Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο δικομματισμός και ο σκύλος!

● ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ και μάλλον τα συμφώνησαν μεταξύ τους, οι μισοί πολιτικοί αρχηγοί, από την Κεντρώα και Δεξιά πτέρυγα της Βουλής μέχρι την άκρα Δεξιά! Οι υπόλοιποι της Αριστεράς, στην απ’ έξω! Αλλά έτσι είναι, όταν αυτό επιλέγεις να κάνεις! Η ίδια η Αριστερά τελικά, οφείλει να ψαχτεί καλύτερα, να κάνει τη δική της αυτοκριτική με τις συνεχείς αποχές της από τα προβλήματα της χώρας!

● Το παράξενο βέβαια, είναι, όχι το τι θα βρεις να πεις μετά από τα ήδη προαποφασισμένα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, αλλά το αν αποφασίσεις να σιγοντάρεις μια κυβέρνηση, η οποία, αφού προαποφασίζει τα μέτρα που της επιβάλει το Δ.Ν.Τ. και η ευρωπαϊκή τρόικα, κατόπιν καλεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να ζητήσει εκ νέου στήριξη!

● Αλλά ως φαίνεται τελικά, κάτι βρήκαν και μάλλον συμφώνησαν απάνω-απάνω, πώς θα πορευθούν στην πορεία, χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό! Πάντα εκεί δεν κολλάει το ζήτημα; Κάποτε – κάποτε, όταν θέλουν να κάνουν τους καμπόσους και να δώσουν μαθήματα δημοκρατίας, φωνασκούν αμυδρά για δημοψήφισμα! Αλλά ύστερα, όταν βολευτούν, το παρατάνε κι αυτό! Λόγια του αέρα ήταν, φύσηξε βοριαδάκι και πάει!

● Γράφουν οι εφημερίδες, ότι, πρώτος ο Γ. Καρατζαφέρης έθιξε το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Η κατάσταση είναι έκτακτη και δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σηκώσει το βάρος. Χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση…» Για να πάρει την απάντηση από τον Γ. Παπανδρέου: «Εκείνο που χρειάζεται είναι οικουμενική συνεννόηση…»

● Ο Α. Σαμαράς όμως ήταν πιο ξεκάθαρος απευθυνόμενος στον Γ. Καρατζαφέρη: «Γιώργο, έχει φρέσκια, νωπή εντολή. Πώς θα το κάνει αυτό; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…». Και απάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης: «Ναι, αλλά έχουμε και φρέσκιες εξελίξεις…» Είδατε πώς ο ένας στηρίζει τον άλλον αφήνοντας απ’ έξω τον σκύλο πού θέλει να μπει στο σαλόνι;

● Ο Α. Σαμαράς πάντως, φάνηκε πρόθυμος για τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Α. Σαμαράς: «Να δούμε το θέμα της μείωσης των βουλευτών σε 200. Αφού το Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, ας το κάνουμε τώρα…» (Βιάζεται κιόλας! Αφού μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα το κόμματου αφενός, και αφετέρου, η μείωση των βουλευτών βοηθάει τα δύο μεγάλα κόμματα).

● Εδώ μπήκε ο Γ. Καρατζαφέρης: «Το να κόψουμε 100 βουλευτές είναι σαν να απολύουμε 200 δημοσίους υπαλλήλους, δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα, δεν εξοικονομούμε τίποτα…» (Ναι μεν δεν έχει άδικο, όμως σίγουρα τα μικρά κόμματα είναι που χάσουν τη δύναμή τους στη Βουλή! Ο καθένας τα νότα του φυλάει!)

● Στο ίδιο θέμα απάντησε ο Γ. Παπανδρέου: «Δεν είναι θέμα αριθμού των βουλευτών, είναι θέμα εκλογικού νόμου και πρέπει να το δούμε μαζί. Γιατί αν και οι 200 βουλευτές εκλέγονται με τον ίδιο τρόπο, με πελατειακή λογική και ρουσφέτια, θα έχουμε μια από τα ίδια. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των βουλευτών, όχι ο αριθμός τους». (Προχθές στη Βουλή ζήτησε την άμεση μείωση. Τι άλλαξε τρεις μέρες μετά και θέτει διαφορετικά το θέμα των βουλευτών;)

● Για να ανταπαντήσει ο Σαμαράς: «Δεν είναι θέμα κόστους, δεν το λέω γι’ αυτό. Είναι θέμα πολιτικού συμβολισμού και πολιτικής αριθμητικής. Πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς οι πολιτικοί κάνουμε θυσίες…» (Αχά! Μαϊμουδιά δηλαδή Αντώνη μου;)

● Τελικά, αυτή η συνάντηση, αυτών των πολιτικών αρχηγών, απεικονίζει και την χρεοκοπία του όλου πολιτικού συστήματος που ακολουθεί η χώρα. Σε συνθήκες πολιτικής και οικονομικής χρεοκοπίας, η «συναίνεση» μοιάζει ολοένα και περισσότερο με προσπάθεια να διαχυθούν ευθύνες, ώστε να διασωθούν οι πολιτικά υπεύθυνοι! Κάτι σαν πολιτικό καρτέλ δηλαδή…

● Γιατί τώρα, όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες, ψάχνουν να βρουν ευθύνες αλλού και όχι στους εαυτούς τους, τελικά! Τόσο μικροί και μικρόψυχοι είναι, που αναζητούν ευθύνες στο πολιτειακό σύστημα, παρά στα δικά τους λάθη και στις δικές τους παραλείψεις. Η κρίση δεν είναι πολιτειακή, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν γι’ αυτό!

● Γιατί, αυτό που βγήκε απ’ αυτή την κουτσουρεμένη συνάντηση, ήταν ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τελικά στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Και φυσικά, ο στόχος δεν είναι η ανατροπή της ρουσφετολογικής πολιτικής (που κατήγγειλε δήθεν ο Παπανδρέου, αυτό αν ήθελαν θα το είχαν τελειώσει μέχρι τώρα), αλλά για να περιβάλλουν με συνταγματική ισχύ σκληρές και αντικοινωνικές πολιτικές.

● Παρ’ όλα αυτά, για άλλη μια φορά, μόνον υποσχέσεις ακούσαμε. Για δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής, για δήθεν κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας (πότε επιτέλους), για δήθεν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών! Τα μόνα μέτρα που πήρε αυτή η κυβέρνηση, ήταν η καταστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η μείωση των μισθών και των συντάξεων! Έτσι δεν είναι; Ας αφήσουν λοιπόν την παραφιλολογία κι ας μιλήσουν ξεκάθαρα στον κόσμο, πού το πάνε!

● ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να δημιουργήσουν πρόβλημα αστάθειας στην ασφάλεια της χώρας. Άγνωστοι, έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, και καλούν όλους τους αξιωματικούς, του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, να απέχουν από την εργασία τους στις 21 Μαΐου. Και προτείνουν μάλιστα, αν τα μέλη του γκρουπ στο Facebook ξεπεράσουν τις 10.000, αυτό να υλοποιηθεί άμεσα!

● Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, καταγγέλλουν ότι αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε κάπου μέσα από την Τουρκία από όπου και εκπορεύεται! Και σίγουρα όλα αυτά δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία! Βρήκαν πόρτες ανοιχτές, προσπαθούν να δημιουργήσουν Κερκόπορτες, και προκαλούν αναταραχή και αστάθεια στη χώρα! Έτσι είναι, όταν έχεις μια κυβέρνηση η οποία αδιαφορεί για την ασφάλεια της χώρας!

● Που αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα, ασχολούνται με το πώς να περισώσουν τα δικά τους οφίτσια! Εδώ φτάσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ