Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κατευθυνόμενοι πιτσιρικάδες ...

Τελικά, στην Ελλάδα, ζεις τον μύθο σου! Αυτό τον μύθο δηλαδή που σου έχουν σερβίρει, για μια χώρα όμορφη, με μπόλικο ήλιο και γαλάζιο ουρανό τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Αυτή τη χώρα με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τα χρυσά ακρογιάλια....
 Αυτή τη χώρα, που βουλιάζει στην οικονομική της ύφεση, υπό την απουσία ενιαίου εθνικού πολιτικού σχεδιασμού και ηγετών. Αυτή η χώρα πάσχει από έλλειψη ηγετών. Από ηγέτες που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν έναν καταπονημένο λαό, άγρια φορολογούμενο και δεσμώτη μιας αχαλίνωτης κερδοσκοπίας. Ένας λαός που είναι δέσμιος της καταναλωτικής μανίας που του εμφύτευσαν συστηματικά χρόνια τώρα οι διάφορες πολυεθνικές και τον απομάκρυναν συστηματικά από την αγορά των προϊόντων που παράγει ο τόπος του.
Ο ίδιος αυτός λαός, είναι που ανέχεται όλα όσα συμβαίνουν σήμερα σ’ αυτή τη χώρα, χωρίς να αντιδρά. Ακόμα και οι όποιες αντιδράσεις του είναι κι αυτές κατευθυνόμενες.
Μέχρι που φτάσαμε στην αναγέννηση της τρομοκρατίας. Μιας εγχώριας τρομοκρατίας, που ξαναγεννιέται μέρα με τη μέρα, που μαθαίνει νέες μεθόδους και το δείχνει, που δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να σκοτώσει, να δολοφονήσει, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εμπλακεί ακόμα και με τη μαφία. Και κυρίως, μια τρομοκρατία που έχει άτομα να τα ξοδέψει στον «αγώνα»! Τρομοκρατία χωρίς πολιτικά κριτήρια, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, είναι μόνο μια ομάδα δολοφόνων. Αμούστακα παιδιά, που δεν γνωρίζουν την ιστορία της χώρας. Γιατί αν την γνώριζαν, σίγουρα θα δρούσαν διαφορετικά. Δουλεύουν για το παρακράτος, ίσως ακόμα και χωρίς να το ξέρουν. Κατευθυνόμενοι πιτσιρικάδες 22 και 24 χρόνων, που τους εμφύτευσαν το μικρόβιο της δήθεν «αντίστασης». Τους έκαναν δήθεν «αντάρτες των πόλεων». Δεν ξέρω ποιος και τι προσπαθεί να αναγεννήσει στην Ελλάδα με τη νέα γενιά τρομοκρατίας. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα γεγονότα, στοχεύουν στον κλονισμό της δημοκρατίας και στην αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος. Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες γι’ αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ