Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Το ενοχλητικό ...σφουγγαράκι!


Η είδηση κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα στις 21 Νοεμβρίου. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μεταξύ 4 ή 18 Δεκεμβρίου, θα ασχοληθεί με καταγγελία που του έγινε, σχετικά με την προβολή από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «Channel Nine», του παιδικού προγράμματος «Μπομπ Σφουγγαράκης» ο τετραγωνοπαντελονής! Η καταγγελία που έγινε προς το ΕΣΡ, είναι επίσης ξεκάθαρη: στη συγκεκριμένη εκπομπή της 21/5/2007 που προβλήθηκε ο Μπομπ Σφουγγαράκης εμφανίζεται να έχει «συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό». Προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε ποιος ακριβώς ο «συγκεκριμένος σεξουαλικός προσανατολισμός» του Σφουγγαράκι του τετραγωνοπαντελονή. Αν και δεν έχω δει το συγκεκριμένο επεισόδιο, ούτε και κάποιο άλλο, παρ’ όλα αυτά, προσπαθώ να καταλάβω πόσο ενοχλητικός μπορεί να είναι άραγε ένας διαφορετικός – προφανώς – από τους άλλους συγκεκριμένος σεξουαλικός προσανατολισμός! Άραγε, στα τόσα σίριαλ που προβάλλονται καθημερινά από την ελληνική τηλεόραση σε ώρες που βλέπουν ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, εκεί δεν τίθεται ζήτημα συγκεκριμένου ή διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού; Και ποιος να είναι άραγε ο «ενδεδειγμένος» σεξουαλικός προσανατολισμός που θα πρέπει να ...δέχονται τα παιδιά; Τεράστια η συζήτηση και ....ασήκωτη! Βεβαίως, υποθέτω, ότι θα είναι οι ίδιοι που θίχθηκαν και με το ανόητο βίντεο της κας Στεφανή που έδειχνε ένα αιδοίο με τον εθνικό ύμνο να παιανίζει..., αλλά και από όλους αυτούς που ακόμα δεν επιτρέπουν να προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση ο «Τελευταίος πειρασμός» του Σκορτσέζε βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Καζαντζάκη. Προφανώς, όλα αυτά ενοχλούν, αλλά, τι να κάνουμε; Το τι προβάλλεται, τι δεν προβάλλεται και τι θα έπρεπε να προβάλλεται από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, είναι μια συζήτηση που δεν έχει γίνει ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνει, υποθέτω. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα ελληνικά σίριαλ και θα καταλάβει!

3 σχόλια:

  1. Καταρχήν Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Κατά δεύτερον, να σου πω ότι ο φίλος σου μάλλον σου στέλνει ενημερωτικό για έναν παροχέα, τον Crescenet, ο οποίος σου δίνει adsl και τηλέφωνο και χρεώνει με την ώρα που τον χρησιμοποιεί.
    Σε βρήκε μέσω google.
    Αυτά με τα λίγα ιταλικά που ξέρω,αν κι αυτά είναι πορτογαλικά νομίζω γιατί μιλάει για τη Βραζιλία.

    Όσο για το άτακτο σφουγγαράκι...χιχι! Το ΕΡΣ έχει πολλη δουλειά, κι αφού ξεμπέρδεψε με τις εκπομπές και τα σήριαλ, ειπε να βάλει τάξη και στα κομικς! Χιχι!
    Παράλογο????

    Penthesileia
    www.logia.pblogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα!
    Ελπίζω, μετά από το …υποχρεωτικό διάστημα σιωπής, να τα πούμε πλέον συχνότερα από δω! Υγεία και χαρά, εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή είναι gay ο Μπομπ? Για αυτόν τον λόγο το έκριναν? ...απίστευτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ