Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Ατάκτως ερριμμένα 11

Τα λέει χοντρά πολλές φορές ο Γιάννης Στεφανίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Δράμας από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και για πάρα πολλά χρόνια γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Το αν συμφωνεί κανείς μαζί του, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, όμως είναι αλήθειες, πικρές. Για παράδειγμα, χαρακτήρισε «αργύρια του Ιούδα», τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «σιγά-σιγά γίνονται αγχόνη για να κρεμαστούν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες». Όπως είναι γνωστό, από το 2010 περιορίζεται κατά 50% η επιδότηση στον καπνό, που σημαίνει ότι και οι ελάχιστοι παραγωγοί που έχουν απομείνει στην καλλιέργεια του καπνού, θα μείνουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

Σημειώνει επίσης ο Γιάννης Στεφανίδης, ότι, δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, «είχαν τη λογική ότι, παίρνουμε τις επιδοτήσεις και ξαπλώνουμε κάτω από τον πλάτανο!» Και λέει ακόμα, ότι, η αντικαπνιστική εκστρατεία «είναι το πρόσχημα για τη μείωση των επιδοτήσεων», κι αυτό επειδή «θέλουν να μεταφέρουν από τον πρώτο πυλώνα των επιδοτήσεων στον δεύτερο πυλώνα της ανασυγκρότησης δήθεν της υπαίθρου μέσα από άλλες παραγωγικές διαδικασίες τα χρήματα αυτά». Και θα την πληρώσουν σε πρώτη φάση οι παραγωγοί και έπεται συνέχεια.

Μίλησε ακόμα και για το ζήτημα της ανακύκλωσης που προσφάτως προέκυψε στη Δράμα ο Γιάννης Στεφανίδης, και είπε ότι, «μπορεί ο κόσμος να ψηφίζει στο νομό τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όμως δεν στηρίζει πλέον τις επιλογές τους». Τώρα βέβαια αυτό είναι ένα ζήτημα, μιας και, ναι μεν μπορεί σε κάποια θέματα να μην στηρίζει τις επιλογές τους, όμως η Νέα Δημοκρατία εδώ και πολλά χρόνια διοικεί το νομό… με μια πινελιά απαλού πράσινου! Οι τόσο ισχυροί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν φτάσει στο σημείο να αφήνονται επίτηδες έξω από τη διαχείριση τέτοιων έργων όπως η ανακύκλωση, και σε λίγο, όπως λέει και ο Γ. Στεφανίδης, «τη διαχείριση για τα ΚΔΑΥ θα την κάνει η Coca-Cola».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του Συνασπισμού πάντως, τα έριξε κι αυτή χοντρά όσον αφορά τη σύσκεψη της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Δράμας για την χωροθέτηση του ΚΔΑΥ και του ΣΜΑ στην Χωριστή, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη. «Για μας είναι ξεκάθαρο πως ένα ζήτημα Υγείας και Πολιτισμού, ένα ζήτημα κορυφαίο για το Ν. Δράμας, όπως είναι η ανακύκλωση, είχε την ατυχία να το χειρίζονται υπεύθυνοι, που ως τώρα, και για πολλά χρόνια, φέρονται ανεύθυνα, με κίνδυνο όχι μόνο να μην υλοποιηθεί, αλλά και να δυσφημιστεί».

«Ταυτόχρονα καταβλήθηκε προσπάθεια, που μάλιστα φάνηκε να είναι και το κύριο στη σύσκεψη, ώστε ο ένας υπεύθυνος να μεταφέρει τις ευθύνες στον άλλο, σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος. Ο Περιφερειάρχης στο Δήμαρχο, ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη και στον Νομάρχη και πάει λέγοντας. Ως και στον υπάλληλο της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας, που γνωμοδότησε για την ακαταλληλότητα του χώρου στη Χωριστή, αποδόθηκαν ευθύνες!»
Και δεν έχει άδικο η Ν.Ε. Δράμας του Συνασπισμού. Αν η ανακύκλωση χαθεί από τη Δράμα, αν το ΚΔΑΥ και το ΣΜΑ δεν γίνουν στη Δράμα, γιατί κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε σίγουρα θα φταίνε όλοι αυτοί που έχουν διάφορες αιρετές θέσεις. Χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Αλήθεια βρε παιδιά! Το πήρατε χαμπάρι ότι έγιναν εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Δράμας; Ε, ούτε κι εμείς που ασχολούμαστε στα μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον εγώ το έμαθα τυχαία από ένα τηλεφώνημα που έκανε την Παρασκευή 11 Απριλίου στον Γιώργο Αλεξίου τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, θέλοντας να ρωτήσω για κάτι άλλο και μου βγήκε άλλο, λέγοντάς μου ότι είχε εκλογές το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου! Κόκαλο!!! Τώρα τι πρέπει να πούμε δηλαδή; Ότι πήγαν να κάνουν εκλογές στο Εργατικό Κέντρο «εν κρυπτώ», κι όποιος το πάρει είδηση το πήρε; Πρόεδρε Χρήστο Βασιλειάδη, αυτό είναι φάουλ! Όχι τόσο για τα μέσα ενημέρωσης, που προσπαθούν να δίνουν προς τα έξω όσο μπορούν τα εργατικά ζητήματα, αλλά όσο προς τον κόσμο της εργατιάς.

Μόνο οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστές το γνώριζαν. Αλλά κι από τη μεριά τους, κι αυτοί έχουν φάουλ! Όλοι τους δηλαδή! Και οι τέσσερις παρατάξεις που ήταν υποψήφιες και διεκδικούσαν μια θέση στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Δράμας. Το ίδιο Σάββατο 12 Απριλίου, στη διπλανή αίθουσα του δημοτικού Ωδείου είχε μια ημερίδα για τον «Ψηφιακό Δήμο», και δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού που ερχόντουσαν, ρωτούσαν: «τι έχει δίπλα ρε παιδιά;»

Έχω πάντως επίσης να σημειώσω ένα ακόμα φάουλ προς το γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Δράμας. Εκεί κι αν γίνεται της κακομοίρας. Όποτε θυμηθούν ενημερώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για κάτι, ή μήπως όποτε τους συμφέρει; Έκανα παράπονα προσωπικά προς τον Γιάννη Σταφυλάκη, αλλά τίποτα! Ποιος είμαι εγώ που να μ’ ακούσουν; Παράδειγμα τώρα: Ήρθε αντιπροσωπεία από το κρατίδιο της Μάλτας. Τους πήραν τους ανθρώπους, τους γύρισαν στη Δράμα, τους πήγαν παντού και καλά έκαναν, ήθελαν να κλείσουν συμφωνίες. Ούτε μια ενημέρωση. Κατόπιν εορτής, ένα ξερό δελτίο Τύπου.

Ήρθε ένα σχολείο από τη Μεταμόρφωση Αττικής, επισκέφθηκε τη Νομαρχία, ούτε κι εδώ ενημέρωση. Όταν έφυγαν τα παιδιά, μας έδωσαν ένα ξερό δελτίο Τύπου. Η τηλεόραση κυρίως, χρειάζεται εικόνα. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Έγινε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του νομού με τους δημάρχους. Καμία ενημέρωση ότι θα έχει σύσκεψη ή κάτι τέλος πάντων. Και είναι και άλλες φορές. Είναι φορές, που μοιάζει το γραφείο Τύπου της Νομαρχίας, να αδιαφορεί για την ενημέρωση. Γιατί άραγε; Και να σκεφτεί κανείς, ότι, έχει και σύστημα να στέλνει SMS, μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα! Μόνο που τα έστελναν σωρηδόν στις εκλογές, ψηφίστε τον τάδε και τον δείνα!
Δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΨΙΘΥΡΟΙ της Δράμας
στις 24 Απριλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ