Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Νέα άγρια προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας από τα Σκόπια

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

Όπως και πρόσφατα γράψαμε όσο πλησιάζει η ημέρα του πολλοστού στην σειρά κύκλου διαπραγματεύσουν υπό τον Μάθιου Νίμιτς για την διευθέτηση κοινά αποδεκτού ονόματος του γειτονικού κράρτους των Σκοπίων (FYROM) τόσο εντείνεται -και έτσι θα συνεχίσει- η ακραία προπαγάνδα στο διαδίκτυο των Σκοπιανών. Τα τελευταία 24ωρα ακραία εθνικιστικά στοιχεία έχουν επιδοθεί σε μια μάχη εντυπώσεων και ιστορικής παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο σε μια ακόμα μεγαλύτερη ανθελληνική προπαγάνδα με ένα ακατάσχετο όργιο παραγωγής video spot, ορισμένα από αυτά φτιαγμένα επαγγελματικά άψογα, γεγονός που το κόστος τους παραπέμπει σε δαπάνες αρκετών χιλλιάδων euros! Ένα μπαράζ από μια καταιγίδα τέτοιων video spot & clip άνευ προηγούμενου που φτάνει και ξεπερνά τα όρια εθνικιστικής υστερίας! Σε πολλές περιπτώσεις δε όπως σήμερα αποκαλύπτουμε με αδιάσειστα στοιχεία, στο σημείο να καλούν τους απαναταχού μακεδόνες σε στρατιωτική εξέγερση εναντίον της Ελλάδας! Η παραποίηση ιστορικών στοιχείων όπως αυτή που αποκαλύπτει η ομάδα του History Of Macedonia είναι «σταγόνα στο ωκεανό» της παραπληροφόρησης που έχει ξεχυθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους τους διαδικτύου και αναπαράγεται από email σε email! Παραποίηση τέτοια όμως που πραγματικά τους εκθέτει, και αν μη τι άλλο τους καθιστά περίγελους στην διεθνή κοινότητα -ειδικά αν αυτές οι αποκαλύψεις μεταφράζονταν και σε άλλες διεθνείς γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, Ρωσικά, κινέζικα- ώστε να μαθευτεί η αλήθεια των ανόητων γεμάτων φανατισμό ενεργειών τους. Το Greek American News agency σήμερα σε μια νέα μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει μια νέα σειρά τέτοιων θλιβερών προπαγανδιστικών, και σε αρκετές περιπτώσεις εξοργιστικών video spot τα οποία αφενός δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα-και χρειάζονται για ακόμα μια φορά επιστημονική απάντηση- και αφετέρου οφείλουν να μας αφυπνίσουν γιατί δείχνουν το μέγεθος της ακραίας προπαγάνδας, παραποίησης, και διαστρέβλωσης της ιστορίας αλλά και ως πού μπορεί να φτάσει ο εθνικιστικός παραλογισμός. Παραλογισμός που το επίσημο ελληνικό κράτος αν και γνωρίζει αρκετά καλά εν τούτοις το Υπουργείο εξωτερικών και η Ντόρα Μπακογιάννη επιμένου να παραβλέπουν...

Οι Σκοπιανή κυβέρνηση μάλιστα εν όψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν ρίχνει πολλά εκατομύρια με νέα διαφημιστικά (και εν προκειμένω προπαγανδιστικά spot ) που προσκαλούν σε επίσκεψη σε μια χώρα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την Ελλάδα, όπως σημειολογικά παραπέμπουν τα νέα προκλητικά spot! Ίσως γιατί πράγματι ένα κατασκευασμένο μόρφωμα να μην έχει να επιδείξει τίποτα απολύτως και γιαυτό κατασκευάζει πολιτισμό, παράδοση και ιστορία! Στον νέο προκλητικό κύκλο άγριας ακραίας και εθνικιστικής προαπαγάνδας όπως θα δείτε επιδίδονται σε μια άγρια παραποίηση της ιστορίας σε σημείο μάλιστα που ξεπερνά και αυτά ακόμα της όρια της υστερίας. Σε πολλά από αυτά όπως θα δείτε σκορπούν τρόμο και εκτοξεύουν απειλές εναντίον της Ελλάδος!

Πολλά από αυτά -τα video- ξεκινούν με παραποιημένα αποσπάσματα από ρήσεις αρχαιοελληνικές γνωστών πατέρων της κλασικής μας ιστορίας και φτάνουν μέχρι σήμερα. Σε κάποια από αυτά με σλαβόφωνα voice over θα δείτε ακόμα και μεταφρασμένα στα ελληνικά με υπότιτλους της να ξαναγράφεται η ιστορία με βάρβαρο τρόπο όπως αυτό το 10λεπτο spot το οποία ξεπερνά σε φανατασία και τα πιο ευφάνταστα σενάρια συγγραφής της ιστορίας! Πολλά από αυτά επενδεδυμένα με αποσπάσματα γνωστών ταινιών αλλά εντελώς παραλαγμένα τα ιστορικά δεδομένα φτάνουν σε ακρότητες παρουσιάζοντας ως Σαλαμίνα την Κύπρο ή άλλα φαιδρά και ανήκουστα όπως θα δείτε αν έχετε την υπομονή να παρακολουθήσετε σε αυτό το 10λεπτο video-δώστε την προσοχή σας στην αρχή στον χάρτη που παρουσιάζεται! Και θα καταλάβετε! Δείτε τον γνωστό καθειρημένο παπαΤσαρκνιά, όπου στα Σκόπια παρουσιάζεται ως ένα σύμβολο της θρησκευτικής ελευθερίας να καταγγέλει την Ελλάδα για παραβιάσεις! Στα Σκοπιανά ΜΜΕ ο παπαΤσαρκανιάς έχει μόνιμη παρουσία για να επαναλαμβανει τις ανακρίβειες και τα ψεύδη του!

Στα video αυτά δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες φορές- θα δείτε να περνάνε από μπροστά σας εικόνες με μεγάλους χάρτες που περικλείουν μέσα τους τήματα της Βόρειας και κεντρικής Μακεδονίας, τμήματα Βουλγαρικού σήμερα εδάφους με την Μακεδονία όπως αυτοί την ονειρεύονται...

Φτάνουν σε αρκετές περιτώσεις να κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία και βάναυση συμπεριφορά. Για μαρτύρια που πέρασαν στα χέρια των Ελλήνων! Και άλλα πολλά τέτοια φαιδρά! Παρουσιάζουν μια εικόνα χώρας που περνά μαρτύρια και φτάνουν να παρουσιάζουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις με συνθήματα όπως το βαθιά ελληνικό«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»! Μας παρουσιάζουν ως ψεύτες που έκλεψαν την γή τους και παραποίησαμε την ιστορία ! Σε αρκετά από αυτά τα προπαγανδιστικά video spot υπό τους ήχους πολεμικών σλαβόφωνων εμβατηρίων καλούν σε επανάσταση και χρήση όπλων εναντίον της Ελλάδας για την απελευθερώση της «σκλαβωμένης γης»! Video με μουσική ραπ όπου μιλούν για «απελευθέρωση της «μακεδονίας»! Σε αρκετά από αυτά παρουσιάζονται τμήματα της πρόσφατης ιστορίας παραποιημένης και όπως έμαθαν να διαβάζουν την ιστορία που τους παρεδόθει από τον Τίτο! «Γράφουν» την ιστορία όπως εκείνοι την διδάχτηκαν στα χρόνια του Τίτο όπως παρουσιάζεται σε αυτό εδώ το spot! Φτάνουν στο σημείο να σκηνοθετούν video με το γνωστό ελληνικό στρατιωτικό εμβατήριο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ και με παραποιημένη την ιστορία παρουσιάζοντας ως σφαγείς των μακεδόνων το Παύλο Μελά, τον Γερμανό Καραβαγγέλη και άλλους ήρωες, ή ακόμα χειρότερα παρουσιάζουν τον Ιώνα Δραγούμη σε αποσπασματικές τους αναφορές για την Μακεδονία και τον αγώνα των Μακεδονομάχων μας! Δείτε αυτό το video για να ανατριχιάσετε! Κατασκευασμένες διηγήσεις σκοπιανών που προκαλούν οργή και θυμό από την ιστορική διαστρέβλωση που επιχειρήται συστηματικά, με κάθε μέσο και τρόπο!Ισχυρισμοί για μακεδόνες του Αιγαίου παντελώς αστήρικτοι και ανιστόριτοι!

Παρουσιάζουν ολόκληρα κεφάλαια της ιστορίας παραποιημένα όπως αυτά της περιόδου του 1948! Όπου είναι ολοφάνερο ότι προέρχονται από την περίοδο Τίτο όπου παραποιούνται και κακοποιούνταν συστηματικά η ιστορική πραγματικότητα προβάλλοντας ψευδείς εικόνες από άλλα αληθινά γεγονότα ως εικόνες διωγμού εξόδου και προσφυγιάς των Μακεδόνων του Αιγαίου! Κάνουν λόγο για γενοκτονία τω μακεδόνων από τους έλληνες σφαγείς(!) Και αυτή η σειρά των απαράδεκτων video spot που μιλούν για γενοκτονία εις βάρος των «μακεδόνων» δεν έχει τελειωμό! Η μαύρη προπαγάνδα η οποία σε πολλές περιπτώσεις προβάλλεται και από τα εθνικά τηκλεοπτικά δίκτυα ως συγκλονιστική αποκάλυψη! Κάποια από αυτά τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ προβάλλουν και τις απόψεις του συγγραφέα του βιβλίου «Μαύρη Αθήνα» όπου όχι απλά παραποιείται η ιστορία αλλά κακοποιείται με τον μανδύα της δήθεν επιστημονικής τεκμηρίωσης ανθρώπων παντελώς αγνώστων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα! Δείτε για να καταλάβετε! Η παραπληροφόρηση είναι καθημερινή σχεδόν σε όλα τα Σκοπιανά -κυρίως τα κρατικά -ΜΜΕ όπου αναπαράγονται τα ψεύδη του Τίτο!

Παραποιούν την ιστορία με κάθε τρόπο και μέσο(!) κάνοντας χρήση εθνολογικών στοιχείων από ελληνικούς και βαλκανικούς χάρτες αποκρύπτοντας βασικά ιστορικά στοιχεία! Με κάθε μουσική ελληνική υπόκρουση! Φτάνουν στο εξοργιστικό σημείο να μας κατηγορούν για κλοπή συμβόλων όπως αυτό του Σταυρού στην Ελληνική σημαία! Το θέμα με την ελληνική σημαία το βρίσκεις στο διαδίκτυο σε διάφορες παραλλαγές και κάτω από διάφορες μουσικές κάθε αφορά ακόμα πιο προκλητικό και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της χώρας μας! Video με σλαβόφωνα τραγούδια φωτογραφίες που σε πολλές περιπτώσεις επίτηδες δεν είναι καθαρές και ευδιάκριτες αναπαράγουν ψεύδη περί ανεξάρτητου μακεδονικού στρατού και άλλων τέτοιων! Στο διαδίκτυο βρίσκονται δεκάδες διάσπαρτα video clip με σλαβόφωνα τραγούδια που μιλούν για απελευθερώηση της μακεδονίας! Σε κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένα σκοπιανά ΜΜΕ τα οποία βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία προβάλλουν εικόνες από ασκήσεις του Ελληνικού στρατού ως προετοιμασία εισβολής στο έδαφος των Σκοπίων! Το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το σημείο είναι πώς και από πού βρίσκουν τόσο ευδιάκριτα πλάνα ασκήσεων του Ελληνικού στρατού, τη στιγμή μάλιστα που τα ελληνικά ΜΜΕ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν σταματήσει να προβάλλουν τέτοιες εικόνες και για λόγους εθνικής ασφαλείας! Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα το υλικό που προβάλλεται από τα σκοπιανά ΜΜΕ με σημεία διάταξης των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Φλόρινα και σε άλλα ακριτικά σημεία ίσως θα έπρεπε να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού στρατού και της ελληνικής αντικατασκοπείας! Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Τα ρεπορτάζ αυτά, όπως είναι ολοφάνερα, στόχο έχουν να εντείνουν το φανατισμό παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως χώρα επεκτατική και επικίνδυνη που απειλεί την εδαφική ακραιρεότητα των Σκοπίων, και την ειρήνη στα Βαλκάνια, έτσι ώστε να κλιμακώνεται ο φανατισμός και η ένταση μεταξύ των δυο λαών!

Και βέβαια το video clip Που κάνει θραύση είναι αυτό με την παρουσιάση του Σκοπιανού λεξικού στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου(09) σε διάφορες version! Δείτε το! Και αυτό όπως το αναπαράγουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί στο διαδίκτυο! Παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως χώρα βαρβάρων και νεοναζί!

Με λίγη προσοχή θα δείτε ότι μέσα από αυτή την εκστρατεία παραπληροφόρσης υπάρχουν κλεμένα στοιχεία από την Ελληνική επανάσταση! Σχεδόν σε όλα μιλούν με εικόνες και σύμβολα που έχουν κατασκευαστεί στις μέρες μας για την «ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ» «ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΕΚΔΟΝΙΑ»! Σε αρκετά μέσα από τις εικόνες και τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται αναπαράγεται ο φανατισμός και αλυτρωτισμός! Ένα από τα πλέον προκλητικά με παραποιημένους χάρτες είναι και αυτό το video! Τα video αυτά, με τις ίδιες εικόνες και τα ίδια σύμβολα και υπό διάφορες μουσικές υποκρούσεις καθημερινά αναπαράγονται κατά χιλλιάδες στο You Tube και αποστέλλονται με email από σκοπιανό σε σκοπιανό! Μια σειρά από αυτά οραματίζονται τα Βαλκάνια του 2020 κάπως έτσι! Η προπαγάνδα δεν σταματά όμως εδώ! Παρουσιάζει και δραματοποιημένα αποσπάσματα με εικονικές ορκωμοσίες από ταινίες και παραγωγές που έχει χρηματοδοτήσει η Σκοπιανή κυβέρνηση όπου αναπαριστώνται ελευθερωτές της μακεδονίας να ορκίζονται στο όνομα του Θεού και και των ενώπιον όπλων και ευαγγελίου να θυσιάσουν την ζωή τους για την ελευθερία της «σκλαβωμένης μακεδονίας». Άλλά video παρουσιάζουν ετοιμοπόλεμο τον «απελευθερωτή μακεδονικό στρατό» υπό τους ήχους στρατιωτικών εμβατηρίων που βρίσκεται παρατεταγμένος έναντι των ελληνικών συνόρων έτοιμο να εισβάλει και να θυσιαστεί για την ελευθερία των «σκλαβομένων Μακεδόνων» . Νεαρούς «ετοιμοπόλεμους μακεδόνες» που με την δύναμη του σταυρού και υπό τους ήχους σύχρονων μουσικών ακουσμάτων κατατρωπόνουν τον εχθρό!

Πολλά από τα προκλητικά spot κατασκευάζονται στην Αμερική, την Αυστραλία, παρουσιάζουν την «σκλαβωμένη μακεδονία» κάτω από διάφορες σύγχρονες διάφορες μουσικές παραλλαγές και φωτογραφίες που απαιτείται ανάλυση τους γιατί εκεί θα δείτε να συνδέονται πολλά περίεργα και ύποτα στοιχεία.. Επί πλέν σε αυτά ταvideo εξυμνείται η Αμερική που» βοηθά την Μακεδονία» να μπεί στο Νάτο και την Ε.Ε.! Παραποιούν βάναυσα την ιστορική πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις για να πείσουν σε αρκετά από αυτά χρησμιοποιούν ως μουσικό χαλί διασκευασμένηή αυτούσια ελληνική μουσική όπως το απόσπασπμα από την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου από το έργο του ΜΥΘΟΔΙΑ! Χρησιμοποιούν κατά κόρον εικόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου! Σε κάποια από αυτά εξυμνείται η φιλία της Ρουμανίας με εικόνες και χάρτες που δείχνουν πολλά...

Το όργιο της ιστορικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο δεν έχει φραγμό και τελειωμό. Καθημερινά ξεφυτρώνουν σαν τα κεφάλια τις λερναίας ύδρας και διαφορετικά video.. και κείμενα όπως αυτό των Bill Pascrell Jr. and Mark Souder το οποίο έχει αναρτηθεί σήμερα σε Σκοπιανό site του Καναδά και υπό τον τίτλο "Resolve issue of Macedonia" όσο για το ποιος είναι ο εν λόγω κύριος Bill Pascrell Jr το έχουμε αποκαλύψει εκτενώς σε έρευνα μας τον Δεκέμβριο του 2008. Στο ίδιο blog έκπληκτοι βρήκαμε πρόσφατο κείμενο του Ιουνίου για την προστασία της γλώσσας και της θρησκευτικής ελευθερίας μακεδόνων της Australian Macedonian Human Rights Committee (AMHRC) Κάνοντας μια εκτεταμένη δημοσιογραφική αναδίφηση στο ίδιο Σκοπιανό Blog που έχει αναρτηθεί πριν από λίγους μόλις μήνες ανακαλύψαμε και ψήφισμα αναγνώρισης των κοινωνικών αγώνων του Φίλιπο Παύλοβ Μοσκόπουλου (του ουράνιου τόξου_ το οποίο του απονέμενεται στις 15 Μαϊου (09) για την κοινωνική προσφορά του στην παγκόσμια κοινότητα των καταπιεσμένων μακεδόνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ