Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οι κοκορομαχίες για το δεύτερο γύρο...

● ΑΓΡΙΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ προεκλογική εβδομάδα στη Δράμα. Βγαίνουν ήδη διάφοροι παρατρεχάμενοι στα τοπικά κανάλια και στηρίζουν διάφορους. Φωνάζουν και φωνασκούν, στηρίξτε αυτόν γιατί είναι πιο όμορφος, στηρίξτε τον άλλον γιατί είναι αλλιώτικος από τον πρώτο! Ομολογώ ότι αυτό το βιολί το έχω βαρεθεί...


● Και οφείλω να πω ότι και ο κόσμος το έχει βαρεθεί. Αλλά για να το πω και διαφορετικά, ο κόσμος σας έχει βαρεθεί! Σας έχει βαρεθεί κύριοι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Καταντάει γελοίο πια, να βγαίνετε στο καταμεσήμερο και να κοκορομαχείται. Νομίζεται ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει; Έχετε την εντύπωση ότι με αυτά τα ανόητα κατηγορητήρια και τα βρισίδια θα κερδίσετε περισσότερους ψηφοφόρους ή θα διώξετε ψηφοφόρους από την αντίπαλη παράταξη;

● Βγήκατε ποτέ να αφουγκραστείτε πραγματικά τον κόσμο έξω στην πόλη τι ακριβώς θέλει; Τι απαιτεί; Τι καημούς έχει; Αυτά τα έχετε ξεχάσει! Και ακόμα, ξεχάσατε να βλέπετε πώς αντιδρά ο κοσμάκης, ο δημότης, ο συμπολίτης, που είναι εγκλωβισμένος μεταξύ σφύρας και άκμονος! Η λογική της ποδοσφαιροποίησης δεν τραβάει πλέον. Τα πραγματικά ποσοστά των εκλογών είναι αυτά της πρώτης Κυριακής!

● Και ακριβώς εκεί θα πρέπει να ρίξετε το βάρος. Ακριβώς εκείνα τα αποτελέσματα θα πρέπει να μελετήσετε. Και εκεί φαίνονται οι πραγματικές μειοψηφίες. Εκεί ακριβώς θα πρέπει να μάθετε να διαβάζεται και ερμηνεύεται να νούμερα και όχι στη δεύτερη Κυριακή. Γιατί η δεύτερη Κυριακή δεν αντιπροσωπεύει το πραγματικό δείγμα των εκλογών.

Πολλά ακούγονται για χρηματικές εξαγορές. Ο ένας προσφέρει χρήματα στον άλλον προκειμένου να ανακοινώσει ότι στηρίζει την παράταξή του για τη δεύτερη Κυριακή! Το είδαμε κι αυτό... Υποψήφιος που έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος, πήρε τηλέφωνο στον τρίτο, να του ζητήσει την στήριξή του έναντι του πρώτου! Τι του έταξε; Ότι θα του ξεπληρώσει όλα τα έξοδα που έκανε ως παράταξη... Και εις ανώτερα! Τόσος καημός να βγεις δήμαρχος ρε φίλε?
Τόση ξεφτίλα πια σ' αυτή τη χώρα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ