Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Γιατί μαδάς λαγέ μου!

Γιατί μαδάς, λαγέ μου!
● ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, άλλο να έχεις την βουλευτική σου έδρα και να είσαι ανεξάρτητος βουλευτής, και άλλο να παίρνεις την έδρα σου και να πηγαίνεις σε άλλο βιλαέτι! Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο! Στο κάτω-κάτω, με άλλο κόμμα βγήκες! Οφείλεις να καταθέσεις την έδρα σου εκεί που ανήκει! Γι’ αυτό λέγεται άλλωστε και αποστασία!


● Το θέμα είναι όμως, ότι, εκεί στη Ν.Δ., γνωρίζουν καλά από αποστασίες! Διαφορετικά η λέξη δεν θα είχε νόημα! Το ίδιο έκανε και ο Κουβέλης, το ίδιο είχε κάνει παλαιότερα και ο Σαμαράς στον Μητσοτάκη, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου! Το ζήτημα είναι να παραιτηθείς από βουλευτής, να ιδρύσεις κόμμα και να μαζέψεις στελέχη! Αλλά γιατί να το κάνεις όταν μπορείς να το κάνεις διαφορετικά;

ΠΑΣΟΚογενείς καταστάσεις!
● ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ότι ακούγονται φωνές και για νέο κόμμα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, από τους διαγραφέντες βουλευτές του που διαφώνησαν με το μνημόνιο του Παπανδρέου! Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, συζητούν για ένα κόμμα που θα κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και παρότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων.

● Ενδεικτικά αναφέρονται τα ονόματα του Στάθη Παναγούλη, της Σοφίας Σακοράφα αλλά και το παλιού μέλους του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χαραλαμπίδη! Από την πλευρά του πάντως ο Γιάννης Δημαράς δεν κάνει καμιά δήλωση για το θέμα και η αποφασιστική του κίνηση θα γίνει την 1η Ιανουαρίου, που, όπως έχει δηλώσει, θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και τότε σίγουρα θα έχει την πολιτική άνεση να κινηθεί για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Άρχισαν οι βιόλες!
● ΚΑΤΙ ΜΟΥ λέει, ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, θα μας απασχολήσει αρκετά με τις …εξτρίμ θέσεις του! Η χαρά των δημοσιογράφων και των σχολιαστών, να έχουμε να γράφουμε! Ο οποίος Γ. Μπουτάρης, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και ερωτάται:
ΕΘΝΟΣ: Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά η Θεσσαλονίκη μοιάζει να έχει δύο καρδιές: μία που χτυπάει αριστερά και είναι η καρδιά του Αναγνωστάκη, του Χριστιανόπουλου, ακόμα και του Κούδα, και μία άλλη που χτυπάει δεξιά. Η καρδιά του Ψωμιάδη και του Άνθιμου.
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Έτσι είναι. Αυτό είναι, άλλωστε, και το μεγάλο στοίχημα. Κάποια στιγμή πρέπει να πείσουμε τους φανατικούς ότι τους Σκοπιανούς, για παράδειγμα, δεν μπορεί να τους έχουμε μόνο για να μας γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα ξενοδοχεία. Δηλαδή, τι μας πειράζει η διπλή ονομασία; Και, ξέρετε, ποια είναι η μεγάλη πρόκληση για μένα; Θέλω αυτές τις δύο καρδιές που λέτε, τις δύο ψυχές της Θεσσαλονίκης, να τις φέρω πιο κοντά. Αν το καταφέρω, θα έχω κλείσει άλλον έναν κύκλο.

● Πάντως, αν σηκώνουν σχολιασμό τα λεγόμενα του Μπουτάρη, σκέφτομαι ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι αυτοί που γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ, αλλά μάλλον οι Έλληνες τα δικά τους! Για να μην πούμε ότι τρέχουμε στη Βουλγαρία και στα Σκόπια για μερικά κιλά τυρί, κασέρι και λάδι! Για να μην πούμε και για τα Σκοπιανά καζίνο, ποιοι τα γεμίζουν και πόσα σπίτια έχουν κλείσει! Άντε τώρα…

Θα μας λείψουν!
● ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το καταλάβατε, αλλά από το νέο χρόνο και στα πλαίσια του «Καλλικράτη», τέρμα τα νομαρχιακά συμβούλια. Η νέα Περιφερειακή διοίκηση δεν θα έχει τέτοια πράγματα. Οι νέες Περιφερειακές Ενότητες (οι γνωστοί μας νομοί), θα συνεδριάζουν άμεσα στην κεντρική Περιφέρεια!

● Τέρμα λοιπόν τα νομαρχιακά συμβούλια, με τον Κώστα Ευμοιρίδη να τον βλέπω να κοιτάζει πάνω από τα γυαλιά του και να διαβάζει. Τους ωραίους καυγάδες και τις φωνές όταν συχνά άναβαν τα αίματα. Τη βαριά φωνή του Χριστόφορου Κορυφίδη να μιλάει για Ευμοιριδισμό και τον Γιάννη Στεφανίδη με την στεντόρεια φωνή του και με υψωμένο το χέρι – καταπέλτης να το χτυπάει στο τραπέζι!

Ξέφραγο αμπέλι…
● Αυτό θα πει ξέφραγο αμπέλι! Κι όταν ο φράχτης έχει χαλάσει, τότε μπαίνουν όλοι στο αμπέλι και τρυγάνε! Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τα σύνορά μας στον Έβρο, τα οποία φαίνεται να είναι τρύπια στην κυριολεξία. Μπορεί να ενισχύθηκε η φύλαξη των ελληνικών συνόρων του Έβρου από τις συνοριακές ομάδες ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams RABITS) καθώς και από τη Frontex, παρ’ όλα αυτά κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

● Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στον ελληνικό Τύπο, από την αρχή του Νοεμβρίου μέχρι προχθές, συνελήφθησαν 3.494 άτομα σε όλο το νομό Έβρου, ενώ τους προηγούμενους δύο μήνες συνελήφθησαν 7.777 (Οκτώβριος) και 7.043 (Σεπτέμβριος) στην ίδια περιοχή. Η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών στη χώρα, προέρχεται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Αλγερία, το Μαρόκο, τη Σομαλία και το Ιράκ!

● Μεξικό καταντήσαμε! Δηλαδή όλοι αυτοί, έχουν το όνειρό τους να ζήσουν στην Ελλάδα ή να περάσουν απ’ αυτήν; Κι εμείς εδώ κοιτάμε πώς θα γίνει να την κάνουμε γι’ άλλες χώρες γι’ άλλους τόπους! Μήπως να τους ενημερώσει κάποιος για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα; Ή μήπως πιστεύουν ότι ο Γιώργος θα τα διορθώσει όλα και θα φάνε με χρυσά κουτάλια! Φίλοι μου, μόνοι σας το επιλέξατε να βρεθείτε στην Ελλάδα… Δικές σας οι ευθύνες!

Το βαθύ κράτος και το βαθύ ΠΑΣΟΚ!
● ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ προχθές φίλος. Αν όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, συνέβαιναν με κυβέρνηση Καραμανλή, η Ελλάδα θα είχε καεί κυριολεκτικά απ’ άκρη σ’ άκρη! Παράλογο δεν είναι; Σήμερα οι πάντες σιωπούν!

● Επόμενο είναι, αφού το ΠΑΣΟΚ ελέγχει τα πάντα. Από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες μέχρι το βαθύ δημόσιο κράτος και τις ΔΕΚΟ! Οι πουλημένες και οι ελεγχόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες, δεν έχουν να πουν κάτι, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα καρεκλάκια τους! Αυτή είναι η ιστορία… Εξαφανίστηκαν ακόμα κι εκείνοι οι κουκουλοφόροι!

● Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι, που έλεγε, «αν χρειασθεί να ξαναπάρουμε μέτρα, εγώ θα έχω αποτύχει ως υπουργός»; Μέτρα ξαναπήραν, υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο, οδηγούν τους εργαζομένους σε απολύσεις και εξαθλίωση και κανένας δεν βγήκε να τον πει ψεύτη και ανακόλουθο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ