Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κουκούλες φοράνε οι δοσίλογοι!

Το ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον σ' αυτή τη χώρα, στην Ψωροκώσταινα, αυτό είναι παραδεκτό από όλους, πλην ίσως ελαχίστων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι, δεν βλέπουν πέρα από τα γυλιά και τη μύτη τους! Η τραγικότητα της κατάστασης είναι πέρα από κάθε φαντασία!
Απο τα σημαντικότατα για την ελληνική κοινωνία γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και του Γενάρη του 2009 με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ από το ειδικό φρουρό μέχρι και σήμερα, η ελληνική κοινωνία έχει διχαστεί για το αν οι κουκουλοφόροι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ατόμων που "επαναστατούν" απέναντι στο αστικό κράτος. Κι αυτό φαίνεται καθημερινά.... όταν κάτι δεν μας ενοχλεί άμεσα, τότε ας συμβαίνει! Μακριά από μας, κι ας είναι όπου θέλει, έλεγαν οι παλιότεροι!
Όμως δεν είναι έτσι!
Ποτέ κανένας αγωνιστής, ποτέ κανένα κίνημα για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τον πλουραλισμό, για κανέναν αγώνα, δεν χρησιμοποίηση κουκούλα. Κουκούλες φορούσαν κάποτε οι δοσίλογοι, όταν παρέδιδαν τους αγωνιστές στους Γερμανούς και στους Βουλγάρους κατακτητές στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο! Τα έζησε αυτά η Ελλάδα.
Κουκούλες φορούσε και συνεχίζει να φοράει το στυγερό παρακράτος της Δεξιάς! Κουκούλες φοράνε όσοι πρέπει να κρύψουν τα πρόσωπά τους, γιατί αυτό που κάνουν είτε είναι παράνομο, είτε δεν θέλουν να δει ο κόσμος ποιοι είναι οι πληρωμένοι και πουλημένοι τρομοκράτες, δοσίλογοι και άλλοι παρόμοιοι!
Διαφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ότι θα φορούσε κουκούλα για να προστατευτεί! Αν το είπε έτσι όπως το διάβασα στα διάφορα ενημερωτικά μπλογκ, τότε έχει απόλυτο λάθος: γιατί πρέπει να κρυφτείς από τους αγώνες σου κύριε; Και τι θα γίνει αν σε φωτογραφήσει ο φακός του ασφαλίτη δηλαδή; Τι φοβάσαι; Τι έχεις να κρύψεις; Αν ο αγώνας σου είναι υπέρ της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, του πλουραλισμού, δεν έχεις να κρύψεις τίποτα απολύτως!
Ποινικοποίησαν, λέει, την κουκούλα. Εντάξει! Ποινικοποίησαν το έγκλημα που κάνει αυτός που φοράει κουκούλα, ποινικοποίησαν τον εγκληματία με την κουκούλα! Και πού το παράξενο; Ως εδώ τίποτα το κακό! Το παράξενο είναι όμως ΠΟΤΕ ποινικοποιήθηκε η κουκούλα! Αμέσως μετά τα γεγονότα στο Κολωνάκι! Τότε ποινικοποιήθηκε η κουκούλα! Γιατί με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 δεν έγινε καμιά ποινικοποίηση; Γιατί πριν δεν ποινικοποιηθηκε η κουκούλα;
Άλλο ενα πλαστό δίλημμα: τα έσπασαν οι κουκουλοφόροι στο Κολωνάκι, μετά από τόσα χρόνια σαματά που κάνουν στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές στην Αθήνα. Όταν έσπαγαν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα σε άλλες περιοχές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εκεί κανένα κράτος δεν ευαισθητοποιήθηκε να ποινικοποιήσει την κουκούλα! Τώρα που η κουκούλα έφτασε - δήθεν - στο Κολωνάκι, εκεί θυμήθηκε το αστικό κράτος ότι κινδυνεύει η υπόστασή του;
Αχά! Γιατί λοιπόν να μην υποθέσω ότι το αστικό κράτος της Δεξιάς, μιας Δεξιάς που επιτρέπει το δεξιό παρακράτος της να βρίσκεται στον αφρό, προσπαθεί να δείξει ότι κινδυνεύουμε όλοι με τους κουκουλοφόρους και τώρα κάτι πρέπει να γίνει; Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, μπορεί κάλλιστα να είναι ένα προπέτασμα καπνού, μια παραπλάνηση, ένας αντιπερισπασμός, για να ....κουκουλωθούν άλλα πράγματα! Και γιατί άραγε στις επιθέσεις των κουκουλοφόρων την πληρώνει πάντα ο λαουτζίκος, ο μικρομεσαίος, ο φτωχούλης του κράτους; Αυτός που πληρώνει φόρους σαν το γαϊδούρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ