Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η Ελληνική Πολιτεία, θα πρέπει κάποτε να ευχαριστήσει τους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν!



Στης ακρίβειας τον καιρό!
ΣΤΗΣ ακρίβειας τον καιρό, όλοι έχουν δίκιο! Τα προϊόντα μεταξύ τους είναι πια τόσο αλληλένδετα… που το ένα σπρώχνει το άλλο προς την αύξηση, ή τουλάχιστον την μη μείωση της τιμής του! Όπως είναι σήμερα το σύστημα, οι μόνοι που σου κόβουν απόδειξη γι’ αυτά που πληρώνεις, είναι τα σούπερ μάρκετ και τα ΚΤΕΟ!

Μπορεί να ακούγεται … γελοίο αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Η πάταξη της φοροδιαφυγής έχει αποτύχει πλήρως και κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται σοβαρά γι’ αυτήν, ούτε καν το ίδιο το Κράτος, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο φορολογούμενος πολίτης πρέπει να δείξει την ανάλογη ευαισθησία για να ζητάει κανονική απόδειξη σε ορισμένες εργασίες και επαγγέλματα.
Παραδείγματα, μήπως και αυτό το άσχετο Κράτος, μήπως αυτοί οι δημοσιοϋπαλληλίσκοι πολιτικοί της δεκάρας, καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν! Είσαι στον οδοντίατρο και σου κάνει σφράγισμα και καθαρισμό! Συνολικό κόστος σου βγάζει, για παράδειγμα, 170 €! Όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις σου λέει: «150 € χωρίς απόδειξη». Αμέσως κερδίζεις 20 €, που έτσι κι αλλιώς θα πλήρωνες!
Με τα 20 € μπορείς να αγοράσεις αρκετά είδη διατροφής από το σούπερ μάρκετ. Ψωμί, μακαρόνια, τυράκι, καρπούζι, ρύζι και άλλα διάφορα. Ή να τα χρησιμοποιήσεις διαφορετικά. Στης ακρίβειας τον καιρό, και όταν το αφορολόγητό σου επί της ουσίας έχει εξαφανιστεί και το έχει καταπιεί το μαύρο το σκοτάδι της αχαλίνωτης οικονομίας, τι να την κάνεις την απόδειξη όταν ουσιαστικά σου είναι άχρηστη! Έτσι κι αλλιώς κερδίζεις 20 €.
Σε άλλον γιατρό, όπου κάνεις ένα υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης. Σου το κοστολογεί 150 €! Όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις, η γραμματέας του σου λέει! Θα θέλατε να κόψουμε μια μικρότερη απόδειξη και να πληρώσετε μόνο 120 €; Στης ακρίβειας τον καιρό, το μυαλό σου τρέχει αμέσως στα 30 € που θα κερδίσεις!
Καλός γιατρός, λες! Μας έκοψε και 30 €, αφού η απόδειξη έτσι κι αλλιώς θα είναι άχρηστη! Άλλωστε, οι ιατρικές δαπάνες πρέπει να είναι αρκετά υψηλές για να μπορέσω να κερδίσω κάτι, αν κερδίσω στο τέλος, αφού το αφορολόγητο μου το είχαν κόψει ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος! Τι να την κάνω την απόδειξη;
Στην τελική, φεύγεις από τον γιατρό με μια απόδειξη … των 30 € που κέρδισες, αφού πλήρωσες 120 € αντί των 150 € που ήταν η αρχική τιμή! Ζούμε σε μια κοινωνία όπου στα πάντα μπορείς να κάνεις παζάρια! Φυσικά, στον τομέα της υγείας, τα παζάρια τα κάνει ο ίδιος ο γιατρός και ο πελάτης απλώς πληρώνει!
«Όλοι» βγαίνουν κερδισμένοι! Ο πελάτης που έδωσε 20 € - 30 € λιγότερα από την αρχική τιμή (μια τιμή βέβαια που το κόστος της δεν μπορεί να ελεγχθεί με κανέναν απολύτως τρόπο… οι ταρίφες των γιατρών είναι αξίωμα…) και ο γιατρός που μέσα σε μισή ώρα έβγαλε 120 €!
Φυσικά, ο Σαμαράς που υποσχέθηκε την πάταξη της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής, ο Βενιζέλος που έριξε το αφορολόγητο στη μαύρη τρύπα της οικονομίας και ο Κουβέλης που συνεχίζει το παραμύθι της εξαπάτησης των πολιτών… περιμένουν να γεμίσουν τα ταμεία με φόρους από τον ΦΠΑ! Και στο πλάνο, η Τρόικα, που επιμένει ότι η χώρα δεν έπιασε τους στόχους της! Μα είναι εντελώς γελοίο…

Κίνητρο
ΓΙΑ να μπορέσει το Κράτος να μαζέψει τουλάχιστον τον ΦΠΑ, θα πρέπει να δώσει κίνητρο στον πολίτη και στον πωλητή να κόψει την απόδειξη! Έτσι κι αλλιώς, ο ΦΠΑ είναι ένα ποσό χρημάτων που παραλαμβάνει ο πωλητής από τον αγοραστή για να τον δώσει στο κράτος! Όμως αυτό το ποσόν πολλοί θέλησαν να κρατήσουν και να μην αποδώσουν! Αλλά και να μην το κρατήσουν δεν τους ενοχλεί, αρκεί το κέρδος από το  κόστος του προϊόντος να μείνει καθαρό στον πωλητή!
Δούναι και λαβείν, πουλάς και αγοράζω! Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο 1+1=2!!! Θα μπορούσε για παράδειγμα το Κράτος να δώσει ένα κίνητρο αρχικά στον καταναλωτή για να ζητήσει ολόκληρο το ποσό της απόδειξης από τον γιατρό μαζί με το ΦΠΑ! Όμως να ξέρει ότι, για όποιο ποσό ιατρικής δαπάνης κάνει το χρόνο, από το ποσό του ΦΠΑ θα πάρει πίσω το 1% (παράδειγμα λέμε).
Ή να κερδίσει διαφορετικά, με μια ενδιαφέρουσα μείωση στο αφορολόγητό του! Γιατί πρέπει να τους πάρει τα χρήματα που δεν έχει να πληρώσει και θα κάνει τα πάντα για κερδίσει ένα εικοσάευρω; Λανθασμένη λογική, αφού με διάφορα κολπάκια μπορείς να κερδίσεις αρκετά εκατομμύρια από τον ΦΠΑ που θα κόβεται! Κι αν θέλει ο γιατρός ας κάνει διαφορετικά, αφού θα δώσεις κίνητρο στον πολίτη να κόψει κανονικά την απόδειξή του.
Όσον αφορά τους ιδιώτες γιατρούς, θα ήταν καλό να υπήρχε ανηρτημένος ένας τιμοκατάλογος στα ιατρεία, αναλυτικός για κάθε επίσκεψη με τον ΦΠΑ του! Τολμάτε κύριοι φωστήρες της πολιτικής να το κάνετε; Κάντε το! Η λογική του κόσμου είναι απλή! Χρειάζεται κίνητρο, όπως όλοι για όλα! Γι’ αυτό λοιπόν, μην παραπονιέστε που δεν μπορείτε να μαζέψετε τα έσοδα – που δεν μαζεύονται με τις δικές σας πρακτικές – και μην ρίχνετε το φταίξιμο στον κόσμο!

Ε ρε φθήνια που μας χρειάζεται!
ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ του γνωστού πια διαφημιστικού σλόγκαν «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται!» Για όσους έτυχε να το δείτε στην ελληνική τηλεόραση, η γνωστή εταιρεία Jumbo, έχει ένα διαφημιστικό σποτ, στο οποίο δύο νεαροί που κάθονται σε μια καφετέρια, καλούνται να πληρώσουν δύο φραπέ και ένα τοστ με 16 €. Και εκεί ο πελάτης πετάει το επίμαχο σλόγκαν! «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται!»
Από το διαφημιστικό μήνυμα της εταιρείας, θίχτηκε η ΠΑΣΚΕΔΙ, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εγκαλεί την Jumbo, ότι «εμφανίζει και μάλιστα με έμμεσο τρόπο τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης ως αισχρούς εκμεταλλευτές, τόσο των καταναλωτών όσο και του Κράτους, διότι η σερβιτόρα ζήτησε χρήματα χωρίς να εμφανίζει απόδειξη».
Η ΠΑΣΚΕΔΙ διαμαρτύρεται έντονα «για την εικόνα και το περιεχόμενο» της διαφημιστικής καμπάνιας και επισημαίνει ότι «προσβάλλει άμεσα ολόκληρο τον κλάδο, που αριθμεί 121.000 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εργασίας σε 700.000 οικογένειες, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά της εθνική μας οικονομίας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία».
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕΔΙ ζητάει από την Jumbo: «Αρκεστείτε να διαφημίζετε τα ασφαλή για τα παιδάκια και τη Δημόσια υγεία πάμφθηνα προϊόντα σας, χρησιμοποιώντας θεμιτές ή αθέμιτες μεθόδους, που αφορούν το δικό σας κλάδο, μη εμπλέκοντας άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ