Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κίμωλος, Χειμώνας 2013

Δείτε ένα βίντεο που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις δραματικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία στα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.
Όπως μεταδίδει το cyclades24.gr το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά κατακλύζουν τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.
Οι καβοδέτες με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να δέσουν το πλοίο στο λιμάνι διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή αφού τα κύματα τους σκεπάζουν και λίγο έλειψε να τους παρασύρουν.
Η όλη επιχείρηση, ήταν ναι μεν επιτυχημένη λόγω της ικανότητας και του ηρωισμού του καπετάνιου του Αδαμάντιος Κοραής ωστόσο, τα φαινόνενα αυτά είναι σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο στα τελείως ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων που δέρνουν οι αέρηδες. Σύμφωνα με την έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων για τα ελληνικά λιμάνια κατά την περσινή χρονιά για την Κίμωλο αναφέρονταν πως ήταν απαραίτητη η φωτοσήμανση των βραχονησίδων Ρευματονήσια, η επέκταση προβλήτα από δυτικά προς ανατολικά, η κατασκευή  λιμενοβραχίονα για προστασία από νότιους – νοτιοανατολικούς ανέμους και η τοποθέτηση προσκρουστήρων.
Κίμωλος, Χειμώνας 2013 Επικίνδυνες αποστολές στο (αστείο) λιμάνι της Ψάθης - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ