Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κοινωνική εργασία - πεντάμηνα


Η ΣΤΗΛΗ το είχε γράψει κι άλλες φορές και όσο κι αν είχε ψάξει το θέμα, απάντηση δεν είχε πάρει: οι προσλήψεις των πεντάμηνων θα αναστέλλονταν για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ή όχι; Κάποιοι έλεγαν… κάντε υπομονή! Τι υπομονή να κάνουν οι άνεργοι και οι πεινασμένοι;

Ο νόμος στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρος. Σε προεκλογική περίοδο, όλες οι προσλήψεις αναστέλλονται! Σε χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας και συγκεκριμένα στο άρθρο με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Σαβρίδη, σημειώναμε ότι υπήρξε εμπλοκή στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων! Ο κ. Σαβρίδης είχε τονίσει μεταξύ άλλων, ότι, οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που ανέλαβαν το ζήτημα με τα πεντάμηνα, είναι ιδιωτικοί φορείς και δεν εμπίπτουν στον σχετικό νόμο.
Παρόλα αυτά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορεί οι φορείς αυτοί να είναι ιδιωτικοί και όχι του δημοσίου, όμως οι θέσεις είναι του δημοσίου. Οι φορείς που θα προσλάβουν τα άτομα είναι του δημοσίου και γίνονται με χρήματα και προγράμματα του δημοσίου τομέα! Άρα λοιπόν, λογικό ήταν να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες.
Και ακριβώς σ’ αυτό το σημείο, ήρθε και η ανακοίνωση των ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η οποία επισημαίνει ότι, μετά από απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής και προσλήψεις ωφελουμένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Και εδώ τελειώνει ένα ακόμα ζήτημα. Οι διαδικασίες θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές… Φυσικά το πρόβλημα δεν λύνεται, γιατί κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί μετά τις εκλογές. Αν θα υπάρχει κυβέρνηση ώστε να συνεχιστούν οι διαδικασίες ή αν θεωρηθεί και αυτή … προεκλογική περίοδο και οι διαδικασίες ανασταλούν επ’ αόριστον!
Δεν θέλουμε να τρομάξουμε τον κόσμο, αλλά η πραγματικότητα στην Ελλάδα δεν είναι προβλέψιμη πια!
Προς το παρόν πάντως, χθες, υπήρξαν πάρα πολλές διαμαρτυρίες από τους απορριπτέους, οι οποίοι κατέκλυσαν τα γραφεία της «Επιμένουμε Δράμα» και εξέφραζαν τα παράπονά τους. Έγινε κυριολεκτικά ο χαμός! Το θέμα είναι ότι οι ωφελούμενοι έχουν το δικαίωμα της ένστασης για να αποδείξουν ότι όντως δεν έπρεπε να κοπούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ