Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τόσα δίνω να σ’ εξαγοράσω… Πόσα θες;

● ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ η πολυπόθητη δήλωση στήριξης του νομάρχη Δράμας Κώστα Ευμοιρίδη και υποψηφίου για το Δήμο Δράμας με την παράταξη «Η ώρα της Δράμας», προς τον νυν δήμαρχο Δράμας Θωμά Μαργαρίτη. Ο κ. Ευμοιρίδης στηρίζει την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα – Νέα Πορεία», όπως άλλωστε ήταν και το ζητούμενο...


● Βέβαια, στη δήλωσή του ο κ. Ευμοιρίδης αναφέρεται στη στήριξη όλων όσων επίσημα στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία σ’ αυτές τις εκλογές, ξεκινώντας από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου δηλώνει τη στήριξή του για τη δεύτερη Κυριακή προς το ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και τα πρόσωπα των Γεωργίου Παυλίδη και Κωνσταντίνου Καραβά.

● Στη συνέχεια, δηλώνει την στήριξή του στην παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα – Νέα Πορεία» στο Δήμο Δράμας, ενώ δηλώνει την στήριξή του και στις παρατάξεις «Πορεία Ευθύνης και Δημιουργίας» (Φατράλης) στην Προσοτσάνη, καθώς και στους υποψηφίους της Ν.Δ. στους Δήμους Δοξάτου (Καλογήρου) και Παρανεστίου (Καγιάογλου).

● Εδώ μπορούμε να κάνουμε μία παρατήρηση: παρεμπιπτόντως, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του επικεφαλής της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας – Νέας Πορείας» κ. Θωμά Μαργαρίτη, ενώ αναφέρονται έστω και εντός παρενθέσεως, τα ονόματα όλων των άλλων επικεφαλής! Λέτε να είναι τυχαίο;

● Το ζήτημα που μένει όσον αφορά τον κ. Ευμοιρίδη, είναι τι θα κάνει αμέσως μετά τη λήξη των εκλογών. Άραγε, θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης που ο ίδιος ίδρυσε και θα παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια να αντιπολιτεύεται ή να στηρίζει τον Θωμά Μαργαρίτη και να διαφωνεί ή να συμφωνεί με Χαρακίδη, Σούτο και Μήτρου;

● Προφανώς το ιστορικό του ανδρός δεν επιτρέπει τέτοια στάση. Το πιθανότερο είναι λοιπόν η οριστική του αποχώρηση από τα πολιτικά κοινά του τόπου και η παραχώρηση (στον κ. Κάργα ίσως;) της αρχηγίας της παράταξης. Ίδωμεν…

● ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ η παραίτηση του Τάσου Τσιβκίνογλου, του (πρώην πλέον) προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής το ΛΑΟΣ στη Δράμα από τη θέση του στο κόμμα. Ο κ. Τσιβκίνογλου επικαλείται «προσωπικούς λόγους», προφανώς όμως τον επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα που έλαβε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θωμά Μαργαρίτη.

● Για την ιστορία ο κ. Τσιβκίνογλου έλαβε 468 ψήφους καταλαμβάνοντας την 22η θέση με διαφορά 43 ψήφων από την 20η θέση, που είναι και η τελευταία για την κατάληψη μιας έδρας στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας με τη νικητήρια παράταξη. Προφανώς θεώρησε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να τον στηρίξει καλύτερα ώστε να εκλεγεί και ότι αυτό δεν έγινε.

● Το παράπονό του φαίνεται στη δημόσια δήλωση παραίτησής του, όπου αναφέρει: «Θέλω να πιστεύω ότι άσκηση τα καθήκοντά του με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της παράταξης».

● ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ πλευρά, κάποιοι άλλοι, εκλιπαρούν για στήριξη και ψήφιση, προσφέροντας χρήμα. Δεν ξέρω αν το χρήμα αγοράζει τα πάντα . Προφανώς μεμονωμένες ψήφους εξαγοράζει. Άλλωστε δεν είναι καινούριο! «Τόσα δίνω… πόσα θες;», που λέει και το τραγούδι! Άραγε, το χρήμα, εξαγοράζει παρατάξεις; Ποιος ξέρει… Θα δείξει η επόμενη Κυριακή!

● ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ προτίμησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, να στείλει περαιώσεις. Τα πεντακοσάρικα και τα χιλιάρικα έπεφταν σαν βροχή στην πρώτη εβδομάδα των εκλογών. Και τι περίμεναν λοιπόν; Ότι ο κόσμος θα το αγνοήσει αυτό και θα τρέξει να επικυρώσει την πολιτική της κυβέρνησης; Αλήθεια, ψάχνουν για ηλίθιους;

● Και φυσικά, το ζήτημα δεν είναι μόνο η αποστολή των περαιώσεων από την Εφορία. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να πληρώσει κάποιος, όταν δεν έχει! Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν με την τεράστια πίεση που ασκούν στις επιχειρήσεις κάθε είδους και κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες. Πόσο νομίζουν ότι μπορούν να αντέξουν τα μαγαζάκια, όταν δεν έχουν να πληρώσουν τα ενοίκια και το ρεύμα;

● Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), πάνω από 1.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη μεταναστεύσει σε γειτονικές χώρες. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, μετά τη φυγή καταθέσεων ύψους περίπου 26 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό, παρατηρούμε να ακολουθεί η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων, ακόμα και του εμπορίου.

● Οι επιχειρήσεις αυτές που φεύγουν από τη χώρα, αναφέρεται, αναζητούν καλύτερο οικονομικό κλίμα, οικονομική και πολιτική σταθερότητα, επενδυτικό και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, απλό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλότερο κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού, ευκολότερη πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση και λιγότερη γραφειοκρατική διαδικασία.

● Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η «μετεγκατάσταση» των ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει «ακατάσχετη αιμορραγία» στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο θα στερήσουν από έσοδα την οικονομία μας, αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, αφού για την επιστροφή κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.

● Αναφέρεται επίσης στη δραματική κατάσταση των επιχειρήσεων, καθώς 7 στις 10 σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 2 στις 10 έβαλαν λουκέτο, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα μετράμε 82.500 λιγότερους εργαζόμενους, 45.000 λιγότερους εργοδότες, ενώ οι άνεργοι άνω του ενός έτους ξεπέρασαν τους 277.000 και πάνω από 200.000 νοικοκυριά (10%) δεν έχουν εισόδημα από εργασία, καθώς κανένα από τα μέλη τους δεν εργάζεται.

● ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ άλλο, εν μέσω εκλογικού και οικονομικού ψύχους, καθώς περιμένουμε έναν χειμώνα που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερες τις ζωές μας, βγαίνει κι εκείνος ο βαρύγδουπος Πεταλωτής, και το λέει το ανέκδοτο, ότι το κυβερνών κόμμα θα εξαντλήσει την τετραετία. Και συνεχίζοντας να προκαλεί τον γέλωτα, επισημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν «όταν προβλέπει το Σύνταγμα».

● Εγκλωβισμένος ο ΓΑΠ, στον εφιάλτη των εκλογών που ο ίδιος άνοιξε χωρίς λόγο και τώρα προσπαθεί να τον κλείσει! Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όπως και ο χρόνος, όπως και τα γεγονότα δεν μηδενίζουν τις πράξεις μας! Μόνο που ορισμένες φορές, σε κάποιους ξεφεύγει μια δόση αυτοκριτικής και αλήθειας, όπως για παράδειγμα εκείνος ο Δημήτρης Ρέππας…

● … ο οποίος, μιλώντας για το μήνυμα της κάλπης, είπε ότι «φαίνεται σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες δείχνουν αυτή την κατανόηση προς την κυβέρνηση, αφού θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική» (γιατί άραγε;), επισημαίνοντας ότι «αυτό όμως δεν πρέπει να το παρερμηνεύσουμε, δεν πρέπει να το θεωρήσουμε ότι είναι έγκριση της πολιτικής μας». Και κατέληξε: «πρέπει να βελτιώσουμε την πολιτική μας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ