Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πορεία επί της οδού Αβύσσου με δωσίλογους και κουκουλοφόρους

● ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ οδού Αβύσσου με δωσίλογους κουκουλοφόρους! Πλήρης συσκότιση! Έτσι έχουν τα πράγματα, όταν η κατάσταση φτάνει στο ανεξέλεγκτο. Το παρακράτος των προβοκατόρων, καλά κρατεί! Σπιλώνει για άλλη μια φορά το εργατικό κίνημα, την οργή του λαού! Εξαπολύει επιθέσεις κατά αναγνωρισμένων και οργανωμένων κομμάτων της Βουλής. Σκοπός ένας: συσκότιση! Συσκότιση για τα δίκαια των εργαζομένων, για την επιβολή της σκληρής λιτότητας και την καταστολή της Δημοκρατίας!

● Τρόμαξαν από τη μεγάλη λαϊκή οργή και επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με τη βία, οι προβοκάτορες. Έτσι κι αλλιώς, μήνες τώρα, κάποιοι διψούσαν για αίμα, κάποιοι διψούσαν για θάνατο! Και έβαλαν τον θάνατο μπροστάρη στις επιδιώξεις τους, με σκοπό να σιωπήσουν τον λαό, την λαϊκή οργή, να κλείσουν τα στόματα του κόσμου με τον θάνατο, με τον φόβο!

● Είναι αυτή ακριβώς η στιγμή, που κινδυνεύει η Δημοκρατία! Που ο λαός μόλις τώρα άρχισε να μιλάει και να παλεύει για τα κεκτημένα του! Η προβοκάτσια και ο φασισμός του παρακράτους, άγνωστο από πού κι από ποιους εκπορευόμενο, πρέπει να μπει τώρα στο περιθώριο. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται άμεση επαγρύπνηση! Η Δημοκρατία τώρα έχει ανάγκη από περιφρούρηση!

● Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ σ’ αυτή τη χώρα, έχει τη δική της ιστορία. Και δεν είναι ιστορία καλή. Είναι ιστορία βαμμένη με αίμα. Είτε την φορούσαν οι δήμιοι της κατοχής, είτε οι δωσίλογοι της κατοχής, είτε οι γερμανοτσολιάδες, είτε οι προβοκάτορες! Η κουκούλα είναι δωσιλογισμός και προβοκάτσια! Αυτή είναι η λειτουργία της. Το είχα γράψει πέρυσι τέτοιο καιρό απ’ αυτή την εφημερίδα και πάλι. Οι κουκουλοφόροι είναι δωσίλογοι!

● Δεν ξέρω ποιοι κρύβονται κάτω απ’ αυτήν. Μπορεί να είναι πληρωμένοι αλλοδαποί πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι και ρίχνουν μολότοφ για 5 και 10 ευρώ! Μπορεί να είναι διάφοροι αντιεξουσιαστικοί πυρήνες, που πιστεύουν ότι έτσι κάνουν τη δική τους «επανάσταση», αλλά έχουν χάσει το δρόμο τους! Μπορεί να είναι πυρήνες τρομοκρατίας! Μπορεί να είναι προβοκατόρικες ομάδες γειτονικών χωρών, οι οποίες με το να δημιουργούν κλίμα αποσταθεροποίησης, αποσκοπούν στην εκπλήρωση δικών τους αλυτρωτικών τάσεων και εκβιαστικών πολιτικών.

● Μπορεί ακόμα να είναι το προβοκατόρικο κράτος διαφόρων ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, που σκοπό τους έχουν την αποσταθεροποίηση του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος στο μικρό τους μυαλουδάκι και την επιβολή δικτατοριών και άλλων σκοτεινών καθεστώτων. Μπορεί ακόμα να είναι και «μπάτσοι», οι οποίοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία από κάποιο σκοτεινό παρακράτος που ζει και βασιλεύει στη χώρα. Διαίρει και βασίλευε, έλεγαν κάποτε οι Βρετανοί και κυβερνούσαν τον κόσμο!

● Όπως και να ’χει, όποιοι κι αν είναι όλοι αυτοί, ο λαός πρέπει να τους βάλει στο περιθώριο. Τα λαϊκό κίνημα έχει ανάγκη δυνατής φωνής. Κι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να παίρνει μόνη της τέτοια αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν την χώρα στην πτώχευση. Το ότι εκλέχθηκε με την πλειοψηφία που εκλέχθηκε, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ρωτάει τον λαό. Και δεν μπορείς πρώτα να αποφασίζεις και έπειτα να καλείς συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Τι νόημα έχει;

● Ποιους κοροϊδεύει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου; Όταν μιλάμε για ώρες ευθύνες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξανεμίσεις το πενιχρό εισόδημα του λαού και να τον ξετινάξεις στην πείνα. Ώρες ευθύνες σημαίνει να αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση, να μαζέψει αυτά που οφείλουν στο κράτος οι κλέφτες και οι φοροφυγάδες. Ώρα ευθύνης είναι, να αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλία και να πείσει αυτό το περίφημο ελληνικό κεφάλαιο που διαφεύγει, να δώσει το μερίδιο που του αναλογεί! Και όχι μόνο ιδιώτες με κρατικά κεφάλαια!

● Γιατί, δεν μπορείς να είσαι καπιταλιστής και κεφαλαιούχος και όταν βρίσκεις τα δύσκολα να ζητάς από το κράτος να σε στηρίξει με δισεκατομμύρια λες κι έχει υποχρέωση να το κάνει. Έχεις ευθύνη, όταν η χώρα κινδυνεύει να την στηρίξεις με τον δικό σου τρόπο! Γιατί όταν το κράτος στηρίζει το κεφάλαιο, τα παίρνει από τον λαό και του στερεί τη δική του ζωή.

● ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΩΣ, ετοιμάζονται να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και τα σκληρά μέτρα, με κομματική πειθαρχία. Εκτός απροόπτου πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται να υπερψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιου του ΠΑΣΟΚ και μάλλον μυρίζει… διαγραφή της από το κόμμα! Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα, φέρεται η ίδια να είπε προς τους βουλευτές Αρ. Σπηλιωτόπουλο, Μ. Βαρβιτσιώτη, Γ. Κοντογιάννη, Σ. Κεδίκογλου και άλλους, ότι «θα υπερψηφίσει τα μέτρα με κάθε κόστος». Από την άλλη όμως τους παρότρυνε «να μην ακολουθήσουν τη δική της απόφαση» και να τηρήσουν τη γραμμή της Ρηγίλλης.

● ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΡΟΛΟ παίζει τελικά αυτός ο Γ. Καρατζαφέρης; Είναι πέρα για πέρα ύποπτος! Χωρίς αιδώ, με πλήρη γνώση συνείδησης για το τι λέει και τι εκστομίζει μέσα στο Κοινοβούλιο, όχι μόνο αποπροσανατολίζει την όλη κατάσταση, αλλά εξωθεί προς καταστάσεις βίας. Παλαιότερα, σε καιρούς Νέας Δημοκρατίας, στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ για βία στις διαδηλώσεις για κάλυψη των κουκουλοφόρων. Τώρα στοχοποιεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ!

● Η αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα ήταν άμεση καθώς κατηγόρησε ως «προβοκάτορα» τον πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και υποστήριξε ότι μέλη του ΚΚΕ «αφόπλισαν» αυτούς τους διαδηλωτές οι οποίοι αποδείχθηκε πως ήταν Χρυσαυγίτες αλλά έφεραν κοντάρια με σημαίες του ΠΑΜΕ.

● Λίγη ώρα αργότερα και ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τον ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας πως «η Ακροδεξιά βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τώρα το ΚΚΕ όπως έκανε και με εμάς», προσθέτοντας ότι «προσπαθεί να ενδυθεί τον μανδύα του εγγυητή της ομαλότητας».

● ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Η ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ! Αντί να το βουλώσουν και να μην λένε πολλά – πολλά, βγήκαν όλοι τιμητές στο τηλεπαράθυρα και λένε διάφορα ανήκουστα. Υπόσχονται, υπόσχονται, υπόσχονται! Πολιτικοί που απέτυχαν παταγωδώς και αρνούνται να το παραδεχτούν! Αντί να πενθήσουν για τους τρεις νεκρούς, βγαίνουν και το παίζουν τραλαλά στα τηλεπαράθυρα της θολούρας!

[ΑΠΟ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ