Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μόνο μια οικογένεια;

Μόνο μια οικογένεια;
Σε ολόκληρη την Γερμανία, δεν βρέθηκε μια δεύτερη οικογένεια για να διαφημίσει ένα άλλο κόμμα, παρά μόνο η ίδια το έκανε για δύο κόμματα; Κι όμως… Προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία και οι εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Οι νεοφιλελεύθεροι του FDP, και οι Γερμανοί νεοναζί (NPD) διαφημίζονται με σποτάκια. Και οι δύο, επέλεξαν να διαφημίσουν τις θέσεις τους, μέσα από μια οικογένεια. Πατέρας, μητέρα, μια κόρη και ένας γιος. Η οποία οικογένεια τρέχει στους αγρούς, στα δάση, κάνει περιπάτους και φυσικά ποδηλατεί σε όμορφα δενδρόφυτα μονοπάτια. Με μια διαφορά: είναι η ίδια οικογένεια!

Τι πραγματικά έγινε; Ίσως να μην μάθουμε ποτέ, αλλά δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία αυτό! Τι μπορεί να θέλει να μας εξηγήσει όμως η γερμανική πολιτική κατάσταση; Μήπως είναι συμβολικό το λάθος; Ποιος ξέρει…

Προστατέψου!
Η νέα διαδικτυακή τεχνολογία, μπορεί να φαίνεται υπέροχη, να φέρνει κοντά δύο ανθρώπους που ζουν πολύ μακριά, να μπορούμε να δούμε πράγματα και καταστάσεις, γεγονότα άμεσα, την ίδια ακριβώς στιγμή, να μας ανοίξει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία, όμως υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα. Ότι κάποιος καραδοκεί να μάθει περισσότερα για μας, χωρίς εμείς να τον ξέρουμε.
Εδώ έρχονται τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα όπως για παράδειγμα το facebook και άλλα παρεμφερή με άλλες ονομασίες. Τα κινητά τηλέφωνα της τελευταίας γενιάς, σήμερα κάνουν θαύματα. Είναι αυτό που ονειρευόταν κάθε άνθρωπος, κάθε καταναλωτής. Πέρα από την συνήθη τηλεφωνική επικοινωνία, μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες και βίντεο και σε χρόνο μηδέν να το ανεβάσεις στο διαδίκτυο μέσω του facebook για παράδειγμα, και να το δούνε άμεσα στην άλλη άκρη του πλανήτη! Τρομερό δεν είναι; Ένας «φίλος» σου μέσω facebook που ζει σε μια άλλη χώρα, μπορεί να δει τις φωτογραφίες σου! Τι πιο έντονο συναισθηματικά;
Κι όμως… Η ανατριχίλα βρίσκεται κρυμμένη καλά πίσω από όλη αυτή την τεχνολογία. Είπαμε, όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Την καλή και την κακή. Την ομαλή και την ανώμαλη. Μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για επικοινωνία, όμως να είστε βέβαιοι ότι κάποιοι καραδοκούν πάντα για να τελέσουν ένα έγκλημα. Όταν ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό σου τηλέφωνο στο διαδίκτυο, στο facebook, εύκολα ένας αφανής τύπος, ένας που δεν γνωρίζεις, μπορεί όχι μόνο να το δει, αλλά και να βρει την ακριβή σου διεύθυνση στον διαδικτυακό χάρτη. Που μένεις, την διεύθυνση του δρόμου, το σπίτι σου. Να βρουν τον χώρο της εργασίας σου. Και από εκεί και πέρα, φυσικά, ανάλογα με τα όσα εκμυστηρεύεσαι στο facebook να μάθουν πολλά περισσότερα για σένα.

Η ανατριχίλα στην όλη υπόθεση, βρίσκεται κυρίως στο σημείο εκείνο, που παιδιά ανεβάζουν προσωπικές τους φωτογραφίες, αγόρια και κορίτσια. Είτε τα αδελφάκια τους, είτε τους φίλους και τις φίλες τους. Ένας που γνωρίζει καλά τον τρόπο, μπορεί να βρει ακόμα και το δωμάτιο του σπιτιού που μένει ένα παιδί. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όταν αφορά κυρίως παιδιά, όταν κάποιοι, καταλαβαίνεται, ποιοι ψάχνουν απεγνωσμένα στο διαδίκτυο το επόμενο θύμα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ