Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Έξωση του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου από το Εργατικό Κέντρο Δράμας

M Η ΕΞΩΣΗ του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου από τους χώρους του Εργατικού Κέντρου, έφτασε στο σημείο της κόντρας μεταξύ της διοίκησης του ΕΥΚ και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ…

M Αποκαλύφθηκε δηλαδή η πραγματική αιτία που βρίσκεται πίσω από την έξωση. Μια διαμάχη που είχε ήδη ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσα, κυρίως, στον πρόεδρο του ΕΥΚ Γ. Σαβρίδη και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα και του βουλευτή του Χρ. Καραγιαννίδη.


M Η κόντρα κορυφώθηκε με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη την διάσπαση καταθέτοντας ξεχωριστά λουλούδια στο μνημείο της Ελευθερίας εκείνη την ημέρα, αν και παρέστη στην κοινή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο.

M Η κόντρα που συνεχίστηκε με δελτία Τύπου με ένθεν και ένθεν κατηγορίες, κατέληξε τελικά στην εκδίωξη της δομής του ΚΙΦΑ από τους χώρους του Εργατικού Κέντρου.

M Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το ΚΙΦΑ ελέγχεται κυρίως από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βέβαια συμμετέχουν εθελοντικά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους πολλοί φαρμακοποιοί και γιατροί της πόλης, χωρίς αυτό να εμποδίζει!

M Τώρα βέβαια, τι ακριβώς σημαίνει «νομιμότητα» σε μια καθαρά εθελοντική οργάνωση, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά δεν νομίζω ότι απασχόλησε ποτέ κανέναν, πέρα από την ίδια τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

M Νομιμότητα ως προς τι δηλαδή; Το ΚΙΦΑ προτίθεται να κρατήσει πιστά τον εθελοντικό του χαρακτήρα, χωρίς να μπλέξει με υπαλληλικές νοοτροπίες, χωρίς υπαλλήλους που θα πληρώνονται από ΕΣΠΑ ή από άλλα προγράμματα και καλά κάνει!

M Άλλωστε ο ρόλος του δεν είναι να προσλάβει δύο-τρία-πέντε άτομα για να πληρώνονται, αλλά η προώθηση της κοινωνικής του προσφοράς μέσω του εθελοντισμού! Ποιος ο λόγος να έχει διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο, ταμία, γραμματέα; Σε τι θα αποσκοπούσε;

M Αντιθέτως, τότε είναι που θα μαράζωνε! Αν το ΚΙΦΑ είχε σκοπό να γίνει Μ.Κ.Ο. και να παίρνει ποσά, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί είδαμε και το «έργο» των περισσότερων Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα, όπου είσαι ό,τι δηλώσεις… και όχι ό,τι πράττεις!


M Το έργο του ΚΙΦΑ πρέπει να είναι εθελοντικό και ανώνυμο, διαφορετικά θα μαραζώσει και θα καταντήσει! Δεν θα έχει νόημα χωρίς τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ