, τα οποία έσπευσαν μηδενός εξαιρουμένου, να αναγγείλουν ανακουφισμένα τη νέα δανειακή σύμβαση. Φυσικά η χαρά δεν κράτησε πολύ, αφού από την επόμενη κιόλας ημέρα, έπρεπε να εξηγήσουν τι ακριβώς θα πρέπει να δώσουμε και να παραχωρήσουμε για να εισπράξουμε τα 130 δισ. ευρώ και ό,τι άλλο συνεπάγεται η μεγάλη βοήθεια της Ευρώπης προς την Ελλάδα! Ακόμα και για … προσαρμογές στο Ελληνικό Σύνταγμα μίλησαν, ακόμα και για παραχώρηση κυριαρχίας μίλησαν… αλλά αυτό προφανώς δεν έγινε τώρα. Όλα αυτά είχαν ήδη συμφωνηθεί εκ παλαιώθεν, όταν ακόμα κυβερνούσε εκείνος ο Γιωργάκης Παπανδρέου ο οποίος ξαπόστειλε τη χώρα εις το πυρ το εξώτερον των δανειστών και των εισβολέων. Όλα αυτά είναι συμφωνίες, οι οποίες απλώς σήμερα υπογράφονται και επιβεβαιώνονται!
            Φυσικά, δεν πρόλαβε να τελειώσει η χαρά μας, δεν προλάβαμε να πιούμε τα ούζα μας και να χαρούμε κι έτρεξαν αμέσως οι δανειστές και οι αγορές να μας υποβαθμίσουν για πολλοστή φορά και να μας πουν ότι τώρα πρέπει να αρχίσετε να κόβεται… Κι έτσι μέσα σε δέκα μέρες, θα πρέπει να ψηφίσουν τόσα εφαρμοστικά νομοσχέδια, όσα χρειάζονται για να γυρίσει η Ελλάδα στο 1950, να πάνε οι μισθοί στα 400 ευρώ, να φτωχοποιηθούμε και να εξαϋλωθούμε. Μέσα σε δέκα μέρες, θα πρέπει να γίνουν τόσες αλλαγές στην Ελλάδα, όσες δεν έγιναν ποτέ σε έναν κράτος, ή όσες θα γινόταν αν η Ελλάδα έπρεπε να μάθει να μην τρώει, να μην πίνει και να επιβιώνει μέσα από τα σκουπίδια! Είμαστε για το βιβλίο Γκίνες, αν αμφιβάλετε γι’ αυτό! Δεν έχει ξαναγίνει σε άλλη χώρα του πλανήτη, να αλλάζει άρδην ένα κράτος και ένας λαός να ρίχνετε στην φτώχια μέσα σε δέκα μέρες, λες και είναι ο χειρότερος ιός που υπήρξε ποτέ!
            Περικόπτονται τα πάντα. Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, Οργανισμοί που για χρόνια ολόκληρα κράτησαν την Ελλάδα όρθια, υπηρεσίες εξαϋλώνονται κυριολεκτικά, θα χάσουν τη δουλειά τους αρκετές χιλιάδες κόσμος, οικογένειες θα πεινάσουν, νοικοκυριά θα διαλυθούν, άνθρωποι θα πεθάνουν επειδή το σύστημα Υγείας διαλύεται και τους πετάει κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο, επειδή δεν θα δικαιούνται φάρμακα ή θα μας δίνουν αντίγραφα φαρμάκων, η Εφορία θα κατάσχει σπίτια ανθρώπων που δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε το φως, ούτε το νερό, εκατοντάδες φτωχοί θα πάνε στη φυλακή γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν χαράτσια ή άλλους κεφαλικούς φόρους, και η οικονομική και όχι μόνο… αφαίμαξη θα φτάσει στο έσχατο σημείο!
            Πρόκειται για το χειρότερο αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να βρεθεί μια χώρα και ένας λαός! Ίσως τα νούμερα ευημερήσουν αν και είναι αδύνατον να γίνει, αφού τα Μνημόνιά τους είναι σχεδιασμένα να αποτύχουν για να μπορέσουν να ασελγήσουν επί του πτώματος της χώρας! Ο σκοπός τους είναι η διάλυση, ο κατακερματισμός, ο διαμοιρασμός τα ιμάτια της Ελλάδας. Δεν είναι ώρα να υποκύψουμε!
Θανάσης Πολυμένης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ