Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τιμωρία στη γωνία, με το ένα πόδι...


Τιμωρία στη γωνία, με το ένα πόδι, όρθιος και θα γράψεις 300 φορές: «είμαι κατά του μνημονίου, είμαι κατά του μνημονίου, είμαι κατά του μνημονίου»… για να μπορέσεις την επόμενη φορά να είσαι πρωθυπουργός!



ΤΕΛΙΚΑ, ο λαός μίλησε… έβγαλε ετυμηγορία… είπε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη (όπως έγραφε και ο Ρίτσος)… είναι όμως κάπως δύσκολο να κρίνεις, αν ο λαός μίλησε οριστικά και αμετάκλητα ή αν απλώς τιμώρησε … προσωρινά, ορισμένους, δείχνοντάς τους τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει η χώρα.
Σαφώς και το εκλογικό αποτέλεσμα έχει πολλαπλές αναγνώσεις και είναι πολυεπίπεδο. Αφενός ότι τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ… πήρε τελικά εκείνο που του άξιζε, δείχνοντάς του το δρόμο για το μέλλον… είτε ότι τελείωσε ο μεταπολιτευτικός ρόλος αφενός και αφετέρου, ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός Παπανδρέου και κανενός Βενιζέλου και κανενός απ’ όλους αυτούς που είχαν πάρει την εξουσία και πίστευαν ότι την είχα στο τσεπάκι τους.

Από την άλλη, έδειξε στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί να αναρριχάται στην εξουσία επειδή απλώς χάνει το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν ξεκαθαρίζει την πολιτική της τακτική, έχοντας έναν αρχηγό που υπογράφει επιστολόχαρτα υποταγής στην Τρόικα και στο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο από τη μια, ψηφίζει το δεύτερο Μνημόνιο από την άλλη και το παίζει και αντιμνημονιακός … πιστεύοντας ότι ο κοσμάκης τρώει κουτόχορτο!
Αν αυτό νόμιζαν όλοι αυτοί, τότε κατάλαβαν τι εστί ψήφος! Όταν ερχόταν στη Δράμα ο Βαρτζόπουλος και ο Μιχελάκης της Ν.Δ. και στις ερωτήσεις μας για μη αυτοδυναμία και συνεργασίες… μας κοίταγαν και γελούσαν… μας περιγελούσαν μάλιστα… ειδικά εκείνος ο Βαρτζόπουλος μας είχε πει μέχρι και … άσχετους! Να όμως που ο κόσμος απέδειξε … με πόσα γράμματα γράφεται η γελοιότητα!
Εκείνος ο αποτυχημένος Βαρτζόπουλος, που δεν μπόρεσε να γίνει βουλευτής (1993, 1996 και 2000) και που τελικά είχε καταφέρει να γίνει υφυπουργός στη σκοτεινή συγκυβέρνηση Παπαδήμου… Ο Σαμαράς πλήρωσε τα λάθη του για κάτι τέτοιους αναρριχόμενους κισσούς! Όταν είχε έρθει ο Βαρτζόπουλος στη Δράμα και ακούσαμε το τι έλεγε… οι γνωστικοί άνθρωποι έπρεπε να είχαν καταλάβει αμέσως την πλήρη αποτυχία του κόμματος που τον έστελνε!
Από την άλλη, στη Δράμα, ο Μαργαρίτης Τζίμας (3.403 ψήφοι) (7.801 ψήφοι το 2009, έχασε 4.938 ψήφους) πλήρωσε, ουσιαστικά, τα σπασμένα χρόνων! Τόσο για την πολιτική του Σαμαρά και την τιμωρία της Νέας Δημοκρατίας, όσο και προφανώς και για την ταλαντευόμενη στάση του! Όπως και να το κάνουμε… δεν μπορείς να ψηφίζεις τη μια μέρα αντιμνημονιακά, να διαγράφεσαι από το κόμμα και μερικές μέρες αργότερα να επιστρέφεις στο … κόμμα που σε διέγραψε επειδή δεν ψήφισες το Μνημόνιο! Τελικά δεν έπεισε…
Η επιτυχία του Θωμά Μαργαρίτη (5.022 ψήφοι), έγκειται στο ότι πέρασε τον Τζίμα έστω κι αν δεν εκλέχθηκε! Απέδειξε τελικά ότι η καθαρή του στάση απέναντι στις επιλογές του Σαμαρά τον δικαίωσαν… χωρίς να ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη βουλευτική του προσπάθεια και τρέχοντας πάνω – κάτω σε όλο το νομό! Μόνο που κι αυτός πλήρωσε με τη σειρά του, για άλλη μια φορά, τα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας, αλλά και την … σταθερή του στάση ότι για όλα φταίνε οι άλλοι!
Όσο για την πρωτιά του Δημήτρη Κυριαζίδη (6.282 ψήφοι) (5986 το 2009 κέρδισε μόνο 296 ψήφους το 2012), πρώτου σε σταυρούς στο νομό σήμερα, είναι μια δικαίωση για τον ίδιο και για τον αγώνα που κάνει εδώ και μερικά χρόνια ως πολιτευτής της Ν.Δ. Ο πρώην αστυνομικός συνδικαλιστής, χρησιμοποιούσε συχνά ακόμα και εσωκομματικό αντιπολιτευτικό λόγο, στηλιτεύοντας ανοιχτά τόσο τον Σταύρο Δαϊλάκη, τον Σταύρο Παπαδόπουλο παλαιότερα όσο και τον Μαργαρίτη Τζίμα.
Για τον Χρήστο Αηδόνη (4.347 ψήφοι) τι να πει κανείς; Οι Δραμινοί τον τίμησαν επανεκλέγοντάς τον. Προφανώς δούλεψε σωστά και ο ίδιος και ο μηχανισμός του και κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα! Η γενική τιμωρία του ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, άγγιξε φυσικά και τον ίδιο, καθώς από τις 13.162 ψήφους που είχε λάβει στις εκλογές του 2009 … αυτή τη φορά τον καταβαράθρωσε κυριολεκτικά!
Κι αν ο Χρ. Αηδόνης έχασε 8.815 ψήφους από το 2009 μέχρι το 2012, ο Χαρούλα Κεφαλίδου (3.994 ψήφοι), έχασε μόνο 2.559 ψήφους, αφού στις εκλογές του 2009 είχε 6.553 ψήφους! Διαφορετικά χρόνια θα μου πείτε, αφού η κα Κεφαλίδου ήταν η έκπληξη του 2009, καθώς εκείνη τη χρονιά η Ν.Δ. του απερχόμενου, τότε, Καραμανλή οδηγούνταν στα τάρταρα και η πτώση της συνεχίστηκε επικίνδυνα μέχρι και σήμερα φτάνοντας στο ανέλπιστο γι’ αυτούς ποσοστό του 18,85%. (Το 2009 είχε πάρει 33,47%).
Το αποτέλεσμα βγαίνει αβίαστα: ο Σαμαράς οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία … πιο πέρα ακόμα κι από τα τάρταρα του Κώστα Καραμανλή! Πράγμα που σημαίνει ότι εκεί στη Ν.Δ., λογικά θα έπρεπε ήδη να σκέφτονται για νέο αρχηγό!
@
ΑΣ ΔΟΥΜΕ όμως και μερικά στοιχεία. Το 2009 είχαμε 233 εκλογικά τμήμα στο νομό. Γραμμένοι 118.994, ψήφισαν 80.406, άκυρα 1.778, λευκά 465, έγκυρα 78.163. Είχαν λάβει τότε: ΠΑΣΟΚ 32.542 (41.63%) – Ν.Δ. 32.249 (41,26%) – ΛΑΟΣ 4.946 (6,33%) – ΚΚΕ 2.982 (3,82%) – ΣΥΡΙΖΑ 2.549 (3,26%) – Οικολόγοι Πράσινοι 1.349 (1,73%).
Τα στοιχεία του 2012: 236 εκλογικά τμήματα. Γραμμένοι 118.847, ψήφισαν 68.923, άκυρα 1.225, λευκά 423, έγκυρα 67.275. Έλαβαν: Ν.Δ. 17.276 (25,68%) – ΠΑΣΟΚ 11.938 (17,75%) – Ανεξάρτητοι Έλληνες 8.205 (12,20%) – ΣΥΡΙΖΑ 6.709 (9.97%) – ΔΗΜ.ΑΡ. 3.924 (5,83%) – ΛΑΪΚ. ΣΥΝΔ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3.421 (5,09%) – ΚΚΕ 3.336 (4,96%) – ΛΑΟΣ 2.292 (3,41%) – Οικολόγοι Πράσινοι 1.681 (2,50%) – Δημιουργία, ξανά! 1.520 (2,26%), ΔΗ.ΣΥ. 1.379 (2,05%) – Συνδ. Εθνικής Ενότητας 1.095 (1,63%).
@
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά στη Δράμα, την τρίτη έδρα καταλαμβάνει κόμμα εκτός Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, και είναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου. Την έδρα στη Δράμα καταλαμβάνει ο Νίκος Σμολοκτός, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Δράμας, με 2.268 ψήφους. Ο νέος βουλευτής της τρίτης έδρας του νομού Δράμας, προέρχεται ουσιαστικά από τον χώρο της Ν.Δ. που αποσπάστηκε κι αυτός αναζητώντας μια νέα αντιμνημονιακή πρακτική στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Αγανακτισμένος, ουσιαστικά, από τις μεγάλες περικοπές που υπέστησαν στα επιδόματά τους οι πολύτεκνοι, ο Νίκος Σμολοκτός ήταν από εκείνους  που ξεκίνησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο 2011 το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας», καθώς ήταν από τους πρώτους που είχαν αγοράσει αρκετούς τόνους πατάτας και μέσω του Συλλόγου τους διέθεσαν στους πολύτεκνους. Και ήταν το άτομο που έπεισε και τους άλλους Συλλόγους Πολυτέκνων της χώρας να κάνουν το ίδιο!
@
ΚΟΣΜΟΣ και κοσμάκης πάντως πήγε στο σπίτι του, κυρίως απ’ όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας το έπαιζαν … σοφοί και προικισμένοι σωτηράκηδες της χώρας! Ο λαός τους τιμώρησε κυριολεκτικά και τους έστειλε στο σπίτι τους. Τώρα θα πρέπει η Δικαιοσύνη να αναλάβει τα ινία και να ξεκαθαρίσει τις καταστάσεις για το μεγάλο φούσκωμα του χρέους και για το πώς οδηγήθηκε ως εδώ η Ελλάδα.
Για το ποιοι ακριβώς φταίνε, που μετέτρεψαν την αστική τάξη στην Ελλάδα σε εξαθλιωμένους προλετάριους! Και όσοι δεν το κατάλαβαν ακόμα, τους λέμε ότι οι Έλληνες μεσοαστοί ψήφισαν ως εξαθλιωμένοι προλετάριοι! Γι’ αυτό λοιπόν τους έστειλαν στο σπίτι τους όλους αυτούς τους αρχιμάγειρους του Μνημονίου: Γ. Παπακωσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Αν. Διαμαντοπούλου, Π. Γερουλάνος, Γ. Κουτρουμάνης (ξερίζωσε συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα), Π. Οικονόμου, Χρ. Παπουτσής, Μ. Τιμοσίδης, Ν. Αλευράς, Ντ. Βρεττός, Άντζ. Γκερέκου, Γ. Διαμαντίδης, Δημ. Λιντζέρης,  Κ. Καρτάλης,  Δημ. Καρύδης, Άγγ. Τόλκας, Τηλ. Χυτήρης, Χρ. Πρωτόπαπας, Εύα Καϊλή και σε πολλές περιοχές το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να βγάλει ούτε έναν βουλευτή!!!
Γεγονός είναι πάντως, ότι, οι ξένοι ήταν εκείνοι που ενοχλήθηκαν περισσότερο απ’ όλους! Όλοι προσπάθησαν να βάλουν χέρι στο εκλογικό αποτέλεσμα με απειλές και βρισιές, με εκχυδαϊσμούς, στήνοντας την χώρα στο εκτελεστικό απόσπασμα! Το θέμα είναι, να μπορέσει αυτό το αντιμνημονιακό ποσοστό να κρατηθεί στις πιθανές ερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, αν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας!
Και να μπορέσει αυτό το αντιμνημονιακό ποσοστό να μετατραπεί σε μια νέα πολιτική για τη χώρα, ώστε να σηματοδοτήσει από εδώ και πέρα τη νέα μεταπολίτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ