Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ψήφων»

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο Γ. ΜΗΤΡΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ
 «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

«Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ψήφων»

«Προφανώς υπήρξε ένα αλισβερίσι, το οποίο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και στο εκλογικό αποτέλεσμα»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο Γ. ΜΗΤΡΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

«Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ψήφων»

«Προφανώς υπήρξε ένα αλισβερίσι, το οποίο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και στο εκλογικό αποτέλεσμα»



ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ αποτέλεσμα στο Δήμο Δράμας σχολιάζει με τον δικό του τρόπο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μήτρου, η οποία στηρίχθηκε από το ΚΚΕ. Να θυμίσουμε ότι, στις δημοτικές εκλογές του 2006, η παράταξη του ΚΚΕ δεν μπόρεσε να εκλέξει αντιπρόσωπο στο Δήμο Δράμας.
Ο κ. Μήτρου, ο οποίος είναι και γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΚΚΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι δύο παρατάξεις από κάθε κόμμα, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., λειτούργησαν ως ανάχωμα προς το ΚΚΕ και ότι επί της ουσίας, οι παρατάξεις αυτές λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ψήφων και συμφερόντων εργολάβων και επιχειρηματιών. Ο κ. Μήτρου, επισημαίνει τέλος, ότι, «και η νέα διοίκηση του Δήμου θα κινηθεί στην ίδια αντιλαϊκή ρότα».

Συνέντευξη στον Θανάση Πολυμένη

Απογοητευμένος ο κόσμος
Ζητήσαμε από τον κ. Γιώργο Μήτρου, να μας κάνει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Συγκεκριμένα μας είπε:

Εμείς εκτιμούμε ότι και τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, ενισχύουν και βαθαίνουν το μήνυμα το οποίο πέρασε και ο πρώτος γύρος. Ότι δηλαδή βαθαίνουν οι διεργασίες μέσα στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα. Πάρα πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., ενάμιση και πλέον εκατομμύριο άνθρωποι δεν τους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, και σε σημαντικό βαθμό ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, με τον τίτλο «Λαϊκή Συσπείρωση».
Και ο δεύτερος γύρος κατά τη γνώμη μας, το λευκό και το άκυρο που κάλεσε τον λαό το ΚΚΕ, αλλά και η αποχή που αυτή τη φορά είχε περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, εμείς θεωρούμε ότι σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στο επόμενο διάστημα, τόσο στο πολιτικό επίπεδο, αλλά κυρίως αυτό που το ΚΚΕ μέσα από την πάλη επιδιώκει, τις αλλαγές δυνάμεων σε κοινωνικό επίπεδο, μέσα από τα κινήματος των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας.

Πώς σχολιάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Δράμας;

Οι όροι με τους οποίος δόθηκε η εκλογική μάχη, για μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Συγκροτήθηκαν έξι ψηφοδέλτια, δύο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και δύο από το χώρο της Ν.Δ., δημιουργήθηκαν δηλαδή κατά τα λεγόμενά τους ανεξάρτητοι συνδυασμοί, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας λειτούργησαν ως αναχώματα στην παραπέρα ριζοσπαστικοποίηση της ψήφου. Το γεγονός ότι ο Συνασπισμός για πρώτη φορά κατέβασε συνδυασμό στη Δράμα, επίσης λειτούργησε, κατά τη γνώμη μου, προς αυτή την κατεύθυνση.
Εμείς, τηρουμένων των αναλογιών και υπό αυτών των συσχετισμών και δυνάμεων και με τους όρους που δόθηκε αυτή η πολιτική μάχη, με τους εκβιασμούς, τα διλήμματα, τις υποσχέσεις, εμείς θεωρούμε το εκλογικό αποτέλεσμα επιτυχημένο. Θεωρούμε ότι αποτελεί προϋπόθεση, ώστε το επόμενο διάστημα, και οι παρεμβάσεις μας στο Δήμο Δράμας θα είναι ακόμα πιο σημαντικές και θεωρούμε ότι, στην επόμενη εκλογική μάχη θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμη, για να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε αλλαγή των συσχετισμών. Αυτό κατά τη γνώμη μας χρειάζεται στο Δήμο της Δράμας.

Μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Η παράταξη του ΚΚΕ δεν είχε μπορέσει να εκλέξει αντιπρόσωπό της στις εκλογές του 2006 για το Δήμο Δράμας. Σ’ αυτές τις εκλογές όμως τα κατάφερε. Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε αυτή την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου;

Τη δυνατότητα αυτή που μας έδωσε ο Δραμινός λαός, τη φωνή δηλαδή μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, θα την αξιοποιήσουμε ακριβώς για τα δικαιώματα των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων, τόσο στο χώρο δουλειάς όσο και στο χώρο κατοικίας. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι και η νέα διοίκηση του Δήμου θα κινηθεί στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Και μάλιστα η εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του Δήμου. Το γεγονός ότι μέσω του Μνημονίου περικόπτονται 500 εκατ. ευρώ, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, θα κληθούν δηλαδή οι δημότες μας να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου με τη μορφή της ανταποδοτικότητας, να πληρώσουν όλες αυτές τις παροχές και τα έργα τα οποία θα κάνει ο εκάστοτε δήμαρχος.

«Συγκοινωνούντα δοχεία συμφερόντων»
Θα θέλατε να μας σχολιάσετε περισσότερο συγκεκριμένα το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου και αν ήταν για εσάς αναμενόμενη η νίκη του κ. Χαρακίδη; Πιστεύεται ότι έγιναν κάποιες κινήσεις πακέτων ψήφων προς την παράταξη Χαρακίδη από άλλες παρατάξεις, ώστε να είναι ο επόμενος δήμαρχος;

Οι χώροι αυτοί, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. αλλά και μεταξύ τους οι δυο παρατάξεις από κάθε τέτοιο χώρο, προφανώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και παράλληλα είναι χώροι οι οποίοι εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα σε τοπικό επίπεδο, εργολάβων, επιχειρηματιών κτλ. Προφανώς υπήρξε ένα αλισβερίσι, το οποίο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Βεβαίως δεν ήταν μόνο αυτό. Είναι γεγονός ότι ως δημοτική αρχή ο προηγούμενος δήμαρχος (Θωμάς Μαργαρίτης), αν θέλετε έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, και προφανώς αυτή την αγανάκτηση και απογοήτευση του λαού, τη δέχτηκε σε μεγαλύτερο βαθμό. Εμείς, τολμούμε να προβλέψουμε και να πούμε ότι, και η νέα διοίκηση του Δήμου θα κινηθεί στην ίδια αντιλαϊκή ρότα και θα πληρώσει ο εργαζόμενος λαός και του Δήμου μας το επόμενο διάστημα σε μεγάλο βαθμό αυτά που πρόκειται να συμβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ