Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ορδές βαρβάρων και προβοκατόρων!!!


ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ να μεταφέρω εδώ ένα κείμενο που διάβασα, από την ιστοσελίδα σκέψης και έκφρασης «Ακτιβιστής». Το παρακάτω κείμενο που βρίσκεται μέσα σε αγκύλες είναι δικό του (με τα κόκκινα γράμματα).


[Δεν μπορώ να δεχτώ καμιά μορφή βία. Και ιδιαίτερα αυτή που ασκείται προς άτομα που αδυνατούν να την αποτρέψουν, και αναγκαστικά την υφίστανται. - Δεν μπορώ να δεχτώ συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Και ιδιαίτερα αυτές που γίνονται βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. - Δεν μπορώ να δεχτώ βανδαλισμούς περιουσιών πολιτών που δεν τους προκάλεσαν και δεν ευθύνονται για κάτι. Και ιδιαίτερα τυχαίων και άγνωστων ιδιοκτητών.]


[Δεν μπορώ να δεχτώ ετσιθελικές καταλήψεις χώρων και κτιρίων που βρίσκονται σε λειτουργία. Και ιδιαίτερα όταν οι καταλήψεις δεν αποφασίζονται από εκείνους που τα διαχειρίζονται. - Δεν μπορώ να δεχτώ κανενός είδους κατάργηση και κυρίως εξευτελισμό εθνικών συμβόλων. Από οποιονδήποτε, πολίτη, φορέα ή το ίδιο το κράτος.]


[Δεν μπορώ να δεχτώ την αστυνομοκρατία που επικράτησε τις τελευταίες μέρες, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορώ να δεχτώ τις συμπεριφορές αυτών που την προκάλεσαν. - Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι γράφω όλα τα παραπάνω κι αυτό εξ αιτίας κάποιων τσογλανιών που δεν θέλουν την αλλαγή και την επανάσταση αλλά την καταστροφή και τη διάλυση.]


[Δεν μπορώ να αποδεχτώ πολιτικές που εξωθούν νεολαίους πολίτες στο περιθώριο, ή ακόμη και στο να αισθάνονται ότι τους ωθούν στο περιθώριο. Δεν μπορώ να δεχτώ πολιτικούς που διαπιστώνουν, διαπιστώνουν και δεν κάνουν τίποτα για να αποκαταστήσουν τις αδικίες που δημιουργούν τις καταστάσεις που διαπιστώθηκαν. Δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο μπουρδολογούντες πολιτικούς, περιφερόμενους κλόουν στα διάφορα τσιρκοκάναλα.]


[Δεν μπορώ, λόγω των πολιτικών αρχών που έχω διαμορφώσει στο πέρασμα των χρόνων και από τις οποίες εμφορούμαι, να σιωπώ... - Και δεν μπορώ να ανέχομαι άλλο και να επικροτώ πολιτικούς και διανοητές - δήθεν προοδευτικούς - και κόμματα που σιωπούν επιδεικτικά.]


● ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ καλύτερα κείμενα πιστεύω, που αναφέρονται στις άγριες μέρες που βιώνουμε ως Πολιτεία, και είμαι βέβαιος ότι εκφράζει αρκετό κόσμο και πολλούς από εσάς. Μια Πολιτεία που δέχεται απροκάλυπτη βία από πολλές πλευρές, και δυστυχώς είναι υποχρεωμένη να την υπομείνει. Αλλά ακόμα, δεν έχει και τους κατάλληλους ηγέτες να την αντιμετωπίσουν. (Δεν αναφέρομαι σε ηγεσίες καταστολής και χουντικών καθεστώτων, για να μην παρεξηγηθώ).


● Πολλές φορές οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Συνολικά 784 προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο λόγω των επεισοδίων. Οι 140 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μόνο στην Αθήνα διενεργήθηκαν 277 προσαγωγές. 39 προσαγωγές και 19 συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα.


● Από τους 19 συλληφθέντες, 13 είναι Έλληνες και 6 είναι αλλοδαποί: 3 Αλβανοί, 1 Βούλγαρος, 1 Λετονός και 1 Ιορδανός. Από τους 39 προσαχθέντες 26 είναι Έλληνες, 3 Γάλλοι, 4 Αλβανοί, 3 Ισπανοί, 2 Πολωνοί και 1 Λετονός. Έχουν συλληφθεί επίσης και Ιταλοί. Τι ζητούσαν άραγε όλοι αυτοί στην Ελλάδα; Μη μου πείτε ότι ήρθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ν’ ανάψουν κεράκι στον τάφο του!


● Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αναρχία. Αυτό είναι αλητεία! Σπάνε, καίνε, ρημάζουν, κατεβάζουν ελληνικές σημαίες. Αναρχία, μπορεί να σημαίνει κοινωνίες χωρίς κεντρικές εξουσίες, αλλά σίγουρα δεν εννοεί το χάος, τη βία, την καταστροφή.


● Η απαραίτητη σύνδεση της αναρχίας με τη βία και το χάος, είναι κυρίως προπαγανδιστική, καθώς ορισμένοι θεωρητικοί αναρχικοί θεωρούν τη βία όχι μόνο ακατάλληλο μέσο επιβολής, αλλά επίσης την εξισώνουν με την αστική ηθική, εγκρίνοντάς την μόνο ως μέσο αυτοάμυνας.


● Η λέξη αναρχία, όπως τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αναρχικοί, δηλώνει μια αρμονική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία, που στηρίζεται στις δυνατότητες της εθελοντικής συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας των ανθρώπων με βάση τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό και την προσωπική συμμετοχή.


Στη θέση των σημερινών ιεραρχικών, εξουσιαστικών πολιτικών δομών και οικονομικών θεσμών, οι αναρχικοί προτείνουν κοινωνικές σχέσεις θεμελιωμένες στην «εκούσια» ομαδική συγκρότηση αυτόνομων ατόμων, την αλληλεγγύη και την αυτοδιαχείριση. Ενώ συχνά ο αναρχισμός ορίζεται από αυτό στο οποίο εναντιώνεται, εντούτοις οι αναρχικοί ανά τις εποχές προσέφεραν σύμφωνα με το όραμα για αυτό που πιστεύουν ότι είναι η αληθινά ελεύθερη κοινωνία.


● Οι ορδές των βαρβάρων που καίνε, ρημάζουν και γκρεμίζουν, καμία σχέση δεν έχουν όλα αυτά που μπορούν να ονομάζονται «ιδεολογία της αναρχίας». Όλοι αυτοί, λειτουργούν προβοκατόρικα, ηθελημένα ή άθελά τους επειδή έτσι τους έπεισαν, και ενισχύουν με τις πράξεις τους, το κατασταλτικό έργο της εξουσίας και του συστήματος που υποτίθεται ότι πολεμούν.


● Το παιχνίδι συμπληρώνεται όταν η Αστυνομία δεν μπορεί να προστατεύσει όχι μόνο τους απλούς πολίτες, αλλά ενισχύει με τη δική της βία και βαρβαρότητα, τα έκτροπα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Και χάρη στους ψυχραιμότερους δεν συμβαίνουν χειρότερες καταστάσεις κάποιες φορές.


● Για παράδειγμα, η «αδυναμία» της ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύσει τους θεσμούς όπως την Πρυτανεία και την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα Προπύλαια του πανεπιστημίου και την ύψωση της «αναρχικής», δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι ένα σχέδιο, που με την συγκάλυψη πολλών, εδώ και δεκαετίες, προσπαθεί να οδηγήσει στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Του ασύλου των πραγματικών ιδεών και της έκφρασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ