Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ημεροδείκτης της 29 Μαϊου 2014


M ΑΠΟ ΤΑ όμορφα των εκλογών, είναι ότι ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Ξάνθης! Δήμαρχος ο Δημαρχόπουλος στην Ξάνθη… ωραίο λογοπαίγνιο… Φαντάζομαι ότι ο κ. Δημαρχόπουλος γνώριζε ότι κάποτε θα γινόταν δήμαρχος, αφού το λέει και το επίθετό του! Λέτε να ήταν γιος δημάρχου κάποιος παππούς του;

M Από τα συγκινητικά των εκλογών, επίσης, είναι ότι τον θανόντα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, που έφυγε από τη ζωή μόλις 15 μέρες πριν τις εκλογές, τίμησαν με σταυρό περίπου 5.000 ψηφοφόροι!


M Ψήφος τιμής στο πρόσωπο του Μπάμπη Αγγουράκη, ο οποίος εξελέγη βουλευτής το 1997 με το ΚΚΕ, ενώ στις ευρωεκλογές του 2009, είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής. Ήταν εκ νέου υποψήφιος, όμως ο θάνατος είχε διαφορετικά σχέδια!

M Τιμητική ήταν η ψήφος και στον αδικοχαμένο αστυνομικό στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στον Βασίλη Μαρτζάκλη, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν 30χρονο τσιγγάνο, στην προσπάθειά του να διαφυλάξει έναν συμπολίτη του που βρισκόταν σε κίνδυνο.

M Ο άτυχος αστυνομικός ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, και η παράταξή του, σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, δεν απέσυρε το όνομά του από το ψηφοδέλτιο. Ο Βασίλης Μαρτζάκλης, τιμήθηκε με 373 ψήφους!

M Επιβράβευσαν την διαρκή προσφορά του στον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή αυτή προσφορά, που εκείνο το βράδυ της 11ης Μαΐου, πλήρωσε με τη ζωή του, όταν δίχως δεύτερη σκέψη έσπευσε να αντιμετωπίσει έναν διαρρήκτη, που στιγμές αργότερα του κάρφωνε ένα μαχαίρι στην καρδιά.

M ΤΕΛΙΚΑ, είχε δίκιο ο Σαμαράς που αποκαλούσε τον Τσίπρα «ατύχημα». Προφανώς εννοούσε ότι το «ατύχημα» θα συνέβαινε για την συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο… πέρα ίσως και από το σιντριβάνι που άφρισε από το κακό του!

M Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κατάφερε και πέρασε μπροστά στις Ευρωεκλογές, γιατί να μην περάσει μπροστά και στις επόμενες εθνικές – βουλευτικές εκλογές; Σίγουρα το σκέφτηκαν αυτό Σαμαράς και Βενιζέλος και άρχισε το τρέξιμο!

M Έτσι λοιπόν, αποφασίζουν να πάρουν μέτρα… τι άλλο να κάνουν δηλαδή, αφού είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν; Μέτρο πρώτο λοιπόν: να γίνει ανασχηματισμός! Γιατί όμως να γίνει ανασχηματισμός, αφού υποτίθεται ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές; Απορία…

M Μέτρο δεύτερο: σκέφτονται να καταργήσουν εκείνο το μέτρο, που δίνει μπόνους, δωράκι δηλαδή, 50 έδρες – βουλευτές στο πρώτο κόμμα! Που μέχρι πρότινος ήταν το ΠΑΣΟΚ και τελευταία η Νέα Δημοκρατία! Από αυτό και μόνο συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι το επόμενο πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

M Άρα λοιπόν δεν πρέπει να πάρει τις 50 έδρες δωράκι για να μην μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση! Ωραία τακτική… Αυτοί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι οι φύλακες της Δημοκρατίας, την καταργούν στην πράξη προς όφελός τους!

M Την κατάργηση των 50 εδρών πρότεινε ο Βενιζέλος! Αυτός καίγεται πάνω απ’ όλα, γιατί αυτός είναι που πηγαίνει στο σπίτι του! Σημασία έχει να βλέπουμε αντικειμενικά τα πράγματα, ότι κυβερνά την χώρα μια μειοψηφία! Όχι εξαιτίας των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, αλλά και πριν ακόμα απ’ αυτές!

M Ο ελιγμός όμως του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ωραίος: Καταργείστε τις 50 έδρες, αλλά παραιτηθείτε τώρα, αφού χάρη σ’ αυτές τις 50 έδρες μπόνους είστε στην κυβέρνηση! Θα έχουμε ωραία πράγματα από εδώ και πέρα, και οι συγκυβερνώντες θα αναδεικνύουν καθημερινά την γύμνια τους!

M Η μοναδική αλήθεια ότι η χώρα χρειάζεται ένα και μόνο εκλογικό σύστημα: απλή και ανόθευτη αναλογική! Τίποτα περισσότερο απ’ αυτό, για να δούμε επιτέλους πόσες δυνάμεις έχει ο κάθε πολιτικός σχηματισμός!

M Το «ατύχημα» λοιπόν, δούλεψε κατά της συγκυβέρνησης! Αν είναι σωστοί και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και τα δημοκρατικά ιδεώδη, ας αποδεχθούν τις μεγάλες αλήθειες των εκλογών! Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού…

M Από την άλλη πλευρά, πάλι, το ευρωεκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές αν γίνουν φέτος. Μπορεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να είναι ό,τι είναι, αλλά έχει όλο το δικαίωμα να τελειώσει την τετραετία της, αν μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί.

M Από την στιγμή που έχει έστω και την οριακή πλειοψηφία στη Βουλή, το θέμα είναι τελειωμένο! Σκεφτείτε τώρα αν πάρει στους κόλπους της και τον Λοβέρδο… εκεί να δεις χαρές ο Αηδόνης! Ο οποίος τι θα είναι τελικά; Βουλευτής μιας κυβέρνησης απέναντι στην οποία κράτησε αντιπολιτευτική στάση;

M Κουλουβάχατα γίναμε, αδέρφια!

M Όμως το όλο παιχνίδι είναι αλλού! Στο διαίρει και βασίλευε, ήτοι, διαλύουν την χώρα με αδιάλειπτους ρυθμούς, εξουθενώνουν τους πάντες, καταπλακώνουν τα μικρότερα κόμματα, προσπαθούν να έχουν μαζί τους δεκανίκια για να σταθούν όρθιοι!

M ΑΠΟ ΤΗΝ άλλη πλευρά, εκεί που έγινε και συνεχίζει να γίνεται η μεγάλη αποσιώπηση, είναι στο ζήτημα της Θράκης.  Το τουρκικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), ήρθε πρώτο στη Θράκη, όπου συσπείρωσε το 90% των μουσουλμάνων εκλογέων.

M Οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν επιδεικτικά να εθελοτυφλούν για το ζήτημα της Θράκης. Εδώ οι Τούρκοι κοντεύουν να τα πάρουν όλα κι εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι δήθεν ελέγχουμε την Θράκη. Είναι το μεγάλο μειονέκτημα της χώρας. Γιατί τέτοια αδιαφορία;

M ΤΟ ΕΧΕΤΕ προσέξει; Κυκλοφορεί ήδη στην αγορά το γάλα επτά ημερών! Όμως η τιμή παραμένει στα ίδια ύψη! Καμία αλλαγή από τις βιομηχανίες γάλακτος, την ώρα που όλοι κοβόντουσαν για τον σχετικό νόμο και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το γάλα των επτά ημερών θα είναι φθηνότερο!

M Οι μόνοι που ωφελούνται τελικά, είναι οι γαλακτοβιομηχανίες. Για τον τελικό καταναλωτή κανένας! Και ακριβώς εδώ έρχεται το σοβαρό θέμα, ότι τελικά μας δούλευαν για άλλη μια φορά, μας είχαν φλομώσει στο ψέμα. Ότι δήθεν αν περνούσε το γάλα επτά ημερών, θα ήταν φθηνότερο και άλλες τέτοιες μπαρούφες!

M Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, ας αναλάβει να κάνει κάτι με τις τιμές, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι, σε χιλιάδες υπαλλήλους οι μισθοί μειώθηκαν σημαντικά, όπως μειώθηκαν και οι συντάξεις, ενώ οι τιμές παραμένουν στα ίδια ύψη, αναλλοίωτες!

M  ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ στην Ευρώπη; Γερμανία 52,1%! Δανία 43,6%! Ολλανδία, κρατηθείτε: 63%!! Τι είναι αυτά; Ποσοστά αποχής στις ευρωεκλογές! Αυστρία 54,3%!

M Πάμε στο «Νησί». Βρετανία: 64% αποχή! Πάμε στους «χορτασμένους», Σουηδία: 54,3% αποχή! Φινλανδία: 59,1%! Γαλλία, η «ψυχή» της Ευρώπης. Εκτός απ’ την άνοδο των Λεπενικών του Εθνικού Μετώπου, ταβάνι βάρεσε και η αποχή: 56,5%! Στη διπλανή και βασανισμένη Ισπανία (με τον εκεί δικομματισμό να καταρρέει) η αποχή έφθασε το 54,1%! Ενώ στην εξαθλιωμένη Πορτογαλία, που «βγήκε» προσφάτως απ’ τα Μνημόνια, η αποχή βάρεσε 65,5%!!

M Στις χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ, που τώρα συναπαρτίζουν ένα ψηφιδωτό προτεκτοράτων, αποικιών, ειδικών οικονομικών ζωνών, σαντζακίων, και ζωτικών χώρων αλλωνών η αποχή έσπασε τα πάντα: Λετονία 70%! Τσεχία 80%! Σλοβακία 87%!! - πάρτε ανάσα! Ουγγαρία 71,1%! Σλοβενία 79%! Ρουμανία 67,8%! Κροατία 74,9! Βουλγαρία 64,5% και στην Πολωνία (που διατηρεί ακόμα κάποιες φιλοδοξίες κρατικής υπόστασης) 77,3%!


M Στην πολυβασανισμένη -για να γυρίσουμε στη δύση της Δύσης- Ιρλανδία (που γνωρίζει το τέταρτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης στη νεότερη ιστορία της) απ’ τις ευρωεκλογές απείχε το 48%! Το 40% στην Ιταλία και το 56% στην Κύπρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ