Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Επιτέλους..... νέος πλανητάρχης!


Άντε, τώρα με τον Ομπάμα, όλα θα πάνε καλύτερα! Αν και θ' αναλάβει 21 Ιανουαριου 2009 το τιμόνι του πλανήτη, παρ' όλα αυτά, η αισιοδοξία περίσσεψε παντού! Χαρές και πανηγύρια και γιορτές και ελπίδες για ειρήνη.
Αν και τα πράγματα μάλλον δεν είναι έτσι ακριβώς!
Λέτε ο Μπαράκ Ομπάμα να είναι ο άνθρωπος που όλοι περιμμένουμε κρυφά σε τούτον τον πλανήτη; Ένας μεσίας της πολιτικής για την σταθεροποίηση της κατάστασης που έχει εκτραχινθεί; Μάλλον όχι!
Προφανώς έχουμε υπερεκτιμήσει τις ικανότητές του και τη δύναμή του, αφού μάλλον προσδοκούμε διάφορα! Καλύτερα θα είναι να μην ονειρευόμαστε!
Παρ' όλα αυτά, όπως γίνεται πάντα, δίνουμε στους εαυτούς μας περισσότερες ελπίδες από όσες μπορούμε να περιμένουμε. Και ειδικά στην Ελλάδα.
Μας λένε κάποιοι, ότι, οι πρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, είχαν πάντα περισσότερο φιλολαϊκή πολιτική, ότι ήταν καλύτεροι απέναντι στον κόσμο και άλλα τέτοια. Παρ' όλα αυτά, ξενχάμε, όπως γίνεται συνήθως, ότι ο Κλίντον βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία! Ότι έκανε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης!
Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι σίγουρα ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Και του αξίζουν σαφώς συγχαρητήρια για την εκλογή του, μιας και είναι ο πρώτος μαύρος που εκλέγεται, όχι μόνο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και ο πρώτος μαύρος σ' αυτή τη θέση, σε χώρα της Δύσης!!!
Για μένα αυτό και μόνο μετράει! Και μόνο το χρώμα του μετράει! Σίγουρα θ' αλλάξουν πολλά από εδώ και πέρα. Όποια πολιτική και αν ακολουθήσει, σίγουρα θ' αλλάξουν πάρα πολλά παγκόσμια!
Μπορεί ν' αποδειχθεί στην τελική ένας ακόμα πολιτικός του συστήματος! Μπορεί να αποδειχθεί ένας ακόμα "λευκός" πολιτικός, όπως τόσοι άλλοι! Μπορεί να αποδειχθεί μαριονέτα ενός πολεμοκάπηλου συστηματος που δεν γνωρίζει σύνορα. Μπορεί όμως να είναι και ένας διαφορετικός πολιτικός και ηγέτης μιας χώρας, στην οποία, αν φυσύξει βοριαδάκι, θα γίνει θύελλα στην Ευρώπη!
Απ' όταν βλέπαμε τον Μόργκαν Φρίμαν να υποδύεται τον καλοκάγαθο πρόεδρο των ΗΠΑ σε ταινία καταστροφής, σίγουρα πιστεύαμε ότι, όταν ο ήλιος ανέτειλε από τη δύση, τότε θα εκλεγόταν και μαύρος πρόεδρος στις ΗΠΑ! Λέτε ο ήλιος να άρχισε να ανατέλει από τη δύση;
Καθόλου παράξενο, θα μου πείτε, μιας και τόσα τρελά γίνονται σ' αυτόν τον πλανήτη.
Πέρα όμως απ' όλα αυτά, ο Ομπάμα, πριν ακόμα εκλεγεί και επίσημα 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατάφερε κάτι μεγάλο και ακατόρθωτο: έστειλε τους Αμερικανούς στην κάλπη, τους ανάγκασε να ψηφίσουν, τους σήκωσε από τους καναπέδες τους που θα λεγαμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, τους έβγαλε στους δρόμους, τους ανάγκασε να ενδιαφερθούν για την πολιτική. (Ή μήπως τα έκανε ο Μπους όλα αυτά εν αγνοία του;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ