Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2008

Η ανεργία και η δήθεν βοήθεια του ΟΑΕΔ


Κι όμως, αυτό το κράτος της Ελλάδας, πιστεύει ότι αν σε πετάξει ένα ξεροκόμματο έχει κάνει το καθήκον του για την κοινωνική πολιτική του. Είναι τόσο ανίκανες οι κυβερνήσεις της χώρας μας, που σε κάνει να οργίζεσαι πραγματικά, σε σημείο να πάρεις το αυτόματο, και να ορμήξεις πάνω στους ανευθυνοϋπεύθυνους!
Πέρα από το ξεροκόμματο εκείνο του ταμείου ανεργίας, αρέσκονται να βασανίζουν τον κοσμάκη που περιμένει πως και πως εκείνο το ξεροκόμματο.
Τι εννοώ μ' αυτό!
Υπάρχουν τα γνωστά προγράμματα του ΟΑΕΔ, για την επιχειρηματικότητα απο ήδη ανέργους. Με το ζόρι, έδωσαν πριν από μερικούς μήνες στις ηλικίες 22-32 ετών, 18.000 ευρώ. Απίστευτη ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών, προκειμένου να υπαχθούν στα προγράμματα, τα οποία μόνο αν έχει βίσμα και μέσον, μάλλον, μπορείς να διεκδικήσεις χωρίς να σε απορρίψουν.
Από τον Σεπτέμβριο ακόμα, περιμένουμε οι υπόλοιποι των 32 και άνω, να δοθεί στη δημοσιότητα ανάλογο πρόγραμμα με οικονομική ενίσχυση 15.000 ευρώ.
ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!
Έβαλαν τους ανέργους του ξεροκόματου του ταμειου ανεργίας και όχι μόνο, να παρακολουθήσουν ενα τριημερο σεμινάριο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ! Το πως, δηλαδή, θα γίνουν επιχειρηματίες. Μια ανοησία, στην οποία συμπλήρωναν κάτι ανόητα ψυχολογικά έντυπα, για το αν μπορούσαν να πάρουν ρίσκο ή όχι για να γινουν επιχειρηματίες. Τα έντυπα αυτά, βεβαίως, τα κρατούσαν οι ίδιοι!!!!! Τρίχες δηλαδή.... προκειμένου να δικαιολογήσουν το ΤΙΠΟΤΑ!!!
Όλα αυτά τον Σεπτέμβριο του 2008! Και τι έλεγαν στη συμβουλευτική; Ότι το σχετικό πρόγραμμα δημοσιεύεται από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Πολλοί από εμάς τρέξαμε να βρούμε μαγαζιά, ενοικιάσαμε, ψάξαμε και εξοπλισμό, κάναμε αγορές, πληρώνουμε ΔΕΗ, τηλέφωνα, ίντερνετ, διάφορες εργασίες στο μαγαζί και ξοδέψαμε το χρημα σε χρόνο μηδέν!!!!
Κι αυτοί από τον ΟΑΕΔ το χαβά τους: το πρόγραμμα δημοσιεύεται από μέρα σε μέρα!
Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι, αν το πρόγραμμα δεν δημοσιευθει και δεν ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, προκειμένου να μπορέσεις να κάνει αίτηση υπαγωγής σ' αυτό και να το διεκδικήσεις, έστω και με μέσον.....
Και κάθεσαι μέσα σ' ένα μαγαζί, με τα έξοδά του να τρέχουν, να προσωπικά σου έξοδα επίσης να τρέχουν, για το πότε θα δεήσουν αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του κράτους, να δημοσιεύσουν το πρόγραμμα, για ν' αρχίσεις να δουλεύεις. Για να πεις ότι, έρχονται χρήματα στο μαγαζί σου και ίσως να ισοφαρίσεις μια μέρα όλα όσα ξόδεψες!
Και τι σ' αναγκάζουν να κάνεις; Σ' αναγκάζουν να ξεκινήσεις μόνος σου και να χάσεις το πρόγραμμα, γιατί πλέον, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, γιατί τα χρέη σου σε πνίγουν ήδη. Αυτοί είναι οι ανεγκέφαλοι αυτής της κυβέρνησης! Για να μην πω και τίποτα άλλο δηλαδή.....