Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Άντε βρε, καλοφάγωτα!

● ΤΕΛΙΚΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ έχει το μικρόβιο της διαφθοράς. Μολύνει, στην κυριολεξία, όποιον έρθει σ’ αυτή τη χώρα κι ας θεωρείται …αδιάφθορος. Στην Ελλάδα ο νόμος είναι ένας: όσο αδιάφθορος κι αν είσαι, το γλυκό κλίμα της Αθήνας ...
θα σε διαφθείρει σίγουρα!

● Έτσι την πάτησε τελικά και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, ένας Ολλανδός υπάλληλος, ο οποίος, ως γνωστόν, βρήκε να ενοικιάσει ένα σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς 9.100 ευρώ το  μήνα! Το γεγονός έγινε γνωστό στη χώρα πριν από λίγο καιρό, όμως όταν το μαντάτο έφτασε στο ταμείο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, το είδαν και τρελάθηκαν!

● Το αλμυρότατο ενοίκιο λοιπόν, σε συνδυασμό με την ευρεία δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα από τον ελληνικό Τύπο, προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό στα κεντρικά του ΔΝΤ! Είναι αυτό που λένε: το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Αθήνα, προκαλεί καταιγίδα στα κεντρικά του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον!

● Κυρίως όμως, έγινε κατανοητό στον συγκεκριμένο υπάλληλο, ότι, το συγκεκριμένο ενοίκιο μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί πρόκληση, την ώρα που το ΔΝΤ επιβάλλει την πιο σκληρή λιτότητα στην χώρα. Έτσι, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια στα όνειρα του Ολλανδού, με μια πιο μετριοπαθή λύση εγκατάστασης για το νέο μόνιμο κάτοικος στη χώρα!

● ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΗ Η χώρα και αυτός ο λαός, αργούν να πάρουν μπρος! Συγχωρήστε μου την έκφραση και μην την παίρνετε προσωπικά ο καθένας, όμως συμπεριλαμβάνει όλους μας. Θα πρέπει να έρθουν οι ξένοι για να μας δείξουν ποιοι είμαστε. Θα πρέπει να έρθουν οι ξένοι, για να μας πουν ότι δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να έρθουν οι ξένοι, για να μας πουν ότι χρεοκοπήσαμε.

● Αυτή η στήλη το έχει γράψει εδώ και καιρό, από τις πρώτες μέρες ακόμα που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ, ότι χρεοκοπήσαμε. Και αφήσουμε τα πολιτικάντικα τερτίπια. Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε οριστικά, πλέον. Μαζί του χρεοκόπησε και η πολιτική πρακτική που το διαπερνούσε την τελευταία 30ετία!

● Χρεοκόπησαν τα πάντα. Το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα έτσι όπως τα γνωρίσαμε από το 1974 και μετά, αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία καταρρέει με τέτοιο πάταγο που τρομάζει. Χρεοκοπήσαμε ακόμα και από αρχηγούς, από πολιτικούς, από ανθρώπους με όνειρα, με αξίες και παρακαταθήκες αξιών. Γεμίσαμε σαβούρα και σκαταδούρα κυρίως στον χώρο της πολιτικής.

● Πολιτικοί χωρίς αξίες, με τη σκέψη μόνο στο χρήμα και τη ρεμούλα. Χωρίς όνειρα για τη χώρα, χωρίς διάθεση για προκοπή του τόπου. Μόνο τα προσωπικά, συγγενικά και ημέτερα συμφέροντα να εξυπηρετήσουν και τίποτα άλλο. Ο τόπος γέμισε από συνωμοσίες, από αριβίστες – πολιτικούς, που παραδίδουν κομμάτι – κομμάτι τη χώρα σε ξένες δυνάμεις.

● Διαμοιράζουν στην κυριολεξία τα ιμάτια της πατρίδας και του έθνους, τη γη και τη θάλασσα, χωρίς καμιάν αιδώ! Συνωμοσιολογούν πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, για να χαρίσουν το Αιγαίο στην Τουρκία, μιλούν για διζωνική ομοσπονδία στην Κύπρο και ετοιμάζονται να παραδώσουν την Ιστορία της Μακεδονίας στα Σκόπια, δίνοντας έτσι βάσει στις «αλυτρωτικές» φασιστοειδής – εθνικιστικές ομάδες των υποδουλωμένων Σκοπίων.

● Και όσο πιο «ειρηνικά» μπορούν, προσπαθούν να παραδώσουν διάφορες εξουσίες στις κατ’ επίφαση τουρκικές μειονότητες που αλώνουν κυριολεκτικά την ελληνική Δυτική Θράκη. Μειώνουν ακόμα και το επίπεδο γνώσεων των Ελλήνων ομογενών στην Αλβανία, περιορίζοντας την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Κι όλα αυτά, ακούγονται τόσο φυσιολογικά στην Ελλάδα του 2010, λες κι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει ν’ ακολουθεί η χώρα, η πατρίδα, η Ελλάδα.

● ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, αυτή η χώρα, είναι παράταιρα αφόρητη. Ό,τι θυμάται χαίρεται. Και ξαφνικά ανακαλύψαμε στην Σπιναλόγκα… Κάτι που είχα ξεχάσει για πολλά – πολλά χρόνια! Και το χειρότερο δεν είναι ότι ανακαλύψαμε την Σπιναλόγκα, αλλά την ανακαλύψαμε επειδή μας την σερβίρει η τηλεόραση! Η τηλεοπτική μας μανία και μόδα είναι που μας οδηγεί και όχι επειδή …την θυμόμασταν από πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ