Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Όσα προλάβουμε και πάρουμε!!!


Είμαι ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ!!! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν έχω κάνει ποτέ μου έναν καρδιολογικό έλεγχο, για να δω έτσι απλά, πού βρίσκομαι μ' αυτό το θέμα! Είμαι και σε κρίσιμη ηλικία που λένε, στα 46, όπου τα καρδιακά θερίζουν, έχω και λίγα κιλάκια παραπανίσια!

Έτσι λοιπόν, ξεσκόνισα το βιβλιάριο του ΤΕΒΕ, είδα το όνομα του καρδιολόγου και το πήρα απόφαση: θα πάω!!! Και ξεκινάω.

Ο κύριος, καρδιολόγος στη Δράμα. Ευτραφούλης κι αυτός, με τα δικά του παραπανίσια κιλάκια του! Ευγενικός φυσιογνωμικά, καλοδιάθετος, καλοπροαίρετος. Η ομιλία του προδίδει άνθρωπο έτοιμο να σε εξυπηρετήσει!!!

Του αναφέρω σύντομα το ιατρικό ιστορικού μου και προχωράμε στο παρασύνθημα. Κοίταξε, μου λέει, με ύφος εύγλωτο και ειλικρινές, δήθεν, το ΤΕΒΕ δεν δικαιολογεί τέτοιες εργασίες. Δηλαδή τεστ κοπώσεως, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα και άλλες ιστορίες. Μα πως είναι δυνατόν, απαντά εγώ. Τότε γιατί έχει καρδιολόγο, ποιο το νόημα! Ας λέει από την αρχή, παιδιά, αυτόν τον πληρώνεται, δεν τον πληρώνουμε.

Ο άνθρωπος, προσπάθησε να φανεί εξυπηρετικός. Συνεχίζω εγώ, ρωτώντας τον αν θα μπορούσα να κάνω δαπάνη τα χρήματα που θέλει και να τα πάρω έπειτα απο το ΤΕΒΕ. Είναι ξεκάθαρος: ΟΧΙ, μου λέει για άλλη μια φορά.

Για προτίθεται να με εξυπηρετήσει: αν έχεις κάποιον φίλο που είναι του δημοσίου, τότε να πάρεις το βιβλιάριό του και εγώ μπορώ να σε εξυπηρέτησω. Να τα κάνουμε εκεί και έτσι θα κάνουμε έπειτα τη δαπάνη και είναι δικό μου θέμα. Αυτά μου είπε. Μιλήσαμε λίγο και περί ακρίβειας στη ζωή, ότι οι εξετάσεις παραμένουν ακριβές και άλλες παπαρολογίες!!!

Η συνέχεια ήταν να πάρω τους δύο φίλους και τα δύο ξαδέρφια μου που έχουν βιβλιάριο του δημοσίου, ο ένας συνταξιούχος, ο άλλος δάσκαλος, ο άλλος στη νομαρχία κι ένας μέσω ΟΣΕ. Αλλά οι άνθρωποι, λογικό, δεν μπορούσαν να μου το δανείσουν, γιατί κάλυπτουν κι αυτοί τους δικούς τους ανθρώπους!

Κοίτα να δεις, λέω. Ο καρδιολόγος μου στάθηκε εξυπηρετικός κι εγώ δεν μπορώ να βρω ένα βιβλιάριο του δημοσίου για να μην πληρώσω πάνω από 100 τουλάχιστον ευρώ. Και αναθεμάτιζα τους φίλους!!! Συγνώμη βρε παιδιά!

Καλή μου τύχη, σκέφτηκα, καλύτερα να πάω στο ΤΕΒΕ να ρωτήσω τι γίνεται με την όλη κατάσταση. Πηγαίνω το λοιπόν πρωί - πρωί με την αυγούλα και μένω άφωνος, όταν μου λένε ότι, σαφώς και τα καλύπτει όλα το ΤΕΒΕ. Με τη διαφορά ότι, ο καρδιολόγος θα σου γράψει τι πρέπει να κάνεις, θα πας σε ένα από συμβεβλημένα εργαστήρια και κατόπιν θα γίνει η διαδικασία και όλα εντάξει. Για περισσότερο με έστειλαν στον επιθεωρητή του ΤΕΒΕ στη Δράμα, στον κ. Καραμπατζάκη. Του ανέφερα το πρόβλημά μου και αμέσως μου είπε: επειδή βαρέθηκα μ' αυτόν, ή κάνε τον μια καταγγελία ή πανε να τον αλλάξεις λόγω κακής εξυπηρέτησης.

Ο άνθρωπος είναι γνωστός ως φαίνεται στο ΤΕΒΕ. Αρνείται να κάνει καρδιολογικούς ελέγχους, ζητάει χρήματα παραπανίσια και το παίζει και εξυπηρετικός δήθεν να βοηθήσει τον ασθενή. Τρίχας ο τύπος. Αλλά απορία μου είναι, γιατί τον κρατάνε στο ΤΕΒΕ; Γιατί δεν τον πετάνε απ' έξω; Να δούμε πώς θα βρει την πελατεία του ύστερα!