Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, αλλά στους Έλληνες». Μίκης Θεοδωράκης

● ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά, προχωρά ο Μίκης Θεοδωράκης. Η πρωτοβουλία του ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις συναυλίες έργων του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής. Η εκδήλωση για την ίδρυση του κινήματος έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης...


● Μέχρι τότε δεν θα υπάρξει κάποια άλλη πληροφόρηση από την πλευρά του, κι αυτό φάνηκε από την άρνηση του ίδιου να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Απλά, μοίρασε το έγγραφο της πρόσκλησης και εκείνος αρκέστηκε να πει: «Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, αλλά στους Έλληνες».

● Στο «Βήμα της Κυριακής», ο ίδιος σημειώνει μεταξύ άλλων σε ένα άρθρο του με τίτλο: «Το όπλο της ανυπακοής»: «Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες εκλογές θέτουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με εκείνο το ποσοστό των ψηφοφόρων που νομιμοποιεί μια κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πλειοψηφία ενός λαού και επομένως το δικαιούται να ασκούν την εξουσία.» (…)

● (…) «Από τις αλχημείες των συνταγματολόγων του ισχύοντος κοινοβουλευτικού μας συστήματος εκπέσαμε στην καρικατούρα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που επιτρέπει σε μια ασήμαντη για κοινοβουλευτικά σταθμά μειοψηφία να ασκεί την εξουσία εν ονόματι, αλλά αν το επιθυμεί και εις βάρος, της πραγματικής πλειοψηφίας του λαού.»

● Και καταλήγει: «Στην ιστορία των δημοκρατιών η πολιτική ανυπακοή υπήρξε το μέσο μη βίαιης και διαφανούς αντίστασης του συνειδητού πολίτη απέναντι στις αποφάσεις μιας κυβέρνησης που παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης. Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι μια αυθαίρετη έννοια. Είναι μια ολόκληρη θεωρία της πολιτικής επιστήμης και του Συνταγματικού Δικαίου και κεκτημένο του πολιτικού και συνταγματικού μας πολιτισμού. Ας μην ξεχνάμε την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματός μας: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

● Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι, ο νέος δήμαρχος της Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης έχει να κάνει αρκετή δουλειά. Όχι για να μειώσω τον απερχόμενο Θωμά Μαργαρίτη, αλλά κάθε δήμαρχος αυτό πρέπει να κάνει. Όμως, πάνω απ’ όλα, ένα σημείο θέλω να θίξω, που μέσα απ’ αυτή τη στήλη το έχω θίξει πολλές φορές:

● Βάλτε επιτέλους εκείνη την περίφημη Δημοτική Αστυνομία να δουλέψει, γιατί παράγινε με το καθισιό στις γωνίες των πεζοδρομίων σε πηγαδάκια, δυο-δυο με τους Τροχαίους παρέα! Επιτέλους… Και μη μου πείτε ότι το γράφω σήμερα για πρώτη φορά! Και να κάνουν τροχονόμηση όπως είναι υποχρεωμένοι και πρέπει όταν οι δρόμοι μπλοκάρουν, κι όχι να τους φωνάζουν οι πολίτες ν’ ασχοληθούν με τα προβλήματα!

● Πάντως, δεύτερη μέρα μετά τις εκλογές, ο κ. Χαρακίδης άρχισε τις επαφές του από τα ψηλά! Εκ Θεού άρξασθαι που λένε… επισκέφθηκε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, προκειμένου να λάβει την ευλογία του!

● ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ της Κυριακής, άρχισαν να έρχονται τα πρώτα απεγνωσμένα μηνύματα του Θωμά Μαργαρίτη στα κινητά τηλέφωνα. Φαίνεται πως είχαν ήδη καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το πρώτο μήνυμα που ήρθε στο δικό μου τηλέφωνο έλεγε: «Από το πρωί ο αντίπαλος χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κερδίσει τον Δήμο Δράμας. Εγώ έχω μόνο την ψήφο σας. Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε Θωμά Μαργαρίτη».

● Το επόμενο μήνυμα ήταν το παρακάτω: «Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζουν τα ψέματα. Το μήνυμα για exit pol που μας ήρθε είναι ακόμα μια απάτη. Τιμωρήστε τους. Θωμάς Μαργαρίτης».  Αν και προσωπικά δεν έλαβα κανένα exit pol από Κυριάκο Χαρακίδη, αυτό έδινε, όπως έμαθα αργότερα, σε 11 εκλογικό τμήματα περίπου 52% Χαρακίδη και 48% Μαργαρίτη.

● Την ίδια ώρα, έξω από τα εκλογικά τμήματα, στελέχη της παράταξης Χαρακίδη έκαναν την χειρότερη παρενόχληση προς ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα, έξω από το 3ο Δημοτικό σχολείο, μια κυρία, πλησίαζε κάθε αυτοκίνητο που σταματούσε και με περισσό θράσος, θύμιζε ότι πρέπει να ψηφήσουμε Χαρακίδη. Δεν φαντάζομαι η ενέργεια αυτή να είναι νόμιμη από την κυρία, αλλά προφανώς, ποιος να κάνει τον σχετικό έλεγχο παρενόχλησης ψηφοφόρων;

● ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ μ’ εκείνο το όνειρο που είχε ο Ψινάκης να γίνει αντιδήμαρχος στο Δήμο Αθηναίων; Κρίμα… Η πρωτεύουσα έχασε την ευκαιρία να μάθει τα πολιτικά καλιαρντά!

● ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, που στην όψη της έχει τον Μέγα Αλέξανδρο, λεπτομέρεια από το κλασικό ψηφιδωτό της Πομπηίας, κυκλοφόρησε η ισχυρή σκοπιανή οργάνωση «United Macedonia Diaspora» που εδρεύει στις ΗΠΑ και έχει καλέσει τους απανταχού Σκοπιανούς να την προμηθευτούν.

● Το 2008 η ίδια οργάνωση, είχε επιχειρήσει να κυκλοφορήσει πιστωτική κάρτα με τον 16άκτινο Ήλιο της Βεργίνας, την οποία τελικά απέσυρε μετά από αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας και την παρέμβαση των Αμερικανών βουλευτών κ.κ. Μπιλιράκη και Μαλόνεϊ προς την εταιρεία που τις τύπωσε και τις εξέδωσε στις ΗΠΑ.

● Τώρα η οργάνωση εκδίδει νέα προκλητική κάρτα με τον Μέγα Αλέξανδρο τονίζοντας ότι τα έσοδα από την κάρτα Visa, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των δράσεων της οργάνωσης, που στοχεύουν στην «προώθηση της ενότητας του «μακεδονικού» λαού στα Σκόπια και στις γειτονικές χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ