Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Καψούλι το καψούλι… μαζεύονται οι συνταγογραφήσεις!

● ΚΑΨΟΥΛΙ ΤΟ ΚΑΨΟΥΛΙ, να ’σου η χώρα πλάι στην Υεμένη. Διδάσκουν αυτοί της Αλ Κάιντα τελικά, ασχέτως κι αν οι δικοί μας ντόπιοι τρομοκράτες δεν έχουν καμιά επαφή μαζί τους. Τουλάχιστον έτσι ξέρουμε μέχρι τώρα......
Γιατί, μπορεί να υπάρχει επαφή, αλλά τα δικά μας τα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής, είτε δεν το γνωρίζουν, είτε δεν το λένε για πολλούς και διαφόρους λόγους, καμιά φορά και κατανοητούς!

● Τουλάχιστον ως προς αυτό, έχουμε να καυχιόμαστε. Έχουμε τρομοκράτες δικούς μας, ντόπιους, καθαρούς, χωρίς προσμίξεις, όχι ξένους, ελληναράδες βρε παιδί μου, που ξέρουν που βαδίζουν, ξέρουν που στοχεύουν, ξέρουν που στέλνουν τα καυτά τους δεματάκια! Στην ελληνική εγχώρια τρομοκρατία, δεν μπορούμε να μιλάμε για εισαγωγές… ίσως ελάχιστες μόνο, στον τρόπο κατασκευής αλλά αυτό είναι ασήμαντο.

● Οι Έλληνες τρομοκράτες, είναι οι μόνοι τελικά που εξάγουν, πληρώνουν το αντίτιμο για τα δέματα κρατούν και αποδείξεις και δεν ενδιαφέρονται και για τα ρέστα! Είδατε μωρέ τα παιδιά; Ένα ολόκληρο εικοσάρικο στο δεματάκι. Πόσα δεματάκια έστειλαν; Υπολογίστε επί 20 ευρώ…

● ΜΑΤΘΑΙΕ, το διάβασες αυτό; Ένας στους τέσσερις ήλιους του γαλαξία μας είναι όμοιος με το δικό μας και είναι πιθανόν να διαθέτουν σε τροχιά τους πλανήτες στο μέγεθος της Γης, εκτιμούν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

● Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γαλαξίας μας έχει περίπου 200 δισεκατομμύρια άστρα και 46 δισεκατομμύρια πλανήτες στο μέγεθος της Γης, χωρίς να υπολογίζονται όσοι γήινοι πλανήτες περιφέρονται γύρω από τα άστρα τους σε πιο μακρινές τροχιές! Ετοίμασες βαλίτσες;

● Αναρωτιέμαι. Αν εκεί έξω υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί όπως οι δικοί μας, λέτε να υπάρχουν κι εκεί τρομοκράτες, εφορία, περαίωση, φορολογία και Διαγαλαξιακό Νομισματικό Ταμείο; Αν υπάρχουν, τη βάψαμε! Καλύτερα να μείνουμε εδώ!

● ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΝΟΥΡΙΕΛ Ρουμπινί, ο οικονομολόγος που προέβλεψε τη μεγάλη κρίση, το είπε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα: «Το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», συμπληρώνοντας: «Τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα». Ο Ρουπινί εκτιμά ότι εκείνο που ενδεχομένως κάνει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων – στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, το ελληνικό πακέτο διάσωσης είναι στην ουσία μια διάσωση των επενδυτών. «Το ελληνικό πακέτο επιτρέπει στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια να μεταφέρουν περίπου 150 δισεκ. ευρώ παθητικού τους στις κυβερνήσεις της ΕΕ ή την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ». Και συμπληρώνει η εφημερίδα: «Οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται στην πλήρη τιμωρία της λιτότητας υπό ψευδείς προφάσεις, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της απαλλαγής χρέους.»

● ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ όμως; Για τους μικρούς …μεγαλοφορολογούμενους ή για τους μεγάλους …μικροφορολογούμενους Έλληνες! Τι θέλω να πω; Διακόσιοι μεγαλογιατροί, σε διάστημα ενός μήνα έγραψαν μισό εκατομμύριο συνταγές αξίας 10.490.449,29 ευρώ! Και αιφνιδίως το ελληνικό κράτος ανακάλυψε τον τροχό! Και είπε να τον κινήσει…

● Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» δημοσίευσε τη λίστα με τα ονόματα των 200 γιατρών. «Πρόκειται για την κομπίνα της δεκαετίας, που στήθηκε σε βάρος των ασφαλισμένων και των Ασφαλιστικών Ταμείων», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, μαζί με τη λίστα των γιατρών υπάρχει και εκείνη με τους φαρμακοποιούς που όλως τυχαίως είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που γράφουν τα περισσότερα φάρμακα και απόλυτα τυχαία όλοι τους είτε συστεγάζονται με τους γιατρούς στην ίδια πολυκατοικία, είτε βρίσκονται στην ίδια γειτονιά....

Σύμφωνα με «ΤΙ ΒΗΜΑ», συγκεκριμένο φαρμακείο εκτέλεσε τις περισσότερες συνταγές και τους τρεις μήνες του 2010 (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο). Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο εκτέλεσε 10.097 συνταγές αξίας 210.226,92 ευρώ. Το ίδιο φαρμακείο τον Μάιο εκτέλεσε άλλες 10.349 συνταγές αξίας 200.371,80 ευρώ και τον Ιούνιο 11.889 συνταγές αξίας 186.906,59 ευρώ. Αυτό θα πει μπάζα και κονόμα!

● Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ο καθένας με τον χαβά του και τον καημό του. Εδώ η χώρα καίγεται, κι αντί να κάτσουν να δουλέψουν να μαζέψουν τα φράγκα και να στείλουν τους φοροφυγάδες … στους πάγκους της Εφορίας, κάθονται και ονειρεύονται εκλογές, αν δεν ψηφίσουμε τους Περιφερειάρχες τους!

● Και τόσος είναι ο καημός του Γιώργου να κάνει εθνικές εκλογές τον Δεκέμβριο, που οι υπουργοί του προσπαθούν να τον κατευνάσουν. Για παράδειγμα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία χθες το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1, προσπαθούσε να πείσει για το αντίθετο: «Μα δεν θέλουμε εκλογές…»

● Και δώστου να μην καταλαβαίνουμε τι παιχνίδι παίζει τελικά αυτός ο Γιώργος Παπανδρέου. Μέχρι και η Τρόικα και οι Βρυξέλες άστραψαν και βρόντηξαν και έστειλαν το μήνυμα ότι θεωρούν σοβαρό πολιτικό ρίσκο το δίλημμα για πρόωρες εκλογές. Ξένοι διπλωμάτες στην Αθήνα αλλά και αξιωματούχοι τόσο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εκτιμούν, μιλώντας ανωνύμως φυσικά, λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος, ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία από μια κυβέρνηση που μόλις συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής «δεν είναι ένδειξη υπευθυνότητας και ενέχει σοβαρό πολιτικό ρίσκο».

● Ειδικά όταν η τρέχουσα συγκυρία είναι ίσως η κρισιμότερη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Και παράλληλα, «η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να εισέλθει σε μια εκλογική περιπέτεια όταν εκκρεμούν βαρύνουσες αποφάσεις που απορρέουν από το μνημόνιο το οποίο υπεγράφη με την τρόικα» προσθέτουν, διευκρινίζοντας πάντως ότι «η τελική απόφαση ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο». Αρκετοί αναρωτιούνται αν τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και στον Τύπο περί γενικών εκλογών ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου είναι βάσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ