● ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Από την Μεταπολίτευση του 1974, η χώρα δεν πέρασε τέτοιες εξελίξεις μέχρι σήμερα, παρά μόνο εκείνη την τριετία του 1989, 1990, 1991 που οδήγησε στην άνοδο και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
● Η πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και η δικαίωσή του από το Ειδικό Δικαστήριο τον επανάφερε στην κυβέρνηση, μετά από την περίφημη αποστασία του Αντώνη Σαμαρά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τα ίδια πρόσωπα, στο ίδιο πολιτικό παιχνίδι, με διαφορετικό σκηνικό φόντο και πάντα το ίδιο θύμα: τον ελληνικό λαό!
● Η επιβίωση των πολιτικών οικογενειών, οι αποστασίες, οι διαγραφές και στο βάθος… ο λαός παραγκωνισμένος στη γωνία, να διαμαρτύρεται και να μην εισακούεται! Αυτό είναι το παιχνίδι, με τρεις πολιτικές οικογένειες να κρατούν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους, από το 1955 ακόμα μέχρι και σήμερα!
● Σήμερα τα γεγονότα χαρακτηρίζονται ιστορικά. Τόσο ιστορικά που περισσότερο δεν γίνεται. Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, γράφονται στις δέλτους της Ιστορίας. Γι’ αυτό και οι αποφάσεις που παίρνονται από τους κυβερνώντες, από την αντιπολίτευση, από τους βουλευτές – στρατιωτάκια, από τον ίδιο το λαό, είναι Ιστορικές.
● 172 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ψήφισαν ΝΑΙ στα σκληρά μέτρα του Δ.Ν.Τ. για να σώσουν, λέει, τη χώρα από το χείλος της καταστροφής! Η ψηφοφορία αυτή στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ 3 διαγραφές! Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε με ΟΧΙ τα μέτρα αυτά, πλην της Ντόρας Μπακογιάννη που ψήφισε ΝΑΙ!
● Για την Ντόρα Μπακογιάννη έμελλε να ακολουθήσει η διαγραφή της από το κόμμα! Κλείνοντας έτσι οριστικά έναν πολιτικό κύκλο της οικογένειας Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία. Τι θα στοιχίσει όμως η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα της; Προς το παρόν, τα πράγματα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε το 40% του κόμματος!
● Θα είναι όμως έτσι; Αυτό θα το δείξει το μέλλον! Αν η Ντόρα κάνει νέο κόμμα και κατά πόσο θ’ ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι της. Αυτό όμως θα δικαιώνει ή όχι τις θέσεις της Ντόρας υπέρ του ΔΝΤ; Να ένα καλό ερώτημα! Αν ήταν στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς και έφτανε σ’ αυτό το σημείο, θα έπαιρνε αυτά τα ίδια μέτρα; Η λογική λέει ναι.
● Ο Κώστας Καραμανλής πάντως, προτίμησε να χάσει την εξουσία και την αρχηγία του κόμματος και να αποσυρθεί, βλέποντας ότι πλησίαζε τραγικά η ώρα να πιει το πικρό ποτήρι. Δεν το άντεξε και την έκανε… αποποιούμενος όμως τις ευθύνες του.
● ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ, είναι τελικά, πόσο ελεύθεροι είναι οι Έλληνες βουλευτές! Κινούνται σαν στρατιωτάκια! Προεκλογικά μας βομβαρδίζουν με τις παπαγαλίες τους, ότι θα είναι η φωνή του λαού στη Βουλή! Όταν όμως μπαίνουν στη Βουλή, είναι η φωνή του αρχηγού του κόμματος. Παπαγαλίζουν ότι πει το κόμμα! Αυτή είναι λοιπόν η βουλευτική σας αξία κυρίες και κύριοι βουλευτές;
● Μπορεί ο λαός να τους φώναζε ΟΧΙ στα μέτρα, αλλά προτίμησαν να ακούσουν τη φωνή του Γιώργου Παπανδρέου. Πειθήνια στρατιωτάκια, ψήφισαν υπέρ των μέτρων. Δεν τόλμησαν να πουν ΟΧΙ, δεν τόλμησαν να πουν έστω ένα ΠΑΡΩΝ. Αυτοί που το είπαν, αποκεφαλίστηκαν πάραυτα! Αυτήν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία υπερασπίζεστε κύριε Αηδόνη και κυρία Κεφαλίδου από τη Δράμα;
● Το ίδιο συμβαίνει κι από την άλλη πλευρά, από την παράταξη της Ν.Δ. Αυτή τη στιγμή ήταν σε διαφορετική θέση. Αλλά σίγουρα, θα έκαναν το ίδιο με τους βουλευτές της κυβέρνησης, αν βρισκόντουσαν σε κυβερνητική θέση και αν ο αρχηγός τους διακήρυττε τα ίδια μέτρα!
● ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ οι βουλευτές μας, όταν ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη Βουλή, αναφέρθηκε στη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200! Έπεσε παγωμάρα στα έδρανα της Βουλής! Τι έγινε κύριοι βουλευτές; Εδώ τι θα κάνετε; Θα ψηφίσετε και εδώ με κομματική πειθαρχία; Αυτό θέλω πραγματικά να το δω. Γιατί, τότε, θα είστε υπεύθυνοι, για το ότι βάζετε τη χώρα σε δύσβατα πολιτικά μονοπάτια!
● Ας μην χάψουμε το παραμύθι της δήθεν οικονομίας στο χώρο της Βουλής με τη μείωση των βουλευτών. Μείωση των βουλευτών δεν σημαίνει οικονομία. Σημαίνει λιγότερη δημοκρατία! Μείωση των βουλευτών, σημαίνει αυστηρός έλεγχος του Κοινοβουλίου… Θα μου πείτε, τι διαφορετικό συμβαίνει σήμερα; Ίσως… Όμως η Δημοκρατία θα έχει δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα!
● Κύριε Αηδόνη, κυρία Κεφαλίδου. Επειδή μάλλον εσείς θα κληθείτε και πάλι να ψηφίσετε γι’ αυτό το απαράδεκτο μέτρο που σύντομα προβλέπεται να ακολουθήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μπορεί να επικυρώσατε με την ψήφο σας την ταφόπλακα του ΔΝΤ στη χώρα, όμως, αφήστε τη φωνή σας ελεύθερη, όσο ακόμα μπορείτε! Μην επικυρώσετε την ταφόπλακα της Δημοκρατίας με τη μείωση των βουλευτών! Όχι για τις θέσεις σας, που έτσι κι αλλιώς από το λαό εξαρτώνται, αλλά για τον ίδιο το λαό και τη Δημοκρατία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ