Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Από σήμερα, ο κάθε Έλληνας που ψήφισε, είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στη χώρα!


Από σήμερα, ο κάθε Έλληνας που ψήφισε, είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στη χώρα! Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει πλέον των ευθυνών του! Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές! Θα έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει…



Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός ψήφισε! Και η ετυμηγορία του είναι πάντα σεβαστή! Οι αναγνώσεις και οι αναλύσεις πολλαπλές και ο καθένας λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών κατά πώς του βολεύει. Το ένα μήνυμα είναι σαφώς η εντολή συνεργασίας που έδωσε το εκλογικό σώμα. Από την άλλη όμως, προσπαθώ ακόμα και δεν μπορώ να καταλάβω, τι ακριβώς σημαίνει για τον σοφό λαό, η εκλογή της «Χρυσής Αυγής» στην πέμπτη θέση!

Εντολή συνεργασίας όμως μεταξύ ποιων; Μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και ίσως με μπαλαντέρ και δεκανίκι την ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη; Το τι θα πράξει βέβαια ο Φ. Κουβέλης παραμένει ακόμα άγνωστο. Η μεγάλη συζήτηση όμως γίνεται ήδη μεταξύ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, καθώς το πρώτο και το τρίτο κόμμα συγκεντρώνουν μαζί: 129 + 33 = 162 έδρες. Με τις 17 έδρες τα ΔΗΜ.ΑΡ. ανέρχονται στις 179 έδρες, που θα ήταν η πλέον επιθυμητή πλειοψηφία.
Μήπως η λαϊκή ετυμηγορία θέλει κυβέρνηση ενότητας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ όπου τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν: 129 + 71 = 200 έδρες; Προφανώς όμως μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα ήταν δυνατόν ποτέ να σχηματιστεί, τουλάχιστον στις μέρες που ζούμε, αφού τα δύο κόμματα έχουν εντελώς διαφορετικές θέσεις απέναντι στο Μνημόνιο και τα υπόλοιπα.
«Χρυσή Αυγή» και ΚΚΕ αποκλείεται να μπορέσουν να … κολλήσουν κάπου στα παραπάνω, οπότε μένουν στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Όσο για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», μάλλον κι αυτοί δεν θα μπορούσαν να συμπράξουν με Αντώνη Σαμαρά, καθώς, μπορεί να βρίσκονται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, τους χωρίζει όμως μια άβυσσος, όσον αφορά το ζήτημα της μνημονιακής και αντιμνηνομιακής πολιτικής.
Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι, σήμερα μάλλον, θα μπορούσε να οριστεί μια κυβέρνηση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ! Που σημαίνει ότι ουσιαστικά επανερχόμαστε περίπου σε μια συγκυβέρνηση την οποία ήδη έχουμε ζήσει λίγο – πολύ, υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου! Οι διαφορές δεν αναμένεται να είναι μεγάλες, εκτός κι αν διαφωνήσουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, που αναμένεται να είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Θα πρόκειται για μια κυβέρνηση, η οποία μάλλον θα καταντήσει να είναι … «προσωρινή», με την έννοια ότι η ζωή της θα είναι βραχύβια, καθώς σταθερή στη μνημονιακή της πολιτική, θα αναγκαστεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα και νέους φόρους και μάλλον αποκλείεται να απαλύνει τον πόνο του Έλληνα πολίτη!
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, θα περιοριστεί στην εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων και των εντολών της Τρόικας, της Μέρκελ και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, με μόνη σίγουρη την αύξηση της ανεργίας και την αναποτελεσματικότητά της.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά κάνει και κρατάει τον ρόλο της ισχυρής αντιπολίτευσης. Άλλωστε με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ουσιαστικά θα υπήρχε μια αδύναμη και … παρδαλή αντιπολίτευση. Πράγμα που σημαίνει επίσης, ότι, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει προϋποθέσεις για το μέλλον, αφού στην επόμενη εκλογική μάχη, που μάλλον θα είναι σύντομα, θα βάλει πλώρη για την μεγάλη πρωτιά!
Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, αν συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την περίοδο, τότε σίγουρα στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να περιμένει το τέλος της. Θα την πατήσει όπως ακριβώς ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη! Θα είναι το τέλος της!
@
ΟΜΩΣ αυτά τα αποτελέσματα έχουν και άλλη ερμηνεία. Την ερμηνεία που μιλάει για τον διχασμό του εκλογικού σώματος, που δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να κυβερνηθεί από μια Δεξιά ή από μια Αριστερή παράταξη! Με ξεκάθαρη όμως άποψη της πλήρους τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας άλλο ένα σαφές μήνυμα ότι δεν το θέλει πλέον σε καμιά κυβέρνηση…
Ασχέτως αν οι μετεκλογικές συνεργασίες το ανεβάσουν και πάλι στους κυβερνητικούς θώκους έστω και δια της πλαγίας οδού… δικαιώνοντας άλλη μια φορά, τουλάχιστον, τον Βενιζέλο για την επιλογή της πολιτικής της εξαθλίωσης του λαού!
@
ΑΠΟ σήμερα, ο κάθε Έλληνας που ψήφισε, είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στη χώρα! Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει πλέον των ευθυνών του! Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές! Θα έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει…
Ήρθε η ώρα, να αποδείξουν οι δύο πρώην μεγάλοι, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, κατά πόσο τα Μνημόνια και οι εντολές Τρόικα και Μέρκελ, θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα ή να την οδηγήσουν στην ολοκληρωτική πτώχευση και εξαθλίωση!
Θα αποδειχθεί κατά πόσο η χώρα με την πολιτική της εξαθλιωτικής και ολοκληρωτικής λιτότητας, θα μπορέσει να κρατηθεί εντός ευρωζώνης και Ευρώπης, ή θα πρέπει να οδηγηθεί, αποτυχημένη και με σκυφτό το κεφάλι, στην έξοδο και στη δραχμούλα!
@
ΚΙ ΟΜΩΣ,  μπορούμε εμείς οι Έλληνες να είμαστε περήφανοι. Όλος ο κόσμος ασχολήθηκε με τις εκλογές μας… όχι φυσικά ότι τους πήρε ο πόνος, αλλά για να δουν αν η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να τρομοκρατηθούν και να ψηφίσουν όπως ακριβώς όριζε η Μέρκελ και οι συν αυτώ και αν θα μπορούσε να μετατραπεί σε προτεκτοράτο!
Και σίγουρα οι εντολές Μέρκελ και των άλλων παιδιών, μοιάζει να οδήγησαν στο αποτέλεσμα. Πρόκειται ίσως για την χειρότερη επέμβαση ξένων δυνάμεων στην ιστορία των ελληνικών εκλογών. Σε τέτοιο βαθμό, που μοιάζει πλέον με χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος. Και σε έναν μεγάλο βαθμό είναι έτσι.
Οι Έλληνες τρομοκρατήθηκαν, φοβήθηκαν τις απειλές της Μέρκελ και τα τέρατα που μας υποσχόταν ο Σόιμπλε ότι θα μας φάνε! Και ούτε καν 24 ώρες άντεξαν μετά τις κάλπες και άρχισαν τα ίδια, καθώς φέρνουν πια το τέλος των ψευδαισθήσεων: Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στην Ελλάδα οι «τρεις άγγελοι του σκότους», ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, δια των αντιπροσώπων τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ. Σε επικοινωνία που είχαν πριν λίγο με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ου αναμένεται να παίξει ρόλο σε οικονομικό υπουργείο, το αργότερο μέχρι την μεθεπόμενη Παρασκευή θα έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα προκειμένου να συσκεφθούν με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.
Ο επίσημος τίτλος της επίσκεψης είναι «ενδιάμεση αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου». Η ουσία η άμεση εφαρμογή των εισπρακτικών μέτρων ύψους 14,5 δισ. και η εφαρμογή του προγραμμάτων των μειώσεων του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000.
Κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού ναι, μεν ο Φ. Φράγκος αρνήθηκε να προωθήσει την μείωση κατά 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, αλλά ο διάδοχός του είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει το ίδιο εθνοκεντρικά και πατριωτικά.
Και εν μέσω άλλων, μας υπόσχονται ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση του Αυγούστου αν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ