Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

1η Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς μητέρες και βρέφη


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
1η Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς μητέρες και βρέφη 
Προβολή ταινίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γέννα
 
 
GENNAΤην Κυριακή 14 Απριλίου 12:00 – 14:00, η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Δράμας σας περιμένει μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο Δράμας σε μια ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο της 1ης Πανελλαδικής Δράσης για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τα 10 βήματα που πρέπει να τηρεί ένα μαιευτήριο για να είναι φιλικό προς τις μητέρες, τα 10 βήματα για να είναι φιλικό προς τα βρέφη και θα συζητήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στα μαιευτήρια, τα δικαιώματα της γυναίκας επιτόκου, πώς αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας και πώς μπορεί να τα διεκδικήσει.
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικών προς τις μητέρες και τα βρέφη, ώστε η γέννα να γίνεται με σεβασμό προς την επίτοκο και ο θηλασμός να αρχίζει από την πρώτη στιγμή.
Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή IBFAN.
Την ίδια ημέρα 18.00 – 20:30, η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Δράμας σας καλεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας να παρακολουθήσετε την προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη γέννα «Freedom for Birth». Θα ακολουθήσει ομιλία από νομικούς και επαγγελματίες υγείας σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και των βρεφών κατά τον τοκετό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ