Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στη Δράμα προχθές ο Νίκος Χουντής

● ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ προχθές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Όπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, βρήκαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τον γραμματέα της Δράμας Δημήτρη Καρβούνη, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά με τις εκλογές για το Δήμο Δράμας. Στην ουσία, ο κ. Καρβούνης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά με τα λεγόμενά του, ότι φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα δεν θα συνεργαστεί αφενός με την παράταξη Χαρακίδη, ούτε με κάποια άλλη παράταξη που έχει βάσεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.

● Ο κ. Καρβούνης, μίλησε για «αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά» που θα πρέπει να έχει η παράταξη, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα, ενώ είπε συγκεκριμένα, ότι, «θα φέρουμε τα πάνω – κάτω στην πόλη», χωρίς να δίνει περισσότερες εξηγήσεις. Ορίστε λοιπόν ολόκληρη η δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα Δημήτρη Καρβούνη, σχετικά με την κάθοδο του κόμματος στο Δήμο Δράμας:

«Η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλατύ συμμαχικό σχήμα με δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στις πολιτικές του μνημονίου, με δυνάμεις οι οποίες έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα είναι σε όφελος των πολιτών και όχι διαφόρων τοπικών επιχειρηματικών κύκλων. Στα πλαίσια αυτά, μέχρι τέλος του μήνα θα ανακοινώσουμε την κάθοδό μας στις δημοτικές εκλογές. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η διακήρυξη της Αυτοδιοίκησης Πολιτών Δήμου Δράμας, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και στις 30 Αυγούστου θα γίνει η ανακοίνωση. Θα τα πούμε τότε πιο αναλυτικά. (…)»

● «(…) Φιλοδοξούμε πάντως να φέρουμε τα πάνω – κάτω στην πόλη, να δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για το Δήμο Δράμας μιλώ συγκεκριμένα, από αυτό τον χαρακτήρα που πάει να πάρει. Μία σύγκρουση γιγάντων στην πόλη, με δύο ψηφοδέλτια από τη Νέα Δημοκρατία και δύο ψηφοδέλτια από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως, ουσιαστικά, δεν έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αφορούν σύγκρουση συμφερόντων πέρα και έξω από τις ανάγκες των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των νεολαίων της πόλης».

● Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μίλησε για «ελπίδα», που αυτή μπορεί να έρθει μόνο από τον κόσμο και μέσα από τις εκλογές του Νοεμβρίου λέγοντας συγκεκριμένα: «Υπάρχει ελπίδα, αρκεί να δοθεί ένα τέτοιο μήνυμα από την κοινωνία της Δράμας και όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το στοίχημα των εκλογών».

● Κατά τα άλλα, ο Νίκος Χουντής όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για το επόμενο χρονικό διάστημα. Προέβλεψε μάλλον δυσκολότερες μέρες και μήνες, σημειώνοντας αφενός ότι «οι τράπεζες επικαθορίζουν τις οικονομικές πολιτικές» και ότι οι «προτεραιότητες του μνημονίου έχουν αποδείξει τις καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας και βεβαίως την περιστολή, αντισυνταγματική και αντικοινωνική, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

● Σημείωσε ακόμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι, από τον Οκτώβριο, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έρθουν μεγάλες περικοπές για χώρες με υψηλό χρέος και υψηλό έλλειμμα: «κόβονται κοινοτικές και αγροτικές επιδοτήσεις». Και το δεύτερο, ότι «υπάρχει σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης της χώρας μας. Και αυτό σημαίνει εκτός των άλλων, ότι πρακτικά, τη δημόσια περιουσία της χώρας θα τη διαχειρίζεται επόπτης και εκκαθαριστής που θα ορίσει η Τρόικα».

[ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ 21/08/2010]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ