Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Μείωση τιμών ζήτησε ο νομάρχης Δράμας

Νομαρχία Δράμας: συναντήσεις με εκπροσώπους πολυκαταστημάτων για μείωση τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

[Ο Νομάρχης Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008, με τους εκπροσώπους των πολυκαταστημάτων τής Δράμας και υπέβαλε το αίτημα για μείωση τιμών στα βασικά είδη διατροφής. Οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να μειώσουν τις τιμές κατά 35 έως 50% για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, σε περισσότερα από 300 είδη τροφίμων και οικιακής χρήσης.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Αρτοποιών προς το οποίο υπεβλήθη αίτημα για μείωση της τιμής τού ψωμιού για τις εορτές και η Διοίκηση επεφυλάχθη να απαντήσει εντός του τρέχοντος μηνός.
Τέλος, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων ενημέρωσαν τον κ. Νομάρχη ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και κρατούν χαμηλά τις τιμές, με αποτέλεσμα ο Νομός Δράμας να είναι ο τρίτος φθηνότερος νομός σε καύσιμα στην Ελλάδα.

Ο Νομάρχης Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων και των πρατηρίων υγρών καυσίμων του Νομού για τη θετική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη βοήθεια προς τους οικονομικούς ασθενέστερους συμπολίτες μας.] (Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ KAVALA.NET)

Χμ! Και τώρα, δηλαδή, συγκοινήθηκαν τα πολυκαταστήματα; Λέτε ένας νομάρχης να μπορεί να ρίξει τις τιμές; Που τέτοια τύχη; Το κόλπο με τους κερδοσκόπους συνεχίζεται. Ο κόσμος βογκάει, και τόσο ο νομάρχης της Δράμας όσο και ο κάθε νομάρχης σ' αυτή τη χώρα, να κοιτάξει να κάνει κάτι για τον έλεγχο των τιμών σε άλλο επίπεδο. Τα παρακάλια προς τα πολυκαταστήματα δεν πιάνουν τόπο!!!
Εδώ έχουν εξαφανίσει προ πολλού την αγορανομική υπηρεσία. Ποιος λοιπόν θα κάνει έλεγχο τιμών και κερδοσκοπίας; Ποιος θα σταματήσει για παράδειγμα τις καφετέριες να πουλάνε όσο θελούν; Ποιος θα τους βάλει χέρι να σερβίρουν μια απλή πορτοκαλάδα 3 και 4 ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ