Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Από το «Ανήκομεν εις την Δύσιν»…


Από το «Ανήκομεν εις την Δύσιν»… στο «μας διώχνει η Ευρώπη»! Κι αν μας διώξει η Ευρώπη… θα ανήκομεν εις την Δύσιν ή εις την Ανατολήν;



ΤΕΛΙΚΑ τι ψήφισε ο ελληνικός λαός; Ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ ή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναφορά στη δραχμή;
            Μήπως ο Έλληνας ψήφισε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και ταυτόχρονη παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ; Αυτό προφανώς δεν το σκέφτηκε κανένας απ’ τους αρχηγούς που τώρα κάνουν πως… δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν διάβασαν!
            Φυσικά και το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς όπως θέλει! Γι’ αυτό είναι άλλωστε τα εκλογικά αποτελέσματα… για να τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα πολιτικά κόμματα και ανάλογα με το κατά πως τα συμφέρει να πορεύονται!

            Ας το δούμε με μια διαφορετική ματιά: Αν ο εκλογικός νόμος ήταν απλή αναλογική, εντελώς απλή, αυτή που λέει ότι, όσα παίρνει ο καθένας αυτά του ανήκουν! Ανάλογα με τις ψήφους του θα παίρνει και τις έδρες του! Χωρίς μπόνους, χωρίς δωράκια, χωρίς προσμετρήσεις και άλλα τέτοια!
            Αν λοιπόν δεν υπήρχε ο νόμος του μπόνους των 50 εδρών, τότε πόσες έδρες θα έπαιρνε πραγματικά η Νέα Δημοκρατία; Πόσες έδρες θα έπαιρνε πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσες οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», πόσες το ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά; Είναι μια απορία αυτό… δεν θα άξιζε τον κόπο να το μάθουμε;
            Το μπόνους των 50 εδρών, είναι αποκλειστικά φτιαγμένο για να δίνεται μια ώθηση στο πρώτο κόμμα, που πάντα πίστευαν οι κύριοι Παυλόπουλος (Ν.Δ.) και Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ), ότι τα κόμματά τους θα ήταν μπροστά! Μόνο που ήρθε ο καιρός και άλλαξαν τα πράγματα!
            Το ΠΑΣΟΚ  υποχώρησε ατάκτως στην τρίτη θέση με 13,18% και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ανέλπιστα για όλους στη δεύτερο θέση με 16,78%. Η Ν.Δ. όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει πάνω από το 18,85% και παρέμεινε καθηλωμένη, κυριολεκτικά, στην πρώτη. Το μπόνους όμως των 50 εδρών που την απογείωσε στις 108 έδρες, είναι ξεκάθαρα ένα πλασματικό αποτέλεσμα!
            Και από πού φαίνεται αυτό; Μα από τα νούμερα… Όταν ο νομός Αττικής είναι η μισή και παραπάνω Ελλάδα, αποδεικνύεται ξεκάθαρα. Στην Α΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ 19,11%, ΝΔ 15,79%. Στη Β΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ 21,82%, ΝΔ 12,40%. Στην Α΄ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ 19,16%, ΝΔ 16,66%. Στη Β΄ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ 23,85%, Ανεξ. Έλλ. 12,40%, ΝΔ 9,77%. Αττικής ΣΥΡΙΖΑ 19,40%, ΝΔ 13,71%. Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ 17,46%, ΝΔ 14,79. Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. 20,01%, ΣΥΡΙΖΑ 14,42%.
            Λοιπόν, πια είναι η πραγματικότητα; Είναι διαφορετική από αυτήν που θέλουν να μας δώσουν. Ο λαός αποφάσισε να μοιράσει περίπου στα ίσα τις έδρες στα πρώτα κόμματα. Χωρίς το δωράκι των 50 εδρών για μία παραπάνω ψήφο, η πραγματικότητα των εδρών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα ήταν διαφορετική.
            Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτα! Προσπαθώ όμως να έχω μια καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας που είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που θα ήθελαν να μας δώσουν οι κρατούντες. Και ακριβώς εδώ αρχίζουν τα παιχνιδάκια… με τις καυτές πατάτες και να πετάει ο ένας στον άλλον το μπαλάκι!
            Και σαν να μην έφταναν οι άκαρπες διερευνητικές εντολές, σαν να μην έφτανε η αγωνία του κοσμάκη, επανέρχονται πάλι αυτοί οι διάφοροι εκβιαστές, να μας υπενθυμίσουν ότι… αν δεν βγάλουμε αυτούς που υπέγραψαν ήδη για το Μνημόνιο, τότε μαύρο φίδια που μας έφαγε!
            Άντε μετά στη δραχμή, άντε μετά πάλι η μεγάλη πείνα, άντε μετά οι γαλάζιοι και οι πράσινοι δράκοι με φωτιές που θα χιμήξουν να μας φάνε, άντε μετά πάλι οι πόλεμοι, οι λιμοί και οι καταποντισμοί! Ένα – ένα εκείνα τα τέρατα του κακού επανέρχονται για να μας φάνε, εκείνα τα μεγάλα τέρατα που εκπορεύονται άγνωστο από πού, μέσω Ευρώπης όμως…
            Μέχρι και εκείνος ο περίφημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εκ Νέας Υόρκης και εκ Τουρκίας ορμώμενος έκανε την επανεμφάνισή του με την αρνητική του, νέα προφητεία: Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρος, αν καταφέρουν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, τότε είναι εφικτή η επιβίωσή τους, μας λέει!
            Όταν προ ημερών συζητούσα με φίλο για το εκλογικό αποτέλεσμα, μου έλεγε ότι φοβόταν το τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Τσίπρας. Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πότε επιτέλους ο Έλληνας θα εναντιωθεί απέναντι σε όλα όσα τον καταπιέζουν; Μέχρι πότε ο άμοιρος Έλληνας θα πρέπει να υπακούει τους ξένους, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς, τους Τροϊκανούς και ποιος ξέρει τι άλλους, χωρίς να σηκώνει κεφάλι;
            Γιατί ο Έλληνας να μην έχει επιτέλους περιθώριο να διαπραγματευτεί; Και όχι να διαπραγματευτεί από μειονεκτική θέση, αλλά από θέση ισχύος! Να δείξει ότι έχει τσαγανό, ότι ξέρει να αγωνίζεται, να διεκδικήσει, να προτάξει το στήθος του μπροστά και να πει: ως εδώ και μη παρέκει, παλικάρια!
            Να πατήσει το πόδι του για να ορθοποδήσει η χώρα, χωρίς να είναι υποδουλωμένη η ίδια και ο λαός της. Να αναλάβει την ίδια του τη μοίρα, να εναντιωθεί στα σχέδια των Σκοπίων, να δείξει στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να παίζει στο Αιγαίο και να κάνει βόλτες σε ξένα αμπέλια, να ορίσει την ΑΟΖ για τα πετρέλαια, να διασώσει το Καστελόριζο, να διαγράψει τις «γκρίζες ζώνες», να κάνει μια σωστή πολιτική με τους οικονομικούς μετανάστες!
            Για να μην παρεξηγηθώ και μου κολλήσουν ταμπέλα: δεν γράφω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά αυτό το κόμμα έτυχε να πάρει την πρωτοκαθεδρία, εδώ είναι η διαφορά! Το μεγάλο λάθος που δεν έπρεπε να κάνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ήταν να υποτιμήσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο που ήταν κοινός. Και όταν υποτιμάς έναν πολιτικό αντίπαλο, υποτιμάς ταυτόχρονα και μεγάλο μέρος του λαού σου, του εκλογικού σώματος!
            Άλλωστε, τον ελληνικό λαό, τον Έλληνα πολίτη τον είχαν ήδη υποτιμήσει από τη στιγμή που υπέγραφαν τα Μνημόνια, τους Μεσοπρόθεσμους και τους Εφαρμοστικούς νόμους χωρίς να τον ρωτήσουν! Κι ας έστησαν διαμαρτυρόμενοι δημόσιες συνελεύσεις στις πλατείες, κι ας φώναζαν στους δρόμους, κι ας αυτοκτονούσαν δημόσια, κι ας ανέβαιναν στα μπαλκόνια να πηδήξουν! Τώρα πληρώνουν το τίμημα της υποτίμησής τους!
Και να είστε σίγουροι ότι θα το πληρώνουν για πολύ καιρό ακόμα, αφού ο ελληνικός λαός δεν τελείωσε μ’ αυτούς, δεν τους έστειλε ακόμα στο σπίτι τους! Οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα θα είναι τόσο μεγάλες που ακόμα κι αυτοί που υποτίθεται ότι τις βλέπουν να έρχονται, δεν θα το πιστεύουν! Τόσο μεγάλες!
Τελικά το δίλημμα πού ακριβώς βρίσκεται; Στην Ευρώπη αντί εκτός απ’ αυτήν; Στο ευρώ αντί της δραχμής; Το δίλημμα που μας θέτουν οι πολιτικοί αρχηγοί, τα κόμματα και η διατήρηση των πελατειακών τους σχέσεων είναι πλαστό. Το πραγματικά δίλημμα είναι η επιβίωση του Έλληνα, ο οποίος ήδη έχει πάρει τον δρόμο της εξαθλίωσης!
Λέτε να πείθεται ο Έλληνας από το ευρώ ή δραχμή; Έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει πια! Ενδιαφέρεται να επιβιώσει, να μπορεί να έχει δουλειά, εργασία, ικανοποιητικό μισθό και σύνταξη, να μπορεί να κοιτάξει τα παιδιά του στα μάτια και να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον του!
Είστε μακριά νυχτωμένοι κύριοι αρχηγοί, αν έχετε την εντύπωση ότι πείθετε! Μόνο τους εαυτούς σας βαυκαλίζετε! Ένας στους τρεις Έλληνες, καλύπτει μόλις τις βασικές του ανάγκες και δηλώνει ότι δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα. Επτά στους δέκα Έλληνες, προτιμούν φθηνότερα προϊόντα, κυρίως στα τρόφιμα, κατώτερης ποιότητας, επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά
Μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού έχει περάσει το όριο της φτώχειας, και η πλειοψηφία έχει αρχίζει να την αντικρίζει ως άμεση απειλή! Βλέπουν τις οικογένειές τους να πέφτουν στη μιζέρια και στην κατάθλιψη! Δεν μπορείτε λοιπόν να μας απειλείται με ευρώ ή δραχμή, γιατί πρόκειται περί πλαστού διλήμματος!
Το δίλημμα είναι ένα: επιβίωση ή φτώχια και εξαθλίωση. Και να θυμάστε… από την στιγμή που έχετε εξαθλιώσει και συνεχίζεται να εξαθλιώνεται την αστική τάξη και την έχετε ρίξει στο επίπεδο του προλετάριου… να θυμάστε ότι η αστική τάξη ψηφίζει πλέον ως τάξη των προλετάριων! Και οι προλετάριοι ψηφίζουν εντελώς διαφορετικά από τους αστούς! Άντε αν δούμε πότε θα το χωνέψετε αυτό παλικάρια της φακής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ