Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι προτάσεις του Αλέξανδρου Νικήτα


Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις κατέθεσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Δράμας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Αλέξανδρος Νικήτας. Η μία πρόταση αφορά ένα πρόγραμμα κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούσε να λειτουργήσει στη Δράμα. Το πρόγραμμα, αφορά μια συνεργασία του ιδίου μετά από έγκριση του Πανεπιστημίου της Σουηδίας, για να ξεκινήσει ένα πιλοτικό ερευνητικό πρόγραμμα στην πόλη μας, όσον αφορά την χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων.
Ένα συγκροτημένο και βιώσιμο δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων, είναι μια δύσκολη υπόθεση, είπε ο ίδιος και χρειάζεται μελέτη για να τρέξει να σταθεί σε μια μικρή πόλη
όπως η Δράμα. Θα ξεκινήσει με κάποια ερωτηματολόγια για το τι θέλει ο Δραμινός πολίτης σε σχέση με τα ποδήλατα, ποια θα είναι η δυναμική για να μπορέσει να συμβεί μια μεταστροφή, ώστε να κινείται στην πόλη, με ένα πολύ πιο βιώσιμο μέτρο αστικής κινητικότητας, εννοώντας τα ποδήλατα και όχι το αυτοκίνητο.
Η δεύτερη πρόταση του κ. Αλέξανδρου Νικήτα, είναι η δημιουργία ενός Τοπικού Συμφώνου για την ανάπτυξη και την Παιδεία στην πόλη της Δράμας. Κάνοντας αναφορά στο πρόβλημα με τα Τμήματα του ΤΕΙ στη Δράμα, είπε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να γίνει κινητήριος δύναμη, για να πραγματοποιηθεί μια σειρά συναντήσεων των τοπικών φορέων και τη συμμετοχή της αφρόκρεμας των Δραμινών επιστημόνων, με τους οποίους  μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλάνο δεκαετούς επιβίωσης του τόπου, κάτι που δεν έχει γίνει από άλλους Δήμους σε όλη τη χώρα. Να γίνει ένα τοπικό σύμφωνο για την αναπτυξιακή προοπτικά στα ζητήματα Παιδείας. Επίσης για την Ανάπτυξη και για άλλα θέματα. «Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα πλάνο υψηλών προσδοκιών, υψηλών αξιώσεων και θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε με τους δικούς μας όρους, πριν τεθούμε πάλι σε διλήμματα και προσπαθούμε να σώσουμε καταστάσεις που πηγάζουν από ένα αθηνοκεντρικό κράτος που τη Δράμα την έχει …γραμμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ