Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οφθαλμαπάτες στον αμφιβληστροειδή…




Από τ’ αποδυτήρια…
ΔΕΝ μπορώ να μην το σχολιάσω… θα σκάσω… Τελικά έχουμε κυβέρνηση ή δεν έχουμε; Αν είναι ν’ αρχίζει με … ανασχηματισμό από τα αποδυτήρια και αλλαγές πριν ακόμα βγει στη σέντρα… τι να πούμε κι εμείς οι φτωχοί φορολογούμενοι και ψηφοφόροι δηλαδή!


Ραπανάκι ο Ράπανος!
ΤΟΝ έφαγε το στομάχι του …  ή τον μάσησαν άλλοι; Γιατί τελικά αυτές οι αρρώστιες δεν μου φάνηκαν και τόσο σόι… κάτι μου πάει προς το ύποπτο! Όπως είχε πει κάποτε κι ο σοφός Μητσοτάκης… στην πολιτική χρειάζεται να έχεις γερό στομάχι για ν’ αντέξεις! Κι ο Ράπανος δεν έχει…

Υπ. Μακεδονίας – Θράκης
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και πάλι! Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει και δεν θα σαμποταριστεί για πολλούς και διαφόρους λόγους! Και βέβαια, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει μόνο στο όνομα… αλλά θα έχει και τη χάρη!
Αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά, όταν θ’ αρχίσει επιτέλους να δουλεύει, θα πρέπει να δει πάρα πολλά πράγματα. Ανάμεσα στα άλλα, το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων… Αφεθήκαμε και κοντεύουν να μας πάρουν αμπάριζα! Σαφώς σοβαρότατη η οικονομική κρίση, όμως τα εθνικά θέματα ακόμα χειρότερα από εκεί που τ’ αφήσαμε! Η κυβέρνηση Γ.Α.Π. ήξερε τι έκανε… Τα «παραμέλησε» σκοπίμως, προφανώς … και τώρα οι Σκοπιανοί έχουν σηκώσει ψηλά κεφάλι και αμανέ!
Η κυβέρνηση Σαμαρά οφείλει να δώσει την χαριστική βολή, να τολμήσει να χτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και να τους βάλει στη θέση τους! Αν και δεν βλέπω ν’ ασχολούνται σοβαρά με το ζήτημα… Η ζημιά που είχε γίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών με το ανεκδιήγητο δίδυμο Γιώργου Παπανδρέου  - Δημήτρη Δρούτσα, έβαλε τη χώρα στο τέλμα! Αν και οι ευχές δεν αρκούν… παρ’ όλα αυτά…

Περί αυταπατών…
ΕΠΙΛΕΓΩ δυο μικρές φράσεις μόνο, από ένα αρκετά μεγάλο δημοσίευμα που έχει τίτλο: «Τυχάρπαστοι περί ποιήσεως στοχασμοί». Πρόκειται για ένα κριτικό κείμενο για την ποίηση, του Δραμινού ποιητή και καλού φίλου Αλέξανδρου Αραμπατζή. Ολόκληρο το κείμενο δημοσιεύτηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό «Μανδραγόρας», τον Φεβρουάριο του 2012.
Φυσικά, το τμήμα που επιλέγω, ούτως ή άλλως απομονώνεται από το σύνολο του κειμένου και μπορεί να δώσει διαφορετικές εικόνες από μόνο του. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρον μεγάλο, για την περίοδο που βιώνουμε όλοι μας. Ας με συγχωρήσει ο Αλέξανδρο γι’ αυτό:
[Επιμένω, δεν τρέφω αυταπάτες. Εντούτοις οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, ποτέ δεν ξέρεις πότε η πλημμυρίδα του πνεύματος θα σαρώσει το κολοσσιαία αντιπνευματικό, στρατοκρατικό, μονοπωλιακό σημερινό status quo. «Δεν θα μπορέσεις να είσαι καλύτερος απ’ την εποχή σου. Στην καλύτερη περίπτωση θα είσαι η εποχή σου.» Χέγκελ. Κυρίες και κύριοι, τα ιδεολογικά σκουπίδια του 20ού αιώνα φράζουν την πόρτα του 21ου αιώνα. Για να αδειάσει ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας κάποιος πρέπει ν’ ανάψει φωτιά και να σκορπίσει τις στάχτες στους τέσσερεις ανέμους.]

Εθνικές…
ΕΚΕΙΝΟ το ανέκδοτο με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που θα κέρδιζε τελικά την Γερμανία… και η ακατάσχετη παραφιλολογία και μπουρδολογία  που … είδανε τ’ αυτάκια μας κι ακούσαν τα ματάκια μας… τελείωσε και όλοι πήγαμε στους πάγκους μας! Εκ των υστέρων βέβαια… μπορούσε κανείς να δει τι θα πει γερμανική ποδοσφαιρική μηχανή… οι παίκτες της έτρεχαν πάνω – κάτω σ’ όλο το γήπεδο…
Αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί… παρά μόνο στον χαρακτηρισμό «εθνική ομάδα», καθώς μια άλλη «εθνική ομάδα», διαλύθηκε εν τη γενέσει της… μόλις που πήγαινε ν’ αρχίσει… αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, ούτως ή άλλως!
Πρόκειται για την «εθνική» ομάδα διαπραγμάτευσης που προσπάθησε να συστήσει ο Βενιζέλος, με τον Κουβέλη και στην οποία θα έπρεπε να συμμετέχει και ο Σαμαράς και που ζητήθηκε κι από τον Τσίπρα να συμμετέχει και να πάει η ελληνική κυβερνητική τρόικα στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί!
Τι να διαπραγματευτεί όμως; «Το Μνημόνιο και τις υπογραφές που πρέπει να σεβαστούμε»(!!!;;;) Τελικά, με Σαμαρά και Ράπανο στο κρεβάτι της νοσηλείας… τη χώρα να ασθενεί… με την Εθνική ποδοσφαίρου να έχει χάσει επιεικώς με 4-2 και εφόσον … «ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες, δεν έχει νόημα να μετάσχουμε κι εμείς ως αρχηγοί των κομμάτων» (δήλωσε χθες ο Βενιζέλος)… καλύτερα να κάτσουμε στ’ αυγά μας!
Άλλωστε, όταν δεν το ’χεις που λένε και όταν η ξενόφερτη Τρόικα που ελέγχει, λέει «όχι σε όλα» όσα σκέφτεσαι… τι διαπραγμάτευση να κάνεις; Θέλει και να το ’χεις και λίγο… να μην πηγαίνεις δηλαδή με σκυμμένο το κεφάλι, να έχεις ένα κάποιο ανάστημα ικανό… Κάποιοι βέβαια μας λένε ότι, η κυβέρνηση, διαθέτει – μάλλον – ένα «μυστικό σχέδιο» ισοδύναμων μέτρων για να αναπληρώσει τις απώλειες…
Μπααα… τίποτα απολύτως δεν έχει… Γι’ αυτό κόβουν βόλτες στα νοσοκομεία και καθυστερούν και στέλνουν τον Παπούλια!

Το μέλλον…
ΕΙΝΑΙ λες και βλέπω το μέλλον σε καμιά τριανταριά χρόνια στην πολιτική κατάσταση της χώρας… Τα δίδυμα του Καραμανλή να αντιμάχονται με τα Τσιπράκια! Λέτε να γεννιούνται νέα πολιτικά τζάκια;

Σύννεφα πολέμου!
ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ τα σύννεφα του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Και απ’ ό,τι φαίνεται, φυσικά… μάλλον δεν θ’ αφήσουν απ’ έξω την Ελλάδα καθώς αναμένεται να ενταχθεί και αυτή έστω και περιφερειακά! Οι αιφνίδιες ασκήσεις ετοιμότητας στην Αεράμυνα και άλλα διάφορα, μόνο γι’ αυτό μπορούν να μας προετοιμάζουν! Τουλάχιστον η επιφυλακή είναι ήδη δεδομένη!
Και το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι κανένας δεν ενημερώνει για το τι πραγματικά συμβαίνει! Κανένας υπεύθυνος άνθρωπος από αυτό το άμοιρο – πια – κράτος, δεν βγαίνει να μας πει δυο αληθινές κουβέντες! Ρωσία και ΗΠΑ ανακατεύουν την τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο και σίγουρα η τρικυμία θα φέρει τσουνάμι που θα μας αγγίξει άμεσα… Η Τουρκία δεν είναι χώρα εμπιστοσύνης… είναι ικανή να έχει ανοιχτά ταυτόχρονα πολεμικά μέτωπα τόσο με τη Συρία, όσο και με την Κύπρο – Ισραήλ, όσο και με Ελλάδα!
Η Ελλάδα όμως, πέρα από την … πολεμική ανδρεία, τι έχει να παρουσιάσει στο μέτωπο της διπλωματίας και όχι μόνο, ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθια στα πόδια της;

Ισπανία!
Η ΚΡΙΣΗ στην Ισπανία μόλις έχει αρχίσει. Και ίσως να αποδειχθεί χειρότερη από την Ελλάδα! Προς το παρόν, η Ισπανία ζήτησε επισήμως από την Ευρώπη 100 δισ. ευρώ, για να σώσει τις τράπεζές της και όχι τους ανθρώπους, φυσικά! Η μεσαία τάξη στην Ισπανία έχει αρχίσει να διαλύεται, όπως γίνεται κι εδώ στην Ελλάδα. «Κόκκινα» δάνεια, κατασχέσεις σπιτιών, εξώσεις, συσσίτια, αποτελούν πια καθημερινότητα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο της Ισπανίας, σε 1.700.000 νοικοκυριά, όλα τα μέλη είναι άνεργα, ενώ  σύμφωνα με τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα «θύματα των στεγαστικών δανείων», από την αρχή της κρίσης 150.000 άτομα έχουν χάσει τα σπίτια τους και άλλα 300.000 περιμένουν με αγωνία να τους γίνει έξωση.
Οι ηγέτες της Ευρώπης βρίσκονται στη νιρβάνα τους! Εφόσον δεν μπόρεσαν να διασώσουν μια μικρή οικονομία όπως αυτή της Ελλάδας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχουν και στην Ισπανία! Με την ανεργία να ξεπερνά το 24%, ολόκληρες οικογένειες περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να προμηθευτούν μια φορά την εβδομάδα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι και χυμούς. 
Η Ευρώπη έχει μπει πλέον, οριστικά, στο τέλμα. Οι λαοί της βουλιάζουν στη φτώχεια και κανείς δεν είναι σε θέση να τους σώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ