Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ημεροδείκτης

«Αυτοδιοίκηση Πολιτών»
Πρώτη επίσημη παρουσία της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας έκανε το βράδυ της Δευτέρας, η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε ανακοινώσει την γραμματεία της με επικεφαλής τον συνδικαλιστή κ. Στέργιο Ηλιόπουλο. Ο δήμαρχος Δράμας κ. Χαρακίδης τους καλωσόρισε στις συνεδριάσεις και ευχήθηκε να έρχονται συνέχεια, ενώ αναφορά στην παράταξη έκανε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Στη φωτογραφία από αριστερά: Στέργιος Ηλιόπουλος, Γιαννούλα Καραγαϊτάνη, Θανάσης Λατσίνογλου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας.


Ρητορικά ερωτήματα από Χαρακίδη!
Δύο ρητορικά ερωτήματα απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Χαρακίδης στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μήτρου, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Τα ερωτήματα έθεσε ο κ. Χαρακίδης αμέσως μετά τα λεγόμενα του κ. Μήτρου για τον προϋπολογισμό και την γενικότερη πολιτική κατάσταση, αφήνοντας όμως πολλές υπόνοιες. Είπε συγκεκριμένα: «Θα σας θέσω ένα ρητορικό ερώτημα και δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε. Το ΚΚΕ θα κατεβάσει συνδυασμούς στις εκλογές τις ερχόμενες; Γιατί αν κατεβάσει συνδυασμούς στις εκλογές είτε με το υφιστάμενο σύστημα είτε με το καινούριο σύστημα, τότε προς τι γίνεται όλη αυτή η κριτική;»
Σ’ αυτό το σημείο φώναξε ο κ. Μήτρου: «Δεν το κατάλαβα αυτό… δεν το κατάλαβα». Και ο κ. Χαρακίδης συνέχισε: «Και ένα δεύτερο ερώτημα. Αν αντιτίθεστε τόσο σθεναρά σ’ όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε, ήταν… δεν κατεβαίνουμε… σαμποτάρουμε…». Κάτι πήγε να πει ο κ. Μήτρου αλλά με κλειστό μικρόφωνο δεν ακουγόταν και ο κ. Χαρακίδης είπε: «Δεν κάνουμε διάλογο, μιλούσατε 15 λεπτά… σε παρακαλώ, δεν σε διέκοψα… Γι’ αυτό είπα αλληγορική ερώτηση. Και θέτω το δεύτερο αλληγορικό ερώτημα: όπου έχετε δημάρχους δικούς σας, μειώσανε 50% τα δημοτικά τέλη; Σνομπάρανε τον προϋπολογισμό, δεν ακολούθησαν τη διαδικασία; Όπου υπάρχουν δήμαρχοι, να το πω διαφορετικά, από μη μνημονιακά κόμματα, υποδεικνυόμενοι, δεν εφάρμοσαν κατά γράμμα  αυτά τα οποία προβλέπονται από το Παρατηρητήριο; Αυτά τα οποία προβλέπονται από τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, στα οποία όλοι είμαστε αντίθετοι λόγω των μεγάλων μειώσεων που έχουν επέλθει; Δεν έγινε αυτό εκεί; Μήπως όλοι αυτοί οι δήμαρχοι μειώσανε τα δημοτικά τέλη ή τα αύξησαν; Γιατί εμείς εδώ, τουλάχιστον έστω και 5% από τα δημοτικά τέλη τα μειώσαμε σε όλους. Έστω, κάναμε μείωση. Παρ’ ότι τα δημοτικά τέλη που πληρώνει ο Δραμινός με 0,75 το τετραγωνικό μέτρο, είναι, ίσως, τα χαμηλότερα με διαφορά από όλους τους Δήμους, συν – πλην, της Δράμας και πάνω».

«Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος»
O Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως χαρακτήρισε τη Κυπριακή Δημοκρατία είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.
«Δώστε προσοχή», είπε και πρόσθεσε: «Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα». Η ΕΕ, κατέληξε, δεν θα μπορούσε να το παραδεχτεί και κατ' αυτόν η απόφαση ήταν εντελώς πολιτική. Πάντως, οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στην Τουρκία.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της δημοσιογράφου Τουμάϊ Τουγιάν της εφημερίδας «Γενίν Ντουζέν» η οποία έγραψε ότι «ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος». Όπως αναφέρει η κυρία Τουγιάν, «σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι "εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη"».

Διάλογος κωφών σε καφενείο!
- «Κοιτάξτε με στα μάτια, δεν είναι κακό» - «Πώς κοιμάστε τα βράδια;»
- «Κοιτάζω αλλού για να μην γελάσω».
- «Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει». Υπό το ειρωνικό χειροκρότημα των θαμώνων του καφενέ!
Λίγοι, ελάχιστοι, έως ανύπαρκτοι. Που τους έχουμε δώσει μεγάλη αξία για να αντιπροσωπεύουν την φθορά του τίποτα!

ΠΑΣΟΚ;
Έκοψαν, λέει, τα τηλέφωνα στο ΠΑΣΟΚ!!! Ε, καλά, εδώ έφυγε η Τζάκρη από το κόμμα και οδεύει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά… τα τηλέφωνα τους μάραναν; Τι να τα κάνουνε άλλωστε, αφού όλα παρακολουθούνται πια… καλύτερα, δεν θα προδίδουν τα μυστικά του κόμματος! Δόξα να ’χουν τα κινητά τηλέφωνα! Εκεί να δείτε τι έχει να γίνει όταν θα τους τα κόψουν κι αυτά!

Τον «κάρφωσαν»… λέει!

Τον «κάρφωσαν», μας λέει ο γνωστός μάγειρας Δημήτρης Σκαρμούτσος, επειδή ήταν φυγόστρατος και τώρα αναγκάζεται, στα 45 του, να υπηρετήσει την πατρίδα για… τρεισήμισι εβδομάδες… χρόνος αιώνας όπως λέει ο ίδιος, για την καριέρα του! Όπως λέει ο ίδιος, επειδή έχει διπλή υπηκοότητα, ελληνική και αμερικανική, και μένεις στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, πρέπει να πας φαντάρος για έξι μήνες μέχρι να γίνεις 45. Και μετά να ξεχαστεί! Φαίνεται όμως ότι κάποιος του την έκανε τη δουλειά και πάει για τρεισήμισι εβδομάδες, και έχει πάθει ο άνθρωπος, γιατί καταστρέφεται η καριέρα του! Εντάξει τώρα… Στον στρατό μια χωρά μπορείς να κάνεις καριέρα στα μαγειρεία! Άσε που αμφιβάλλω αν υπηρετήσει καν στο στρατόπεδο πέρα από δυο – τρεις νύχτες, γιατί ως φίρμα που είναι θα βρίσκεται αλλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ