Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Να αποδεικνύεις ποιος είσαι καθημερινά!

Στην εποχή μας, το να χαρακτηρίζεσαι πατριώτης, υποβόσκει εμμέσως και μια αδιόριστη έννοια τού να είσαι εθνικιστής! Ομολογώ ότι δεν ξέρω πώς ακριβώς... ξεφύτρωσε η συνύφανση αυτή, αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχουν δυο τουλάχιστον λόγοι γι’ αυτό.
Ο ένας είναι ότι, εξαιτίας της ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα ελληνικά σύνορα, τα εδάφη και τις θάλασσες, αλλά και την ιστορία του έθνους μας, διάφορες φασίζουσες οργανώσεις, ομάδες που έχουν τις βάσεις τους και τις.... πολιτικές τους ρίζες στην χούντα αλλά και διάφοροι εθνικιστές, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, διάφορες αριστερές, «αριστερές» και αριστερίζουσες οργανώσεις, «σνομπάρουν» εθνικά σοβαρά θέματα όπως την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία», αλλά και επιμένουν να χαρακτηρίζουν τον Μεγαλέξανδρο ως «σφαγέα των λαών», προσδίδοντας σ’ αυτό την έννοια του συνθήματος «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».
Όμως φυσικά, το να είσαι πατριώτης, το να ενδιαφέρεσαι για τα σύνορα της χώρας σου που δυστυχώς πάντα κινδυνεύουν, δεν σημαίνει ότι είσαι εθνικιστής! Το να ενδιαφέρεσαι για την Ιστορία σου η οποία θα μπορούσε άνετα να βεβηλωθεί και να καπηλευθεί από τον οποιονδήποτε στην οποιαδήποτε στιγμή, το να υπερασπίζεσαι τον Μεγαλέξανδρο ως ήρωα της Ιστορίας του έθνους σου, δεν σημαίνει ότι έχεις χουντικές καταβολές.
Το να μιλάς για τη σημαία σου (χωρίς όμως εκείνες τις περίεργες φασίζουσες και ρατσιστικές εθνικοπατριωτικές κορώνες για τους Αλβανούς μαθητές σημαιοφόρους) και να διεκδικείς τον σεβασμό της ως σύμβολο του έθνους, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπερασπίζεσαι και τις παρελάσεις οι οποίες από τη μια έχουν τις καταβολές τους στα φασιστικά ιδεώδη του Μεταξά και από την άλλη συνεχίζουν να ενισχύουν ρόλους ρατσιστικούς, διαχωριστικούς, καλούς και κακούς μαθητές, διμοιρίτες, αρχηγούς και ακολουθούντες, αλλά και να ενισχύουν τις σωματικές διακρίσεις όπως το ύψος ή το πάχος ή το «κακό βάδισμα». Βέβαια, στην εποχή μας, άτομα με ειδικές ανάγκες φτάνουν να γίνονται θέμα στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, όχι τόσο γι’ αυτή την μεγάλη τους προσπάθεια, αλλά γιατί πουλάει (άλλες δραστηριότητες των ΑμεΑ, θάβονται στην κυριολεξία με κάτι τεράστια φτυάρια...) Πόσα παιδιά δεν έχουν υποστεί ψυχολογικό εκβιασμό για το ότι δεν είναι ψηλά, για το ότι είναι παχουλά, για το ότι δεν έχουν «το σωστό βάδισμα», ή είναι κακοί μαθητές άρα θα πάνε στις τελευταίες αράδες!
Βέβαια, στην Ελλάδα, υπάρχει ένα ακόμα από τα πολλά παράδοξα. Είσαι κακόβουλος και υποκινητής ξένων δυνάμεων, όταν ενδιαφέρεσαι για την σωστή εκμάθηση της Ιστορίας σου και όχι την παραπλανητική: εννοώντας μ’ αυτό ότι, επιτέλους, κάποτε, κάποιος πρέπει να διαχωρίσει σ’ αυτή τη χώρα, την Επανάσταση του 1821 από την ημέρα της 25ης Μαρτίου, γιατί έτσι το θέλησε κάποτε η Εκκλησιαστική εξουσία του τόπου, προσδοκώντας η ίδια να δώσει στον εαυτό της ρόλους πατριωτικούς, περισσότερο από όσο στην πραγματικότητα της αξίζουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνείς και με την άποψη εκείνη που λέει ότι «οι Έλληνες συνωστίζονταν στο λιμάνι της Σμύρνης για να πάρουν το πλοίο...», χωρίς να αναφέρει καν ότι σφαζόντουσαν και καιγόντουσαν και λεηλατούνταν από τους νεότουρκους επαναστάτες του Κεμάλ!
Στην Ελλάδα του 2007, όταν διαφωνείς με την επίσημη Εκκλησία, είτε επειδή είσαι άθεος, άθρησκος ή δεν συμφωνείς με την εξουσία του παπαδαριού που γεμίζει τα φαρδιά του ράσα με χρήμα και περίσσια δόξα επίγεια, τότε στηλιτεύεσαι άμεσα ως όργανο του οξαποδώ και κάτι άβουλα όντα με τεράστιους σταυρούς και εικόνες σε καταριούνται για όλη σου τη ζωή. (Βλέπε και Καζαντζάκη...)
Στην Ελλάδα του 2007, οι φασίστες, οι χουντικοί και κάτι ναζιστές μπορούν να έχουν λόγο στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, δυστυχώς, χωρίς να ερυθριά κανείς! Δυστυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ