Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Η αλητεία στο μεγαλείο της!!!



Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
Για άλλη μια φορά, η αυθαιρεσία ξεπέρασε τα όρια της. Το κράτος δικαίου καταλύθηκε από όλους. Η παραπληροφόρηση από όλες τις πλευρές πάει σύννεφο. Και η προβοκάτσια, καλά κρατεί!
Ένα αγόρι, ένα 16χρονο αγόρι πέφτει νεκρό από τη σφαίρα ενός ανίκανου αστυνομικού. Ενός ανθρώπου, από τους εκατοντάδες ανθρώπους, που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για τη θέση αυτή. Που δεν επιτρέπεται να φοράνε αυτή τη στολή και να έχουν όπλο γεμάτο στα χέρια τους. Άλλος ένας που πήγε εκεί απλώς για να βρει δουλειά! Ο καθένας με τα προβλήματά του, θα μου πείτε. Όμως, άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Τα κριτήρια της επιλογής θα πρέπει να είναι αυστηρότερα. Θα πρέπει να περνούν από μεγάλες ασκήσεις κρίσεως, πανικού, θυμου, φόβου και μετά να τους δίνουν όπλο στο χέρι όλους αυτούς τους ανίκανους αστυνομικούς!
Τα γεγονότα είναι ήδη γνωστά σε όλους μας. Τι έγινε στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
Ο Αλέξης βρέθηκε λάθος ώρα σε λάθος τόπο. Τα πνεύματα οξύνονται πολλές φορές. Αλλά κανένας δεν αξίζει τη σφαίρα! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! Τον θάνατο για το τίποτα, για τα όσα υπόθηκαν. Γιατί κάποιος έχει μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια του όταν έχει ένα όπλο. ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ!!! Ή το χρησιμοποιεί πιστεύοντας ότι έτσι θα δείξει την εξουσία του!!!
Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι εκμετάλλευση. Οι δήθεν αντεξουσιαστές, οι δήθεν αναρχικοί, έπιασαν αυτόματα δουλειά! Η δήθεν αστυνομία, στάθηκε ανίκανη να κάνει τη δουλειά της! Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να δείχνει! Ότι δήθεν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τσούρμο αλήτες!!! Γιατί περί αλητών πρόκειται!
Όταν βάζεις φωτιά την περιουσία του άλλου, του συμπολίτη σου, του συνανθρώπου σου, του συν-φορολογουμένου σου, δεν είναι αντεξουσιαστής, δεν είναι αναρχικός. Ένα τίποτα είσαι, ένας κακόβουλος εγκληματίας είσαι! Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να καις το αυτοκίνητο του άλλου, το μαγαζί του άλλου που με κόπο έτσησε χρόνια τώρα, το σπίτι του άλλου όπου μέσα στέγαζε τη ζωή του, την αγάπη του, την ησυχία του!!!
Κι από πάνω, η προβοκάτορες. Γιατί περί προβοκατόρων πρέπει να μιλάμε! Η αστυνομία και οι δήθηκε αντίπαλοι αντεξουσιαστές της! Στην ουσία το ίδιο παιχνίδι παίζουν και οι δύο πλευρές.
Κυνήγαμε να σε κυνηγήσω! Χτύπαμε να σε χτυπήσω! Κράταμε να σε κρατήσω! Να σε κρατήσω στη θέση σου εντός του διεφθαρμένου, του σάπιου, του βαλτώδους συστήματος και να κρατήσεις κι εσύ εμένα, να έχω κι εγώ ύπαρξη!!!
Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, ο κόσμος ο αθώος. Οι κάτοικοι μιας πόλης και μια κοινωνίας που βουλιάζουν συνεχώς στο ΤΙΠΟΤΑ της διαφθοράς και της σαπίλας.
Η αλητεία σε όλη της το μεγαλείο και από τις δύο πλευρές. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Δήθεν δεν μπορούν να τους απομονώσουν, δήθεν δεν μπορούν να τους διαλύσουν, δήθεν δεν μπορούν να τους μαντρώσουν, δήθεν δεν μπορούν να τους συλλάβουν. Κι από την άλλη πλευρά, η έταιρη αλητεία των δήθεν θιγόμενων "πολιτών", των δήθεν "αντεξουσιαστών", των δήθεν "αναρχικών", η αλητεία του ΤΙΠΟΤΑ!!! Αυτοί που δήθεν αναλαμβάνουν να "τιμωρήσουν" την κακή αστυνομία! Αυτοί που δήθεν αντιτάσσοναι απέναντι σε ένα κράτος - δολοφόνο που δεν μπορεί να προστατεύσει τίποτα.

Οι φωτογραφίες του Αλέξη είναι από το ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ [http://lesvos.wordpress.com/2008/12/07/dologonoi_mpatsoi/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ